NB I

Kikapott a Puskás a Puskásban

A Ferencváros egy enyhén szólva felejthető meccsen 1-0-ra győzött az újonc felcsútiak ellen.
OTP Bank Liga, 24. forduló
Ferencvárosi TC – Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)
Puskás-stadion, 5000 néző. Játékvezető: Erdős
FTC: Dibusz – Jovanovics, Pavlovics, Mateos, Hidvégi – Busai (Csukics, 59.), Gyömber – Jenner (Holman, 59.), Leonardo, Somalia – Böde (Ugrai, 78.). Edző: Thomas Doll
Puskás FC: Hajdúch – Vaszicsku (Denkovics, 90.), Szekeres A., Tamás M., Fabio – Tóth I B., Polonkai – Szakály D., Lencse, Czvitkovics (Gallardo, 76.) – Tischler (Berki, 79.). Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Mateos (tizenegyesből 65.)
Kiállítva: Tamás M. (62.), Szekeres A. (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az eltiltott Besics és a sérült Bönig nélkül játszott a Fradi, amelynek a támadószekcióban minden kulcsjátékosa rendelkezésre állt.

A várakozásoknak megfelelően a Fradi birtokolta többet a labdát, és minden esélyt megragadott a támadásvezetésre. A kilencedik percben Leonardo végezte el az FTC szabadrúgását, de nem várta meg a sípszót, ezért sárga lapot kapott. A figyelmeztetés miatt hevesen reklamált, dühében földhöz vágta a labdát, majd vállal meglökte a játékvezetőt, de az újabb – jogos – sárga elmaradt. A másik oldalon Tischler fejesét Dibusz Dénes megfogta.

A 19. percben Czvitkovics szabadrúgása után Szakály Dénes óriási helyzetben, öt méterről a kapusba lőtt. Három perc múlva Czvitkovics lövése az oldalhálóban landolt. A 26. percben is Czvitkovics volt a főszereplő, szabadrúgása ezúttal a keresztléc fölött suhant el. A harmincadik percben Jenner visszapasszolt labdáját Busai ígéretes helyzetből kapura lőtte, de Szekeres Adrián blokkolt. A túloldalon Polonkai Attila lőtt arasznyival a kapufa mellé. A szünet előtt Lencse bombáját Dibusz vetődve hatástalanította.

Érdekesség, hogy az első félidőben a Puskás FC-nek négy, a Ferencvárosnak viszont csak egy kaput eltaláló lövése volt.

Az 51. percben Czvitkovics lövése veszélyesen csavarodott, de végül néhány centivel elkerülte a kapufát. A 62. percben Leonardo alaposan rájátszott, hogy Tamás Márk megrúgta a lábát a tizenhatoson belül, ezért a bíró piros lapot adott a vendégvédőnek, a Fradinak pedig büntetőt. A lövés egy ideig váratott magára, mert tömegjelenet alakult ki a két csapat játékosai között. A felcsútiak azt reklamálták, hogy a labdát a büntetőponthoz képest néhány centivel előbbre helyezték le. Végül Mateos magabiztosan értékesítette a tizenegyest (1-0).

A 77. percben Lencse László egyenlíthetett volna, de túl sokáig várt, passzolnia kellett, Tischler viszont nem találta el jól a labdát. A 85. percben Dibusz nem tudott megfogni egy felívelést, ami így Berki elé került, de Gyömber blokkolta a 11 méteres lövést. A 91. percben egy kontra végén Leonardo közeli lövését Hajdúch védte. Két perccel később Szekeres Adrián is piros lapot kapott Leonardo buktatásáért.

A Fradi ezúttal csak a három pontnak örülhet, hiszen egy gyenge színvonalú és iramú meccset nyert meg némi játékvezetői jóindulatnak, és ellenfele pocsék helyzetkihasználásának köszönhetően. A meccs nagyobb részében a vendégcsapat jobban játszott.

Thomas Doll együttese öt forduló óta veretlen, ráadásul sorozatban harmadik találkozóját nyerte meg.

– Nem úgy indult a meccs, hogy a végén a Fradi sikeréről beszélhetünk majd, mert bár voltak helyzetei, de kontrákból életveszélyes volt a Puskás Akadémia. Az FTC megúszta, majd a második felvonásban biztonsági játékra törekedett mindkét csapat – kezdte a meccs elemzését a Rangadó.hu szakértője, Wukovics László, a Ferencváros korábbi válogatott játékosa. – Nem nagyon tudta feltörni a vendégek védelmét a Ferencváros, és tulajdonképpen a semmiből jött a tizenegyes, amely végül eldöntötte a találkozót. Ebben az időszakban már stabil és egységes volt a hazai együttes, a Puskás játékosai nem nagyon tudtak a védelem mögé kerülni. Most a három pont volt a legfontosabb a Fradinak, de a látottak alapján ennél több kell a dobogóhoz. Egy hét múlva senki nem fog emlékezni, milyen játékkal győztek, de ne feledjük, hogy a felcsútiaknak három nagyon nagy helyzetük is volt a szünet előtt. Egy jobb csapat ezeket értékesíti, és akkor a döntetlenért kellett volna hajtania a Ferencvárosnak. Holman Dávidot hiányolom a kezdőből, az ő kreativitása sokat lendített csapata játékán, amikor beállt. Leonardo villanása megint eldöntötte a találkozót. Összességében megérdemelt a Fradi sikere, még akkor is, ha az első félidőben eldönthette volna a maga javára a mérkőzést a Puskás Akadémia.

Olvasói sztorik