NB I

Menekülés a győzelembe

Balázs Benjáminnak és társainak az NB I legerősebb csapatai ellen kellene kiharcolniuk a bennmaradást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 23. fordulójának zárómérkőzésén a Kaposvár hazai pályán 1-0-ra legyőzte a Mezőkövesdet, ezzel hat pontra csökkentette hátrányát borsodi riválisával, illetve a bennmaradást érő 14. helyen álló MTK-val szemben. A Rákóczi reményei tehát továbbra is élnek, de csak most jönnek a legnehezebb mérkőzések.

A Rangadó.hu megkeresésére Balázs Benjámin csapatkapitánya elmondta, hogy a győzelem után sem volt hurrá hangulat, és továbbra is bízik a bravúrban.

– Minek köszönhetik első tavaszi sikerüket?
– Jól kezdtük a mérkőzést, sok lehetőségünk volt. Sokkal veszélyesebbek voltunk a kapura, mint a Mezőkövesd. A második félidő elején sikerült megszereznünk a vezetést. Ezután nyíltabb lett a mérkőzés. Ellenfelünk is szerzett egy gólt, de les miatt – jogosan – nem adta meg a játékvezető. Mi uraltuk a találkozót, és úgy gondolom, megérdemelten nyertünk.

– Ez a győzelem mekkora lökést adhat a hajrára?
– Most teljesen más lett a hangulat. A keddi edzésen már sokkal felszabadultabbak voltunk. Bízom benne, hogy ez kitart a szezon végéig, és sikerül egyre több mérkőzést nyernünk.

– Megünnepelték a győzelmet, vagy arra most nincs okuk?
– Sajnos nincs rá okunk. A meccs után az öltözőben boldog volt a társaság és gratuláltunk egymásnak. Örültünk a sikernek, de éjszakába nyúló ünneplés nem volt. Az majd csak akkor jöhet, ha két csapat alattunk lesz a tabellán. Addig nem ünnepelhetünk.

– Jelenleg hat pont a hátrányuk, ami már nem tűnik soknak. Ellenben a sorsolásuk bitang kemény…
– Igen. Sikerült faragnunk kicsit, de a legnehezebb ellenfelek még csak most jönnek. Szombaton megyünk Diósgyőrbe, azután a Haladást fogadjuk, majd megyünk a Fradihoz. Most jönnek a magyar topcsapatok, de meg kell próbálnunk mindent. Nincs más választásunk.

– Mennyire követik a riválisok mérkőzéseit?
– Muszáj követnünk. Főleg azoknak a meccseit, akik előttünk vannak. Szombaton lesz a Mezőkövesd–Paks meccs is. Nem is tudom, hogy azon a találkozón milyen eredmény lenne a legjobb nekünk. Főleg az MTK, Paks, Mezőkövesd hármast figyeljük, mert a Puskás Akadémia már meglógott egy kicsit. Úgy gondolom, harminc-harminckét ponttal bent lehetne maradni.

– Akkor most már minden meccsen csak a három pont elfogadható. A Diósgyőr ellen kéne megszerezni a következő hármat…
– Bízom benne, hogy a DVTK nem lesz jó formában. Az, hogy a Puskás Akadémia nyerni tudott Diósgyőrben, számunkra mindenképpen bizakodásra ad okot. A hazai csapat biztosan nekünk fog esni, ami olyan szempontból jó, hogy sokkal nyíltabb lesz a játék. Az utóbbi mérkőzéseinken, mindenki védekezett ellenünk, és nehezebb volt így sikert elérni. Remélem, tudunk meglepetést okozni.

– Az öltözőben mennyit beszélnek az elhullajtott pontokról? Nem verték meg azokat a riválisokat, amelyeken lehetett volna hozni. Most topcsapatok ellen kell kiharcolniuk a bennmaradást.
– A meccs utáni napokon mindig elemezzük a hibákat. Értékeljük a pozitívumokat, és azokat is, amikben fejlődnünk kéne. Sok találkozó a mi kezünkben volt, de fegyelmezetlenségekből buta gólokat kaptunk. Remélem, a döntő pillanatokban a nagy csapatok ellen nekünk lesz szerencsénk.

Olvasói sztorik