NB I

Újabb Puskás-vereség Felcsúton

A PFLA 3-1-re kikapott a Videotontól a Pancho Arénában rendezett első bajnoki meccsen, az élvonal 26. fordulójában.
OTP Bank Liga, 26. forduló
Puskás Akadémia FC – Videoton FC 1-3 (0-1)
Felcsút, 3500 néző. Játékvezető: Kassai
Puskás FC: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Szekeres A., Tamás M. (Nagy Zs., 73.) – Polonkai (Szakály D., a szünetben), Tóth II B. – Gallardo (Denkovics, a szünetben), Tischler, Czvitkovics – Lencse. Edző: Benczés Miklós
Videoton: Calatayud – Brachi, Vinícius, Juhász R., Stopira – Sándor Gy., Haraszti (Nildo, 60.), V. Gomes, Sándor Gy., Álvarez (Kovács I., 84.) – N. Nikolics, Zé Luis (Oliveira, 77.). Edző: José Gomes
Gólszerzők: Tischler (63.), illetve N. Nikolics (tizenegyesből 19.), Zé Luis (74.), Oliveira (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első alkalommal rendeztek bajnoki meccset az új felcsúti stadionban. A hazaiak közül Aposztolopulosz, Bertus Lajos, Farkas Norbert, Lorentz Márton, Margitics Andor és Vaskó Tamás hiányzott, a fehérváriak Gyurcsó Ádám és Kleinheisler László játékára nem számíthattak.

A két klub szorosan együttműködik, köztudottan partneri viszonyban vannak egymással, de a Videoton a harmadik – esetleg a második – helyért küzd, a Puskás FC pedig a bennmaradásért küzd, ezért valószínűleg nem egyeztek meg a végeredményben, hiszen jelenlegi helyzetükben nem volt olyan kimenetel, amely egyaránt megfelelő lett volna. Érdekesség, hogy bár néhány nappal ezelőtt állítólag minden jegy elkelt a meccsre, százas nagyságrendben maradtak üres ülőhelyek…

A harmadik percben Nemanja Nikolics nyargalt a kapu felé, de mielőtt lőhetett volna, Szekeres Adrián becsúszva szerelte. A folytatásban megismétlődött ugyanez a jelenetsor, azzal a különbséggel, hogy Szekeres ezúttal nem tudott közbeavatkozni, ráadásul Hajdúch rossz ütemben hagyta el őrhelyét, ám Nikolics üres kapura tartó emelését Vaszicsku Gergő ki tudta rúgni. A kilencedik percben egy vendégszöglet Vinícius fejesét Polonkai a gólvonalról mentette.

A felcsútiak sem maradtak adósak a helyzetekkel: előbb Lencse távoli kísérletét fogta Calatayud, majd Szélesi lövése szállt a keresztléc fölé. A 19. percben Nikolics rosszul találta el a labdát a tizenhatoson belül, amely így az arcát védő Szélesi Zoltán kezére pattant, Kassai játékvezető pedig – túlságosan szigorúan – büntetőt ítélt. Nikolics nem hibázott, a kapusnak nem volt esélye (0-1). A 25. percben Álvarez távoli bombája zúgott el a léc felett.

Négy perccel később Czvitkovics lövésébe Calatayud beleért, így szöglet lett belőle. A túloldalon Nikolics hajszálpontos labdájával Haraszti egyes-egyedül léphetett ki a védővonalból, kicselezte a kapust, de az üres kapu helyett a visszafutó Szekeres Adrián lábát találta el. Az első félidőben a Videoton több időt töltött mezőnyfölényben, a hazaiak ennek ellenére nem játszottak alárendelt szerepet.

A szünet után a felcsútiak játéka dominált, de az 53. percben Zé Luis passza után a Videoton előnye nőhetett volna, ám Haraszti kapásból a kapu mellé lőtt. Öt perccel később Brachi beadása után Szekeres Adrián becsúszva mentett a középen érkező Nikolics elől. A hazaiaknak duplán szerencséjük volt, hogy nem lett öngól a szituációból, illetve a bíró nem fújt hazaadást, hiszen Hajdúch felvette a labdát. A 63. percben Denkovics kicselezett két fehérvárit, Tischler pedig a rosszul védekező Juhász Roland mellől a kapuba lőtt (1-1).

A 67. percben Álvarez távoli lövése megpattant Nikolics fején, de a kapufa mellé vágódott. A 74. percben egy szöglet után az üresen hagyott Zé Luis fejelt a hálóba (1-2). Ezután Nikolics tört kapura, ismét kicselezte Hajdúch-t, de kisodródott, és a háló tetejére emelt. A 78. percben Nikolics és Oliveira lépett ki a védővonalból, nem volt les, a magyar válogatott csatár önzetlenül portugál csapattársához passzolt, aki a hálóba passzolt (1-3).

Sikerükkel a fehérváriak visszaelőzték a Fradit a tabellán. A Puskás Akadémia a hétfői, Real Madrid elleni U17-es kupadöntő után ezúttal is kikapott a Pancho Arénában.

A mérkőzés tévéközvetítése során elhangzott, hogy a Videoton a következő szezonban itt, Felcsúton játssza majd hazai meccseit a Sóstói Stadion felújítása miatt.

– Sokan jöttek Fehérvárról, két-három szektort is megtöltöttek. Nagy volt az érdeklődés a pálya és az esemény miatt is – mesélte a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa, aki a helyszínen tekintette meg a megyei rangadót. – A Videoton berúgta a tizenegyest, de aztán visszaállt, és színtelen-szagtalan játékot mutatott. Nem törekedtek arra, hogy megszerezzék a második góljukat és megnyugodhassanak. Visszavettek, és csak játszadoztak. Olykor szerény ötlettelen játékkal, lassan, körülményes futballoztak a fehérváriak, de a második félidőben Zé Luis gyönyörű fejesével megint vezetéshez jutottak, erre az edző lehozta a gólszerzőt, mert védeni kell a kettő-egyet. A hazaiak számomra csalódást jelentettek, mert jobban szoktak játszani. Azt vártam, hogy egy ilyen ünnepi mérkőzésen jobb játékkal rukkolnak elő, és hozzáállásban is éreztem hiányosságokat. Lencse Lászlót nem tudták helyzetbe hozni, Czvitkovics Péternek talán három jó passza volt kilencven perc alatt, kapura lövése pedig egy sem. Megérdemelt a vendégsiker, de a játék színvonala, az ötletesség, kívánnivalót hagyott maga után.

Olvasói sztorik