NB I

Derbi és újabb bajnoki döntő

Az élvonal 23. fordulójában rendezik az Újpest–Ferencváros és a Debrecen–Győr rangadót is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest és a Ferencváros története 214. bajnoki összecsapására készül, az örökmérleg szerint 96 FTC-győzelem és 57 döntetlen mellett 60 újpesti siker született. Az őszi meccsen fantasztikus hangulatban, több mint 22 ezer néző mellett diadalmaskodott a Ferencváros (3-1) a Puskás-stadionban úgy, hogy a vendégek Tshibuabua góljával már a negyedik percben vezettek.

A két csapat ellentétes előjelekkel várja a találkozót, ugyanis a Fradi a téli időszakban kinevezett Thomas Doll irányításával a Pápa ellen a legutóbbi fordulóban szerezte meg első bajnoki győzelmét, míg az Újpest négy megnyert tétmérkőzés után vasárnap kikapott a Haladás vendégeként. A lila-fehérek ugyanakkor hosszú idő után nyugodtan készülhetnek, ugyanis a klub helyzete rendeződött, miután a kirendelt vagyonkezelő véleménye alapján az MLSZ hozzájárult az indulási jog átruházásához.

Szombaton a címvédő Győr a listavezető Debrecen otthonába látogat; a hajdúsági együttes az elmúlt fordulóban a Videoton otthonában diadalmaskodott, így szeptember óta őrzi veretlenségét. Érdekesség, hogy Kondás Elemér csapata a nyolcadik forduló óta nem talált legyőzőre, akkor éppen az ETO Parkban kapott ki. A Győr kispadjára télen kinevezett Horváth Ferenc ugyan nem kezdett jól, ám a legutóbbi három fordulóban egyaránt begyűjtötte a három pontot. A Debrecen nyolc ponttal előzi meg a Győrt, így egy győzelemmel óriási előnyre tenne szert.

A kiesés szempontjából is több fontos találkozóra kerül majd sor, az utolsó előtti helyen álló MTK az őt egyetlen ponttal megelőző Paks otthonába látogat, a sereghajtó Kaposvár pedig a Mezőkövesdet látja vendégül. Utóbbi találkozót hétfőn rendezik, mert az országgyűlési választás miatt vasárnap az NB I-ben és az NB II-ben sem lesznek meccsek.

A Honvéd–Diósgyőr mérkőzés egy különleges kezdőrúgással veszi majd kezdetét. Pisont István, az U18-as válogatott szövetségi edzője felhívja a figyelmet a hazai pályákon tapasztalható kirekesztő, gyűlöletkeltő megnyilvánulások elleni küzdelem jelentőségére. A kezdőrúgást megelőzően a szurkolók és a játékosok a hangosbemondón keresztül meghallgathatják a Polgári Platform antirasszista kiáltványát. A Szurkoljunk a rasszizmus ellen elnevezésű kezdeményezést támogatja a Bp. Honvéd, az MTK és a Ferencváros is.

OTP Bank Liga, 23. forduló

Április 4. péntek

17 óra: Puskás Akadémia – Szombathelyi Haladás, játékvezető: Vad II (TV: Sport1)

19 óra: Újpest FC – Ferencvárosi TC, játékvezető: Farkas Á. (TV: Duna)

Április 5. szombat

14 óra: Bp. Honvéd – Diósgyőri VTK, játékvezető: Erdős (TV: Duna)

16 óra: Lombard Pápa Termál FC – Pécsi MFC-Matias, játékvezető: Fábián

16 óra: MVM Paks – MTK, játékvezető: Iványi (TV: Sport1)

18 óra: Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Videoton FC, játékvezető: Andó-Szabó (TV: Sport1)

20 óra: Debreceni VSC-TEVA – Győri ETO FC, játékvezető: Kassai (TV: Sport1)

Április 7. hétfő

20.45: Kaposvári Rákóczi – Mezőkövesd-Zsóry, játékvezető: Szabó Zs. (TV: M2)

Olvasói sztorik