NB I

Szeretne légiósnak állni

Balázs Benjámin biztosan távozik, elsősorban külföldre szerződne, de az sem kizárt, hogy jövőre a Debrecent erősíti majd.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 28. fordulója után már matematikailag is biztossá vált, amit régóta lehetett tudni: kiesett a Kaposvár. A somogyiak nagyon beragadtak a nyári-őszi rajtnál, így tavasszal már lehetetlen küldetésnek bizonyult az NB I-es tagságuk meghosszabbítása. A Rákóczi szombat este a Győri ETO ellen búcsúzik hazai pályán az első osztályú mérkőzésektől.

A Rangadó.hu megkeresésére a klub egyik legnagyobb értéke, Balázs Benjámin elmondta, hogy mivel lejár a szerződése, biztosan távozik, de az célirány még korántsem biztos.

– Hogyan érintette a kiesés?
– Nehéz volt megélni, mert sokáig megmaradt a sanszunk – mondta Balázs Benjámin. – A sorsunk a saját kezünkben volt, mert ha a hazai meccseket sikerült volna megnyernünk, akkor meglehetett volna a bennmaradás. Hullámzó volt a teljesítményünk, mert tavasszal jól játszottunk itthon, de idegenben nem tudtunk pontokat szerezni. Ezek voltak a kiesés fő okai, na meg az, hogy ősszel hatalmas előnyt adtunk a rivális csapatoknak. Ősszel tizenhét meccsből csak kilenc pontot tudtunk szerezni. Tavasszal ennél több jött össze, de ez is kevésnek bizonyult.

– Mennyire volt ez várható? A Kaposvárt ellenben már hónapok óta mindenki elkönyvelte kiesőnek…
– Lehet, hogy a csapat többsége már feladta a Fradi elleni meccs után. Én személy szerint az utolsó pillanatig bíztam benne, hogy valami csoda folytán sikerülhet a bennmaradás. A Fradi ellen kikaptunk, pedig nem játszottunk rosszul. Ezzel egy időben a Paks is nyert Miskolcon, és talán ez volt az a pillanat, amikor a csapat feladta.

– Ön a Rákóczi egyik legnagyobb értéke. Lehetett olvasni a DVTK és DVSC érdeklődéséről is. Ezek mennyire valósak?
– Magyarországról több érdeklődő is van, de konkrétum még nincsen. A sorsom még nem dőlt el. Augusztus harmincegyedikéig van átigazolás, úgyhogy van még időm. Elsősorban külföldre szeretnék menni. Mivel ingyen igazolható leszek, így több az esélyem. Ha nem jön össze, akkor maradok az NB I-ben.

– A menedzsere, Vladan Filipovics mit tanácsol?
– Ő elsősorban a Debrecent favorizálja, de még nem dőlt el semmi. Vele is lejár a szerződésem augusztus másodikán, és még kérdéses, hogy vele folytatom-e, vagy sem.

– Akkor az NB II-es kaposvári játékra nincs esély?
– Erre nem sok sanszot látok.

– Ezek szerint szombaton, az ETO ellen játszhat utoljára hazai környezetben. Milyen meccset vár?
– Szeretnénk szépen búcsúzni, bár ez nem lesz egyszerű, hiszen a Győrnek még van esélye megnyerni a bajnokságot. Nálunk sok eltiltott van, ami olyan szempontból jó, hogy a helyükön fiatal magyar játékosok fognak játszani. Bízom benne, hogy nem fogunk szégyent vallani.

Olvasói sztorik