NB I

„Az őszi teljesítmény levét isszuk”

Bank István is úgy látja, ha most kezdődne a bajnokság, a Rákóczi nem a kiesés ellen harcolna.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 25. fordulójában a Kaposvár hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Haladást, ezzel életben tartotta bennmaradási esélyeit. A találkozón kezdőként lépett pályára a hosszú sérüléséből visszatérő Bank István, aki újra a Rákóczi védelmének fontos láncszeme. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy nem tartja lehetetlen küldetésnek a bennmaradás kiharcolását, de ehhez muszáj legyőzniük pénteken a Ferencvárost.

– A Haladás ellen volt először kezdő a mostani bajnokságban. Milyen volt a mérkőzés?
– Sikerült nagyon jó mérkőzést játszanunk, teljesen megérdemelten nyertünk. Végre kilencven percig jól játszottunk, és végre az egész meccs úgy alakult, ahogy mi szerettük volna, nem csak egy-egy félidő – kezdte Bank István.

– Sikerült felvennie a ritmust?
– A nagy kihagyásból nem érzékeltem semmit. Úgy érzem, megfelelő teljesítményt nyújtottam, ahogyan az egész csapat. Remekül éreztem magam. Nagyon hiányzott már a játék, és örülök, hogy végig tudtam játszani.

– Mivel teltek a napjai, amíg nem játszhatott?
– Az elején kerestük a megoldást, hogy mitől fog meggyógyulni a lábam. Több variáció is szóba került. Igazából gyógytornával és konditermi edzésekkel teltek a napjaim.

– A bennmaradást érő hely már csak négy pontra van. Mennyi esélyt lát rá?
– A sorsolásunk nehéz, de nem lehet más célunk, mint a bennmaradás kiharcolása. A Mezőkövesdnek egy meccs kivételével ugyanez a sorsolása, hiszen mi adjuk az ellenfeleket neki. Nem tartom lehetetlennek, hogy elérjük a célunkat.

– Ez utólagosan szép ajándék lehetne a harmincadik születésnapjára. Volt ünneplés a múlt héten?
– Nem szeretem a nagy felhajtásokat. Szokásos szülinapi köszöntéseket kaptam. Semmi extra nem volt.

– Kaposvári nevelésű futballista, de volt egy győri kitérője is. Miért ment vissza Kaposvárra?
– Bonyolult ügy volt, és nem is lehet megfogalmazni néhány mondatban. Jól éreztem magam Győrben, de a változás szele engem is elért. Mindenképpen váltanom kellett, és nem is szerettem volna máshová menni, csak Kaposvárra. Nem önszántamból jöttem el, de tudtam, hogy Kaposváron nagy szeretettel fogadnak.

– Nem szeretném az ördögöt a falra festeni, de ha nem sikerül kiharcolniuk a bennmaradást, akkor maradni fog?
– Erre egyelőre nem tudok válaszolni, de ne is beszéljünk a kiesésről.

– Többen mondták, hogy ha márciusban kezdődött volna a bajnokság, a Rákóczinak nem lennének kiesési gondjai. Ön is így látja?
– Igen, én is így gondolom. Az őszi szezont nagyon elrontottuk, és most annak isszuk a levét. Tavaszra teljesen új csapatunk lett, de egy-két hónap alatt nem lehet úgy összeszokni, mintha évek óta együtt játszanánk. Sajnos ehhez idő kell, az viszont kevés volt. Ha most kezdődne a szezon, szerintem sem a bennmaradásért harcolnánk.

– Pénteken a Ferencváros ellen lépnek pályára a Puskás-stadionban. Milyen meccset vár? A pálya rossz talaja döntő lehet?
– Nagyon nehezet. A Fradi, az mindig Fradi. Komoly céljaik vannak, de nekünk is megvan a magunk harca. Nem fogják könnyen adni magukat, de nekünk muszáj győznünk. A pálya talajáról nem tudok mit mondani. Mindkét csapatnak ugyanolyan rossz lesz. A Fradinak annyi előnye lesz, hogy többen fogják buzdítani.

Olvasói sztorik