NB I

A nagyokkal is felveszik a versenyt

Czvitkovics Péter előző csapata, a DVSC ellen szeretné megszerezni a felcsútiak első győzelmét az új stadionban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Múlt pénteken az MTK otthonában szenvedett 2-1-es vereséget a Puskás Akadémia az élvonal 28. fordulójában. A felcsútiak előnye két fordulóval a bajnokság vége előtt öt pont a kiesőhelyen álló Mezőkövesddel szemben, így van még miért izgulniuk. Benczés Miklós együttese nincs túl jó formában, hiszen már hat meccs óta nyeretlen, ráadásul a hétvégén az aranyéremért küzdő DVSC-t fogadja a Pancho Arénában.

A Rangadó.hu megkereste a felcsútiak rutinos középpályását, Czvitkovics Pétert, aki úgy érzi, rászolgáltak volna egy pontra az MTK ellen, és elmondta, pénteken szeretné legyőzni volt csapatát, a Debrecent.

– Az első félidőt kívülről láttam, és úgy érzékeltem, hogy az MTK nem is akart nagyon gólt rúgni – kezdte Czvitkovics Péter. – Csak próbálták kihúzni a meccset, mert úgy éreztem, hogy benne volt az előző két, Újpest elleni meccs a lábukban. Nagyon nehézkesen mozogtak, és a második félidőben belülről is tapasztaltam, hogy nem olyan dinamikusak, amilyenek lenni szoktak. Nekik nem jött össze a gólszerzés, de mi egy kicsit szerencsétlenkedtünk hátul, és kaptuk a gólt. A második félidőben jött megint egy szerencsétlen gól, de utána úgy gondolom, hogy úgy játszottunk, ahogy egész tavasszal elvárható lett volna tőlünk. Sajnos az egyenlítés nem sikerült, de úgy érzem, az utolsó félórában nyújtott teljesítményünkre lehet építeni.

– Mi hiányzott a pontszerzéshez?
– Úgy gondolom, hogy a helyzeteink megvoltak, de kicsit nagyobb koncentráció kellett volna. Megérdemeltük volna a döntetlent az alapján, ahogy kettő-null után a második félidőben játszottunk. Sajnos azonban ez nem sikerült.

– Pénteken a bajnoki cím legfőbb várományosát, a DVSC-t fogadják. Mire számít a találkozón?
– Mindkét csapat számára nagyon fontos lesz a mérkőzés. A Debrecennek a bajnoki cím szempontjából, nekünk pedig még nem biztosított a bennmaradásunk. Természetesen a DVSC az esélyesebb. Veszélyes csapat, és nagyon jó formában is van, hiszen az elmúlt három meccsen tizenhárom gólt rúgott. Mi hat meccs óta nem győztünk, és most is nehéz összecsapásra számítok, de bízom a csapatunkban, hogy itthon tudjuk tartani a három pontot. Remélem, hogy kis szerencsével is akár – mert az is ránk férne már – nyerni is tudunk.

– Mi lehet az ellenszer a hajdúságiak játékára, hogy a Pancho Arénában elérjék az első győzelmüket?
– Mindenképpen nagyon szervezetten kell játszanunk, úgy, ahogy azt tettük a Győr elleni mérkőzésen. Sajnos ott is volt egy hibánk, amit nem tudtunk kijavítani. Szerintem megmutatta már ez a gárda a bajnokságban, hogy a jobb csapatokkal is fel tudja venni a versenyt. Kicsit nagyobb koncentráció és egy pici szerencse is kellene, és akkor eredményesek tudnánk lenni. Bízom benne, hogy nagyon jó mérkőzés lesz, és tényleg szeretnénk megszerezni az első győzelmet az új stadionunkban.

Vereséggel lehet bajnok

Különös helyzetben van Czvitkovics Péter. Gyakorlatilag bajnoki címet nyer, ha csapatával vereséget szenved pénteken. A magyarázat: az évadnak még debreceniként futott neki.

Czvitkovicsot nem felejtették el a Lokinál. A klub vezetői ígéretet tettek, hogy a tavaly augusztusban távozó középpályás is megkapja a bajnoki aranyérmet, ha révbe ér az együttes. Márpedig könnyen megeshet, hogy erre már nem sokáig kell várni, hiszen a felcsúti győzelem szinte biztosan hajdúsági örömünnepet jelent – írja a Bors.

Olvasói sztorik