NB I

„Még maradt némi esélyünk”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kaposvári Rákóczi – Mezőkövesd 1-0

Selymes Tibor, Kaposvár: – Fontos volt ez a három pont, már nagyon régóta várunk rá, de végre megjött. Ezzel a három ponttal megmaradtak azok az esélyek, amelyekre számítottunk. Sokat beszélgettünk, és elmondtuk, hogy ez maradt az utolsó lehetőségünk, mert ha nyerünk, akkor visszajövünk oda, hogy még harcoljunk a bennmaradásért. Ha nem nyerünk, akkor semmi esélyünk. Sajnos így játszottuk az előző három meccset itthon, de nem jöttek a három pontok. Nehéz azt mondani, hogy most nyertünk egy meccset, és máris összeállt a csapat. Hosszú még az út, nem lehet két-három hónap alatt csapatot csinálni. Vannak jó játékosok, vannak, akik meg tudják csinálni, de csapatként még van mit dolgoznunk. Még maradt némi esélyünk arra, hogy harcoljunk a bennmaradásért. Ha kikaptunk volna, vagy döntetlen, akkor semmi esélyünk nem maradt volna.

Véber György, Mezőkövesd: – Nagyon gyenge mérkőzést produkáltunk. Az első félidőben hellyel-közzel szervezetten védekeztünk, azon kívül értékelhetetlen volt, semmi más nem valósult meg. A második felvonásban kicsit nyíltabb játék volt, de semmiféle veszélyt nem jelentettünk, egy gólt viszont kaptunk. A Kaposvár teljesen megérdemelten tartotta itthon a három pontot. A végén már nem volt mit kiabálni. A Rákóczi agresszivitásban nőtt fölénk, pedig tulajdonképpen egész héten arra készültünk, hogy nagyon agresszívan párharcokra kényszerítsük az ellenfelet, hogy ne tudjon semmilyen játékhelyzetet kialakítani. Eddig a csapatom erénye az volt, hogy ha odatette magát, és fizikálisan jól teljesített, akkor lett belőle játék. Alázat volt, de ma újfent bizonyosodott, hogy ha nincs ütközés, és nincs a jó értelemben vett harc a pályán, akkor nem tudunk előre sem játszani. Gyakorlatilag helyzet, kapura lövés nélkül játszottuk le ezt a mérkőzést, nem érdemeltünk pontot. A helyzet változatlan maradt gyakorlatilag, ugyanabban a pozícióban maradtunk. A matematika az volt, hogy ötpontos előnnyel kezdhetnénk esetleg a Paks elleni mérkőzést, de csak kétpontos előnnyel kezdjük, és ott kell majd kialakítanunk szombaton az ötpontos különbséget. Sajnos újra az a tendencia, hogy egy jó mérkőzés után jön a rossz. Érthetetlen számomra, hogy egy nagyon jó Honvéd-mérkőzés és egy nagyon rendben lévő hét után hogy tudtunk ilyen gyenge teljesítményt nyújtani. Ennek mentén a Paks ellen újra jó meccsünk jön…


Debrecen – Győri ETO 2-2

Kondás Elemér, DVSC: – Nagyon jó, színvonalas mérkőzést játszottunk. Megvoltak a helyzeteink, de sajnos a harmadik gólt nem tudtuk berúgni. Voltak helyzeteink, jobban kellett volna koncentrálnunk, és talán egy pici szerencse is kellett volna. Adtunk két gólpasszt az ellenfélnek, hiszen Kalmár elé is rólunk pattant a labda, a másodiknál pedig a Korhut Misi ki szerette volna rúgni a labdát, és Strestíket találta el. Rögtön az elején előttünk adódott nagy helyzet, és lőttünk kapufát is. Voltak események a mérkőzésen, egy pici gól kellett volna ahhoz, hogy igazából boldogok legyünk. Éreztem a csapatban az erőt, nekünk kellett volna vezetni két góllal, erre jött az ellenfél gólja, amit mi ajándékoztunk nekik. Végig éreztem, hogy győzelemre játszunk, és meg tudjuk fordítani a meccset. Ikszre sikerült, sajnos elfogyott az idő.

Horváth Ferenc, Győr: – Idegenben játszottunk a Debrecen ellen emberhátrányban, és ezzel azt mondom, hogy elégedett vagyok, de megmondom őszintén, hogy megnéztem volna, hogy tizenegy-tizenegy ellen mi lett volna. Azt gondolom, hogy jól játszottunk, nem tudom, hogy kiállítás jogos volt-e, ez majd kiderül. A lényeg, hogy vannak olyan játékosaink, akik tíz emberrel is tudnak küzdeni az utolsó percig. Erre azért lehet építeni. Rúgtunk két gyönyörű gólt akcióból, a Debrecen mindkét gólja pontrúgás után született, ez persze semmit nem von le az értékéből. Hozzá kell tennem, hogy a DVSC egy nagyon jó csapat, úgyhogy végül is jó ez így, sajnos.


Kecskeméti TE – Videoton 3-1

Bekő Balázs, KTE: – Arra készültünk, hogy harcra késztessük a Videotont, hogy ne tudják játszani azt a masszív, sokpasszos játékukat, amiben az egyik legjobbak, ha nem a legjobbak a mezőnyben. A második labdák megszerzésére törekedtünk már a kapus kirúgásoknál is, ez jól is működött. Nagy szívvel, akarattal, odaadással játszott a csapat, kulcsfontosságú volt, hogy ezeket a párharcokat megnyertük. Az előny tudatában természetesen masszív védekezésre és gyors kontrákra törekedtünk, de ez ült is, hiszen a Videotonnak egyre többet kellett kockáztatnia. Szívből gratulálok a játékosaimnak a győzelemhez!

José Gomes, Videoton: – Két eltérő részre osztható a meccs. Jól kezdtünk, támadásban jó megoldásaink voltak, de nem jött a gól. A probléma a lepattanó labdákkal volt, ezeket nem tudtuk kellő hatékonysággal begyűjteni. Ebből a született az első kecskeméti gól is, amikor nem tudtunk felszabadítani. Második félidőben javultunk támadásban, de a Kecskemét jól kontrázott és kihasználta védelmi hibáinkat.

(forrás: kecskemetite.hu)


Lombard Pápa – Pécsi MFC 1-0

Tóth Bálint, Pápa: – A helyzetünket figyelembe véve ma egy célfutball volt a játékunk alapja, nem pedig az, hogy nagyon jól, látványosan játsszunk. A gödörből való kikerüléshez ez volt a megoldás, és ez a csapat már többször bizonyította a bajnokságban, hogy hazai környezetben tudnak egy-nullra nyerni. A fiúk kitűnően küzdöttek, ez volt az alapja a győzelemnek. Tudtuk, hogy szervezett Pécs látogat hozzánk, készültünk a pontrúgásokra, bíztunk benne, hogy ezáltal lesz esélyünk a gólszerzésre, ez bejött. A közönség nagyszerű segítséget adott ahhoz, hogy ez a győzelem megszülethessen, hogy ezáltal egy kis nyugalom költözhessen az öltözőbe.

Lőrincz Emil, Pécs: – A futballt nem helyzetekre, nem mezőnyfölényre, nem passzokra, nem labdabirtoklásra, hanem gólokra játsszák, ebben ma a Pápa volt a jobb. Hiába játszottunk mezőnyfölényben, és készültünk a pontrúgásokra, végül egy szabadrúgásból hátrányba kerültünk és elveszítettük a mérkőzést. A második félidőben erőlködtünk, próbáltunk egyenlíteni, de a kaputól húsz méterre nem tudtuk azokat a pontos megoldásokat választani, amelyek idáig jellemzőek voltak ránk.

(forrás: papa-ma.hu)


MVM Paks – MTK 1-3

Csertői Aurél, Paks: – Nagyon rosszul játszottunk, nem lehet a két félidő között ekkora különbség. Úgy látszik, a játékosok fejben nem tudták átérezni, hogy itt élet-halál harcról van szó, tehát küzdeni kellett volna. A második félidőben küzdöttünk, de nagy hátrányunk volt, és a hibáinkat kegyetlenül kihasználta az ellenfél. Remélem, ennél többet tud a csapat.

Garami József, MTK: – Nagyon fontos volt, hogy az első félidőben, annak az első részében gólt tudtunk szerezni, ami megnyugtatta a csapatot. A második felvonásban elkezdtünk idegeskedni, akkor elég sok hibával játszottunk. Jobban ki lehetett volna használni a lehetőségeket, de természetesen nagyon örülünk, nagyon fontos győzelem volt, gratulálok a srácoknak, mert jól hajtottak.


Bp. Honvéd – Diósgyőri VTK 1-2

Marco Rossi, Honvéd: – Természetesen mérges, ideges vagyok. A futballban igazándiból ez a különbség: a Diósgyőrnek volt két lehetősége, ezeket kihasználta, nekünk számolatlanul jöttek a helyzeteink, de nem rúgtuk be őket. Az edző nem lehet probléma! Ha az edző a probléma, akkor az könnyen megoldható egy csapatnál, hiszen őt a legegyszerűbb mozdítani. Van egy-két idióta a lelátón, aki nem érti, hogy ez a Honvéd. Mindig a lehetőségeknek megfelelően kell értékelni az embernek azt, amije van. A többi csapatnak nagyobb lehetőségei vannak, a Honvédban ez rejlik, ez a hullámzás. Abból, ami van, mindent kihozunk. De ez csak egy-két embernek szólt, mert lehetett látni, hogy a közönség nagy része továbbra is támogatja a csapatot. Azt nem tudom, mi lesz a következő mérkőzés eredménye. A problémánk láthatóan az, hogy nem tudunk gólt lőni. A helyzetek megvannak, de nem értékesítjük őket.

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Azért van ilyen orrom, mert ráéreztem Kosztics beállítására. Viccelek egy kicsit, de ez is rám fér. Türelmes játékot terveztünk. Taktikában választ adtunk a hazaiaknak, mert tudtuk, hogy ők is jól csinálják, és kivártuk a saját pillanatunkat. Olyan szériában vagyunk, hogy nagyon sok meccsünk volt ebben a hónapban, ez is benne volt, amikor terveztük, hogyan játsszunk. Nem haltunk bele a szépségbe, de nagyon hasznosan játszottunk, és azt gondolom, megérdemeltük a győzelmet. Mindhárom sorozatban ugyanazt a tizenöt-tizenhat játékost foglalkoztatjuk, ami nagyon kevés három frontra. A diósgyőri közönség mindig szép játékot és győzelmet vár, mi is azt szeretjük, de tizenöt játékossal az nem létezik. Ez a csapat soha nem szerepelt végig három versenyben, és nem szokott háromnaponként tétmérkőzést játszani. Örülünk, hogy hosszú idő után a jövő héten nem lesz meccsünk a hét közben, így tudjuk egy kicsit frissíteni a csapatot, amire nagy szükség van. Ma a három pont volt a legfontosabb. A Honvéd ellen hat pont egy szezonban nem annyira rossz… Soha, sehol, senkinek nem nyilatkoztam, hogy dobogón leszünk. Hogy mit szerettünk volna, az egy dolog, és hogy mi a realitás, az a másik. Megcélozzuk a kupában a nemzetközi porond kiharcolását, ami nagyon nagy dolog lenne. Ez a csapat mindig akkor adott választ, hogy van benne karakter, amikor a legnehezebb volt. Amikor indultunk a szezonban, nyilatkoztam, hogy káosz van. Tíz játékos volt az alapozáson, ezt nem szabad elfelejteni. Rövid idő alatt kellett csapatot csinálnunk. Úgy igazoltunk, hogy hibáztunk is, ez tény és való. Most is reálisan kell értékelni, és előretekinteni. Nem hiszem, hogy sírni kell, amiért ötödik-hatodikak vagyunk. A bajnokságban még mindig a mi kezünkben vannak a kulcsok, illetve a Magyar Kupában és a Ligakupában is a négyben vagyunk. Egy kis türelem kell, és lesz szép játék is.


Újpest FC – Ferencvárosi TC 1-2

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nagyon nehéz mit mondani egy ilyen gól után. Hihetetlen körülmények között esett a gól, amit a Ferencváros szerzett, nagyon sok hiba előzte meg. Megvoltak a helyzeteink, de valószínűleg a koncentráció nem volt a megfelelő szinten. Ez hiányzott, ettől függetlenül úgy érzem, nem játszottunk rossz meccset. Természetesen a Fradi is jól játszott. Nem érdemeltünk vereséget, de így alakult…

Thomas Doll, FTC: – Az első tíz percet nagyon nehezen kezdtük, azonban megőriztük a nyugalmunkat, és a legmegfelelőbb pillanatokban tudtuk a legmegfelelőbb dolgokat csinálni. Nagyon hosszú ideig domináltunk a mérkőzésen, kevés volt az átütőerő a támadásainkban, de a végén szerencsénk volt. Az volt az érzésem, hogy ha nem veszítjük el könnyelműen a labdát, akkor nem lehet baj. Az utolsó pillanatokban ismét elhibáztuk az utolsó passzokat, a tizenhatos előtt.


Puskás Akadémia FC – Szombathelyi Haladás 1-2

Benczés Miklós, Puskás FC: – Az volt a kérdés, melyik csapat tudja ráerőltetni az akaratát a másikra, és ki birtokolja többet a labdát a középpályán. Voltak olyan periódusai a mérkőzésnek, amikor jobban jöttünk ki ebből, de két gólt összeügyetlenkedtünk a Haladás számára, amely tulajdonképpen ezzel nyert. Czvitkovics rúgott egy csodálatos gólt, ami ma sajnos nem ért három pontot, sőt egyet sem. Volt több lehetőségünk is távolról, illetve a kilencvennegyedik percben két Szekeres-helyzet is volt, megragadhattuk volna legalább az egyik pontot, de ez ma nem sikerült. Tanulnunk kell ebből a mérkőzésből, mert voltak tanulságai. Aki látta a meccset, tudja, hogy esett a Haladás két gólja. Az egyik egy szöglet után, amire fel lehet készülni, ki van adva mindenkinek a párja, de nem ugrottunk fel fejelni Guzmics Richárddal. A másik egy hosszú indítás volt, amire Fabio nagyon rosszul helyezkedett, beengedte maga elé Németh Máriót. Olyan szituációkból kaptunk gólokat, amelyek könnyen elkerülhetők lettek volna. Szerintem Guzmics nagyon jól játszott, nagyon jól semlegesítette Tischlert, illetve Iszlai is nagyon jól futballozott, tehát kemény kezekben vannak a támadóink, ettől függetlenül többet vártam Tischlertől és Lencsétől, több szélességi mozgást, mert akkor nagyobb lehetőség lett volna elmozogni a védőktől.

Artner Tamás, Haladás: – Büszke vagyok a fiúkra, de a végét megint nehézzé tettük, előtte már el kellett volna döntenünk a mérkőzést. Tudtuk, hogy egy labdabiztos csapat ellen játszunk, amely komoly erőket mozgósít előre, hátrafelé viszont nem védekezik jól. Erre készültünk a héten, és ez be is jött, mert a labdaszerzések után nagyon gyorsan tudtunk átmenni védekezésből támadásba. Megvoltak a lehetőségeink, a második félidőben kettő-egy után voltak akkora ziccereink, hogy azokkal el kellett volna döntenünk a mérkőzést. A vége meleg lett, mert amikor egy csapat elkezd ívelgetni, hektikussá válik a játéka, akkor egy-egy lepattanóból lehetnek gondok. A végén meg is volt, de Nagy Gábor csodálatosan fejel. Emberelőnyben meg kell tartani a labdát, el kell kérni, főleg a pálya közepén nem mertünk futballozni. Úgy érzem, ha elkezdünk játszani, eldönthettük volna a meccset, mert meg tudtuk volna bontani a Puskás Akadémiát. De elkezdtünk kapkodni, és ebből ez következik. Ezt csináltuk Pápán is egyébként, hogy nem döntöttük el a meccset, aztán megbüntetett minket a sors, most szerencsére nem. Guzmics Magyarország egyik, ha nem a legjobb belsővédője, hetek óta nagyon jó formában játszik, jó állapotban van, nagyon remélem, hogy meg tud ragadni a válogatottnál.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik