NB I

Maradt a matematika…

A sereghajtó Kaposvár hazai pályán 2-0-ra kikapott a Pécstől az élvonal 27. fordulójában.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Kaposvári Rákóczi – Pécsi MFC-Matias 0-2 (0-0)
Kaposvár, 1000 néző. Játékvezető: Iványi
Kaposvár: Antal B. – Okuka, Bank, Lebbihi, Mulemo – Coroian (Murai, 68.) – Florean, Balázs B., Bőle, Firtulescu (I. Diallo, a szünetben) – Kink (Böjte P., 78.). Edző: Selymes Tibor
PMFC: Gőcze – Nagy J., Romics, Balogh B., Mohl – Horváth A., Pölöskey (Városi, 68.) – Kővári (Rácz, 82.), Wittrédi (Fröhlich, 78.), Márkvárt – Szatmári. Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Gólszerzők: Kővári (61.), Mohl (tizenegyesből 77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kaposvárnak mindenképpen meg kellett nyernie a pécsiek számára tét nélküli meccset, hogy életben tartsa halvány bennmaradási esélyeit.

A második percben Wittrédi 18 méterről megpróbálta átemelni Antal Botond fölött a labdát, a kaposvári kapus azonban hatalmas bravúrral szögletre mentett. A tizedik percben Florean tört be a tizenhatos belülre, szépen elhúzta a labdát Mohl mellett, majd a rövid sarkot vette célba, de csak az oldalhálót találta el. Az első negyedórában a labda leginkább a hazaiak térfelén pattogott, tehát jobbára a pécsiek akarata érvényesült, de a támadásaik pontatlannak bizonyultak.

A 14. percben Pölöskey esett el a hazaiak tizenhatosán belül a védők gyűrűjében, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot az esetnél. Két perccel később Kővári Róbert gurított Antal Botond kapujába, de már sípszó után, az asszisztens ugyanis lest jelzett. A kezdeti nehézségek után már a Rákóczi is képes volt helyzeteket kialakítani: egy szöglet után például Firtulescu lőtt rá egy kipattanó labdát, de a labda célt tévesztett. A 34. percben Bőle szánta el magát egy lövésre 25 méterről, azonban a labda a stadionon kívül landolt.

A 39. percben egy pécsi szöglet után Mohl ugratta ki Nagy Józsefet, aki az alapvonal közelében a kapujából kimozduló Antal Botond mellett középre ívelt. A remek ütemben érkező Pölöskey két méterről az üres kapu fölé bólintott. Két perccel később Szatmári a tizenhatoson belül remekül gurított vissza a középen érkező Kővári elé, aki kapásból jócskán a kapu mellé lőtt. Nagy ziccer maradt ki ezúttal is. A félidő végéhez közeledve megélénkült a játék: előbb a ziccerben kilépő Kink elől tisztázott a kapujából kifutó Gőcze, majd kicsivel később Bőle lőtt húsz méterről nem sokkal a pécsi kapu fölé. Az eső egyre jobban esett, a játékosok sokat csúszkáltak, és egyre több volt a pontatlan átadás.

A szünet után Wittrédi passza után Mohl Dávid tíz méterről a rövid felső sarkot vette célba, Antal azonban – bár a másik irányba vetődött – kézzel visszanyúlt, és szögletre mentett. Óriási bravúr volt a kaposváriak hálóőrétől. A baranyaiaknál volt többet a labda a második félidő első perceiben. Szépen járatták, miközben fogást kerestek ellenfelükön. Türelmes játékuk indokolt volt, hiszen nem nekik kellett sietniük, illetve feleslegesen kockáztatniuk. Az 57. percben egy szögletet követően Mulemo lövése a kapufa mellett hagyta el a játékteret. Négy perccel később Márkvárt három védő között zseniálisan ugratta ki a támadásba belépő Kővárit, aki az átvételt követően hat méterről a hálóba gurított (0-1).

A gól után továbbra is higgadtan játszott a PMFC, amely a hazaiak labdaszerzés utáni megindulásait is meg tudtak állítani, mielőtt kapu előtti szituáció alakult volna ki. A 75. percben Kink húsz méterről lőtt, de centikkel célt tévesztett. Két perccel később Bank István buktatta a ziccerbe kerülő Városit a tizenhatoson belül, a kaposvári védő ezért egyből a kiállítás sorsára jutott, a pécsiek pedig büntetőt végezhettek el. A labda mögé Mohl Dávid állt, és higgadtan a hálóba gurított (0-2). A 88. percben Horváth Adrián lőtt távolról, a veszélyesen szálló labda nem sokkal kerülte el a kapufát.

A sereghajtó kaposváriak kilencpontos hátrányba kerültek a Pakshoz képest, ami azt jelenti, hogy már csak akkor maradhatnak benn, ha mindhárom hátralévő meccsüket megnyerik, a tolnaiak viszont mindhármat elveszítik. Erre mondják, hogy matematikai esély még van a bennmaradásra…

– A kaposváriak részéről nagyon rossz, szenvedős futballt láthattunk, abszolút nem lehetett érzékelni, hogy ez az utolsó szalmaszál. A Pécs energikusabb, harcosabb volt, jobban törekedett a gólra. A Rákóczi is próbálkozott, de ismét sok volt a hiba. Nem láttam a tüzet, az erőlködést, csak a kényelmes játékot. Az első félidőben hazai részről nem volt helyzet, kapura lövés igen, de néha még a labdafogó hálót is elkerülte a labda. Úgy nézett ki, a PMFC fog először gólt szerezni, mert kaposvári részről nem volt futball, próbálkozás is alig. Sablonos játékot nyújtottak a kaposváriak, semmi pluszt nem adtak hozzá, hogy egy fordulóval tovább megtartsák az esélyüket. Azt látom, hogy nincs egy szervező középpályás, illetve egy befejező csatár is hiányzik, mert Tarmo Kink most sem nyújtott megfelelő teljesítményt. A védelemben is van sebezhető pont, de ez minden csapatrészre igaz – mondta a Rangadó.hu szakértője, Köves Roland, a Kaposvár és a Siófok korábbi kiváló játékosa.

Olvasói sztorik