NB I

Még nem lélegezhetnek fel

A felcsútiak csapatkapitánya, Polonkai Attila még egy évet mindenképpen szeretne játszani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 24. fordulójában a Puskás Akadémia 1-0-s vereséget szenvedett a Ferencváros vendégeként. A felcsútiak hat pontra vannak a kiesőhelytől, de pénteken, a Pécs elleni mérkőzésen sokat tehetnek érte, bebiztosítsák a bennmaradást.

A Rangadó.hu megkeresésére az újonc Puskás FC csapatkapitánya, Polonkai Attila elmondta, hogy a játékosok fejében még ott motoszkál a kiesés gondolata. Ezen kívül említést tett Szélesi Zoltán lehetséges érkezéséről, aki a középpályás szerint nagy erősítés lenne a bajnokság hajrájára.

– Milyen mérkőzést vár a Pécs ellen?
– Nehéz meccset várok, mert a Pécs az utolsó, Újpest elleni mérkőzésén eléggé defenzíven játszott. Inkább a védekezésre koncentráltak. Nekünk viszont szükségünk van a három pontra, főleg ebben a helyzetben – kezdte Polonkai Attila.

– Jó formában érzi a csapatot? Nyertek Diósgyőrben, majd megszorongatták a Ferencvárost…
– Mostanában jól megy a csapatnak a támadás, bár védekezésben vannak kihagyások. Összességében jó formában érzem a csapatot, de jó lenne, ha ez pénteken az eredményen is meglátszana.

– Mennyire téma Felcsúton a kiesés? Kitömték a Mezőkövesdet, legyőzték a Diósgyőrt. Lencse László vezeti a góllövőlistát. Nem tűnnek kieső csapatnak…
– Köszönöm, a csapat nevében is! Én is úgy érzem, hogy a csapat szerkezetileg jól működik, de az eredmények nem mindig alakulnak úgy, ahogy szeretnénk. Főleg ebben kellene előrelépnünk. A szép játék helyett most már az eredményesség a lényeg. Hogy mennyire téma a kiesés? Mindenkinek ott lebeg a szeme előtt, és az jó, hogy mindenkit foglalkoztat. De fontos lenne elkerülni innen, hogy az utolsó meccseken már felszabadultan futballozhassunk.

– Korábban említette, hogy részt vesz egy programban, ami a Videoton egykori futballistáinak szól. Ez létezik még?
– Igen. Ez a bizonyos életpálya-modell. A Videotonnal a mai napig tartom a kapcsolatot. Elvégeztem a B-licencet és a menedzseriskolát is. Ebben ők támogattak. Itt, Felcsúton is támogatnak. Amióta eljöttem, azóta erről nem esett szó, hiszen nyárig itt van szerződésem.

– Melyik vonalon mozogna tovább? Menedzseri, vagy edzői pályán?
– Először az edzősködést terveztem, de a habitusomból kiindulva egyelőre nem gondolkodom felnőtt csapatban. Nagyon szívesen foglalkoznék gyerekekkel, mert szeretem őket, és megtalálom velük a közös hangot. A menedzseriskolában az alap- és a középfokot is elvégeztem, ott is megtalálnám a motivációt. Még nem tudom, mit hoz a jövő. Attól is függ, hogy Felcsúton, vagy Székesfehérváron mennyire számítanak rám.

– Húsvéthétfőn mennek a Pancho Aréna megnyitójára?
– Igen, ott leszünk. Nagy izgalommal várjuk. Remélem, a Pécs elleni győzelem után!

– A Ferencváros ellen két védőjük is megsérült. A hét elején felröppent a hír, hogy a szabadon igazolható Szélesi Zoltánt leigazolják. Mekkora erősítés lenne?
– Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk. Összejöttek most a sérülések. Szélesi Zoltán kiváló, rutinos futballista, aki akkor is nagy erősítést jelentene, ha nem lenne ennyi problémánk. Sok meccs van a háta mögött. Biztosan tudna segíteni a védelemben a fiatal játékosoknak.

– Nyárig él a szerződése Felcsúton. Gondolkodott már a folytatásról?
– Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem gondolkodtam. Jó lenne tudni, hogy két-három hónap múlva mi lesz. Jelen állapotomban úgy érzem, hogy még egy évig tudnék futballozni. Ez nagyban függ attól, hogy itt mennyire számítanak rám.

Olvasói sztorik