NB I

Feltámadt és kapaszkodik a sereghajtó

A házigazda Kaposvár 1-0-ra győzött a Mezőkövesd ellen az élvonal 23. fordulójának zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 23. forduló
Kaposvári Rákóczi – Mezőkövesd-Zsóry 1-0 (0-0)
Kaposvár, 1000 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Kaposvár: Antal B. – Okuka, Mbemba, I. Diallo, Mulemo – Coroian, Badis – Balázs B., Firtulescu (Murai, 92.), Florean – Kink (Bank, 90.). Edző: Selymes Tibor
Mezőkövesd: Horváth T. – Vermes, Gévay, Szalai V., Fótyik (Rajczi, 62.) – Velicky, Hegedűs D., Kiss M. (Melczer, 71.), Bognár I., Harsányi – Menougong (Balajti, 79.). Edző: Véber György
Gólszerzők: Coroian (50.)
Kiállítva: Vermes (82.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bajnokok Ligája-időpontban kezdődött a magyar élvonal kiesési rangadója, amely az utolsó szalmaszálat jelentette a sereghajtó Kaposvárnak. A hazaiak kezdőcsapatában mindössze két magyar játékos kapott helyet.

A meccs elején a hazaiak kezdeményeztek többször, Horváth Tamásnak többször is védenie kellett, de a borsodiaknak is voltak megindulásaik, a 16. percben Kiss Máté lőtt a kapu fölé. A túloldalon Coroian bombázott fölé. A huszadik percben Firtulescu beadásáról Horváth Tamás lemaradt, de a két berobbanó kaposvári támadó szintúgy, tehát nem lett gól a nagy helyzetből. A 27. percben egy szabadrúgás után Badis fejelt fölé. A 34. percben Okuka lövését Horváth védte.

A 43. percben Firtulescu betört a tizenhatoson belülre, de közeli kísérletét a kivetődő Horváth Tamás megkaparintotta. A másik kapu előtt Badis becsúszva mentett Menougong elől. Az első félidőben a hazaiak domináltak, de ami a gólokat illeti, nem jártak sikerrel.

A szünet után megszerezte a vezetést a Kaposvár: Okuka beadását Horváth Tamás kiütötte, a védők nem szabadítottak fel, érkezett Coroian, aki a hálóba bombázott (1-0). Az 56. percben Bognár István szabadrúgása után Gévay egy méterről nem tudott a hálóba találni, mert elpattant tőle a labda. Egy perc múlva Harsányi beadását követően Menougong bevette a kaposváriak kapuját, de a játékvezető les miatt nem azt meg a gólt. A 69. percben Kink robogott a kapu felé, de hiába volt nagy helyzetben, Horváth Tamás kivetődve megkaparintotta a labdát.

Egy perccel később Kink fejesét fogta Horváth Tamás. A túloldalon Bognár szabadrúgása után Szalai Vilmos fejelt a kapu mellé. A hátrány támadásra kényszerítette a mezőkövesdiek, a Rákóczi pedig előszeretettel kontrázott, így varázsütésre felgyorsult és izgalmassá vált a meccs. A nyolcvanadik percben Vermes Krisztián buktatta Balázs Benjámint, de a bíró nem adott büntetőt, mert az eset a tizenhatoson kívül történt. Vermes jogos piros lapot kapott, ráadásul megsérült. Firtulescu szabadrúgását Horváth szögletre védte, a beívelés után a vendégeknek a gólvonalról kellett menteniük.

Pörögtek az események: Coroian távolról a kapufát találta telibe. A hajrá is mozgalmas volt, de újabb gól nem született. A sereghajtó Rákóczi a tavasz folyamán először győzött, így továbbra is reménykedhet a bennmaradásban.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Köves Roland, a Kaposvár és a Siófok egykori kiváló játékosa értékelte:

A kaposváriak az elején nehezen indultak be, nem láttam a szükséges elhatározottságok. Sok volt az indokolatlanul visszapasszolt labda, előrefelé, a szélén hiányzott a bátor játék. Ennek ellenére a hazaiak birtokolták többet a labdát, domináltak, és több gólszerzési lehetőségük adódott.

A második felvonás izgalmas volt, a Rákóczi a kapuja elé szorította ellenfelét, pontosabban játszott, és előrefelé is többet nyújtott. A Mezőkövesdnek is volt lehetősége, például a gól, amit les miatt nem adtak meg. Korábban már mondtam, hogy a félpályáról beívelt labdákat nem szeretem, mert azt könnyedén hatástalanítják. Most a gól előtt Okuka levitte az alapvonalra, belőtte középre, abból lett a vezetés. Ez feldobta a hazaiakat, oda-vissza jöttek a helyzetek. Összességében megérdemelt a kaposvári győzelem, a különbség még több is lehetett volna. Ha korábban is ezzel a határozottsággal játszottak volna a Paks, a Pápa vagy a Puskás Akadémia ellen, sokkal több ponttal rendelkeznének.

Olvasói sztorik