NB I

Ülésezett a licencadó bizottság

A klublicenc alapeljárás részeként az elsőfokú licencadó bizottság kedden megtartotta első ülését.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ februárban indította el a 2014–2015-ös klublicenc eljárást, az egyesületek március 14-ig nyújthatták be a licenckérelmeket, majd március 21-ig a licenceljáráshoz szükséges dokumentumokat. A licencadó bizottság április elején ellenőrizte a licenckérelmezők felé visszajelzett formai hiányosságok pótlásának teljesítését, majd a licenckérelmezők dokumentumait kinevezett szakértők vizsgálták meg. A második hiánypótlási határidő április 18-ig tartott, kedden pedig az elsőfokú licencadó testület megtartotta első ülését.

Az ülésen a bizottsági tagok értékelték az MLSZ klublicenc adminisztrációhoz határidőben beérkezett kérelmeket. Az értékelések eredményeképpen a bizottság öt licenckérelmező esetében adott meg a nemzetközi kupaszereplésre is feljogosító UEFA/NB I-es klublicencet, hat klub esetében NB I-es, tíz esetben pedig NB II-es engedélyt.

A hiánypótlásra kötelezett licenckérelmezők május 9-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, információkat vagy végezhetik el a megkívánt tevékenységeket. Az elsőfokú licencadó testület május 14-én tartja második ülését, a testület ekkor dönt a licenckérelem megadásáról vagy elutasításáról.

Elutasító nyilatkozat kézhezvétele esetén a licenckérelmező május 23-ig nyújthatja be fellebbezését, a fellebbviteli licencadó testület május 27-én döntést hoz a fellebbezések ügyében, majd május 30-án küldi meg a licenclistát az UEFA részére.

A licenceljárás eredményéről részletes tájékoztatást az elsőfokú licencadó testület május 14-i ülését követően ad a szövetség – írja az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik