NB I

Az Újpest nem mehet Európába

Az MLSZ illetékes testülete nem adott UEFA-licencet a liláknak, de az eljárás még nem ért véget.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Magyar Labdarúgó Szövetség elsőfokú licencadó bizottsága május 14-én ülésezett, és végleges döntéseket hozott a klublicenc alapeljárás kapcsán.

A bizottság a licenckérelmezők által benyújtott dokumentumok áttekintése és a klublicenc adminisztráció előterjesztése alapján hozta meg döntését. A licenckérelmezők május 23-ig nyújthatnak be fellebbezést a szövetség felé, amelyekről döntést a fellebbviteli licencadó bizottság hoz. A 2014–2015-ös szezonra licencet kapott sportszervezetek listáját a szövetség május 30-ig küldi meg az UEFA részére.

Mint az alábbi felsorolásból látszik, az Újpest FC hiába kért UEFA/NB I licencet, nem kapta meg, tehát – jelen állás szerint, elvileg – akár megnyeri a Magyar Kupa-döntőt, akár nem, a Diósgyőr indulhat az Európa Liga-selejtezőben.

A bizottság a 2014–2015-ös bajnoki szezonra a következő klubok részére adott meg klublicencet:

UEFA/NB I licenc

Bp. Honvéd, Diósgyőr, Debrecen, Ferencváros, Győr, MTK, Pécs, Haladás, Videoton

NB I licenc

Békéscsaba, Dunaújváros, Siófok, Gyirmót, Kaposvár, Kecskemét, Lombard Pápa, Mezőkövesd, Paks, Nyíregyháza, Puskás Akadémia, Újpest

NB II licenc

Csákvár, Balmazújváros, BKV Előre, Budaörs, Cegléd, Ajka, Kazincbarcika, Kisvárda, Kozármisleny, Putnok, Sopron, Soroksár, Szeged-Grosics, Szolnok, Szigetszentmiklós, Andráshida, Tatabánya, Újbuda, Vasas, Zalaegerszeg

Olvasói sztorik