NB I

Még mindig van remény

A sereghajtó Kaposvár 2-0-ra győzött a bronzérmes pozíciótól búcsúzó Haladás ellen az élvonal 25. fordulójában.
OTP Bank Liga, 25. forduló
Kaposvári Rákóczi – Szombathelyi Haladás 2-0 (1-0)
Kaposvár, 2000 néző. Játékvezető: Solymosi
Kaposvár: Antal B. – Okuka, Bank, Badis, Mulemo – Issaga, Bőle, Balázs B. (Böjte P., 94.), Firtulescu (Addo, 78.), Florean – Kink (Murai, 90.). Edző: Selymes Tibor
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Tóth P. (Schimmer, 67.), Bosnjak – Nagy G., Simon Á., Radó, Iszlai (Medgyes, 74.), Halmosi – Hrepka (Gyurján B., 60.). Edző: Artner Tamás
Gólszerző: Kink (21., 72. – a másodikat tizenegyesből)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sereghajtó Kaposvár szerette volna megragadni az utolsó lehetőségét a kiesés elleni harc során, de ehhez a jó formában lévő Haladás ellen kellett győznie. A szombathelyiektől Devecseri, a somogyiaktól Kovács Olivér hiányzott.

Az ötödik percben Firtulescu fejelt közelről a kapu mellé. A 21. percben Kink szabadrúgása elsuhant a sorfal tagjai között, ezért Rózsa Dániel későn vette észre a labdát, amely így a hálóban kötött ki (1-0). A harmincadik percben Nagy Gábor veszélyes lövését vetődve védte Antal Botond. A túloldalon Balázs Benjámin lövését Rózsa hárította. A 39. percben Florean szólója és remek beadása után Kink nagy helyzetben rosszul találta el a labdát.

Az 57. percben Kink szabadrúgása suhant el a kapufa mellett, majd Balázs Benjámin tekert a keresztléc fölé. A 69. percben Bőle lövése a kapufára, onnan Rózsa Dániel hátára, onnan pedig az alapvonalon túlra pattant. A 71. percben Kink emelésébe Bosnjak kézzel ért bele a tizenhatoson belül, a jogosan megítélt büntetőt Kink higgadt mozdulattal emelte a kapuba az elvetődő Rózsa felett (2-0). A 78. percben Gyurján Bence az ötös sarkáról a kapu fölé lőtt.

A hajrában támadott a Haladás, de szépíteni nem tudott. A 89. percben Radó lőtt centikkel a kapufa mellé. A 94. percben a csereként beállt NB I-es újonc Böjte Patrik lőtt a kapu mellé. A Kaposvár hátránya így a vasárnap játszó Mezőkövesdhez képest négy, a szombaton vereséget szenvedő MTK-hoz képest pedig hat pontra csökkent.

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd edzője elemezte:

Az éhes oroszlán és a jóllakott oroszlán példája jutott eszemben. Szomorú, hogy a kiesés ellen küzdő csapatot jobban motiválja, hogy ne essen ki, mint azt a csapatot, amelyik fennállása egyik legjobb eredményére hajt. Ezen a mérkőzésen ez tökéletesen látszott. A kaposváriak nem játszottak jól az elején, de szervezetten és agresszívan csinálták a dolgukat. A tudásbeli különbség csak akkor jön ki, ha legalább ugyanannyit tesz a sikerért a jobb csapat. A szombathelyiek ebbe a hibába most beleestek, és menetközben nem tudtak változtatni, felpörögni, ezért képtelenek voltak a maguk javára megfordítani a találkozót. A Kaposvár sokat tett a győzelemért, jobban játszott, és kimondottan jó egyéni teljesítményeket is láthattunk.

Az első gól a kapusé volt, a tizenegyes előtt pedig nem gondolom, hogy szándékos lett volna a kezezés. Láttam már ilyenért büntetőt, de láttam már elengedni is. A hazaiak nagyon jól ráéreztek arra, hogy Radó Andrást hogyan lehet semlegesíteni, kisegítették egymást, igazi csapatmunka, csapatdiadal volt. A bíró jól vezette a meccset, a Haladásnak egy veszélyes helyzete volt. Aki nem látta, annak meglepetés a végeredmény, aki látta, az tudja, hogy megérdemelt a Kaposvár győzelme. A csatát megnyerték a somogyiak, de a háborút még nem. Kicsi a sanszuk a bennmaradásra, de sportemberek, és addig fognak menni, amíg meg nem húzzák a vonalat felettük.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik