NB I

A hazai pálya előnye

Czvitkovics Péter szerint a Pancho Aréna légköre pozitív hatással lesz a felcsúti csapat eredményeire.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken az élvonal 25. fordulójának nyitómérkőzésén a Puskás Akadémia 1-1-es döntetlent játszott a Pécs ellen. Hétfőn a Puskás Suzuki Kupa döntőjével megnyitotta kapuit a Pancho Aréna, így a felcsúti csapat szombaton már valóban hazai pályán fogadhatja a Videotont.

A Rangadó.hu megkeresésére Czvitkovics Péter elmondta, hogy élmény lesz számukra a Pancho Arénában játszani, mert ez már valóban hazai pályának számít, és ez biztosan pozitívan hat majd csapatuk szereplésére.

– A Pécs ellen játszották az utolsó mérkőzésüket a székesfehérvári albérletben. Milyen volt a találkozó?
– Jól kezdtük a meccset, sok helyzetet kidolgoztunk, de sajnos csak a büntetőt sikerült értékesítenünk. A második félidőben belementünk egy rohanós játékba, ami nem kedvezett nekünk. Mi inkább a labdatartásban vagyunk erősek, és abból próbálunk támadásokat vezetni. Sajnos ezeket elsiettük, eladtuk a labdákat, ezért a Pécs is veszélyes tudott lenni a kontrái révén. Igazságos döntetlen született.

– A Ferencváros ellen két védő is kiesett a csapatból. Ez mennyire nehezítette a felkészülést a találkozóra?
– Igazából négy ember esett ki, mert Tóth Balázs és Lencse László sem játszhatott eltiltás miatt. Sajnos így kellett helyt állnunk, de szerencsére a Videoton ellen ők már visszatérhetnek.

– A mérkőzés előtt egy nappal szerződtetett Szélesi Zoltán mekkora stabilitást adott a védelemnek?
– Ahhoz képest, hogy régóta nem szerepelt mérkőzésen, nagyon jól játszott. A védekező feladatát megoldotta, és a támadásokat is tudta segíteni. Mindenképpen erősödött vele a csapat. Fog ő még ennél jobban is játszani, és biztos, hogy az utolsó öt mérkőzésen is nagy hasznunkra lesz.

– Hétfőn átadták a Pancho Arénát. Hogy tetszik a létesítmény?
– Gyönyörű az aréna, de akkor lenne az igazi, ha mérkőzések is számunkra pozitívan alakulnának benne. Hazai pályán mindenképpen győzelmeket várok.

– És a Puskás Akadémia – Real Madrid mérkőzésről mi a véleménye?
– Nagyon jó meccs volt. A Real Madrid fiataljai rendkívül jól mozogtak együtt védekezésben és támadásban is. A Puskás Akadémia fiataljai főleg hosszú indításokkal próbáltak a védelem mögé kerülni. Óvári Zsolt többször is kilépett. Az ő gyorsasága nem csak Magyarországon, hanem nemzetközi szinten is megfelelő. A higgadtsága még nem, de remekül került helyzetbe és ez nagyon fontos. Roppant tehetséges ez a korosztály, de akkor tudnának még többet fejlődni, ha sok ilyen meccset játszanának.

– Szombaton a Videoton ellen már önök is pályára léphetnek. Mennyire készülnek a debütálásra?
– Mindenki várja már, hogy végre a hazai pályánkon játszhassunk. Nagy előny, hogy nem kell végre jobbra-balra utazgatni. Jó volt Székesfehérváron játszani, de azért mégsem az igazi.

– Mennyire nehéz úgy futballozni, hogy egy csapat nem játszhat otthon?
– Szerintem minden csapatnak nehéz lenne, ha albérletben kellene játszania. Elég csak a Ferencváros példáját megnézni. Ők is megérzik, hogy a Puskás-stadionban játsszák a meccseiket az Albert-stadion helyett. Mi is megéreztük, mert Székesfehérváron nem nagyon voltak nézők a meccseinken, de úgy tudom, most hétvégén három-négyezer ember lesz kint. Jön még hozzánk a Debrecen és a Győr is, amelyek Magyarország legsikeresebb csapatai. Teljesen más lesz, mint a húszezres székesfehérvári stadionban játszani, ahol elvesznek az emberek a lelátón. A Pancho Arénában kétezer ember is jó hangulatot fog csinálni.

– Gondolnak még a kiesésre? Az utóbbi hetekben több olyan mérkőzésük volt, ahol már inkább élcsapatnak tűntek…
– Nincs még meghúzva alattunk a vonal, de nem szeretnénk az utolsó fordulóig izgulni, ezért mindenképpen le kell győznünk a Videotont. A tizenötödik Paks csak hat pontra van tőlünk. Igaz, hogy már csak öt meccs van hátra, de bármi megtörténhet a futballban. Most huszonnyolc pontunk van, szerintem harminc pont fölött már megnyugodhat a csapat. Ezt szeretnénk minél előbb elérni. Ősszel volt három meccsünk, amit nyert helyzetből kiengedtünk döntetlenre. Tavasszal szerintem a Ferencváros ellen is jobban játszottunk. Megérdemeltünk volna minimum egy pontot, de inkább hármat. Ennek a csapatnak nem a kiesés ellen kellene küzdenie, persze gondolunk rá, de szerintem nem lesz probléma a bennmaradás kiharcolásával.

Olvasói sztorik