NB I

Felcsúton még izgulhatnak…

A házigazda MTK 2-1-re nyert a Puskás Akadémia ellen az élvonal 28. fordulójának nyitómeccsén.
OTP Bank Liga, 28. forduló
MTK – Puskás Akadémia FC 2-1 (1-0)
Hidegkuti-stadion, 500 néző. Játékvezető: Solymosi
MTK: Hegedüs L. – Nagy T., Kálnoki Kis, Vukmir, Poór – Vass Á., Pölöskei Zs. (Pintér A., a szünetben), Kanta J. – Vass P., Eppel (Ladányi, 76.), Horváth Zs. (Bese, 66.). Edző: Garami József
Puskás FC: Hajdúch – Szélesi, Vaszicsku, Szekeres A., Tamás M. – Tóth I B., Tóth II B. (Tischler, 50.), Polonkai – Denkovics (Berki, 58.), Szakály D. (Czvitkovics, a szünetben) – Lencse. Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Szekeres A. (öngól 37.), Horváth Zs. (47.), illetve Lencse (77.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Három pont és három helyezés választotta el a meccs előtt a 28. forduló nyitómeccsének két csapatát. A győzelemre inkább a vendégeknek volt szükségük, mert ők voltak közelebb a kiesőzónához. A felcsútiak közül Nagy Zsolt hiányzott, az MTK-nál pedig Torghelle Sándor – aki az öltözködés közben meghúzódott –, Csiki Norbert és Fejes András.

A tizedik percben Vass Ádám távoli bombáját Hajdúch kapus kiütötte. A 36. percben Denkovics próbálkozott 18 méterről egy lövéssel, Vukmir testéről lepattant a labda, a vendégek légiósa hiába reklamált kezezést. Az ellenakció során előbb Kanta József fejese tévesztett célt, majd Vass Patrik lövését blokkolták, de a Puskás FC kapuja nem szabadult fel: Nagy Tibor beadását a menteni igyekvő Szekeres Adrián olyan rosszul találta el, hogy védhetetlenül a saját kapujába pattant (1-0).

Rögtön ezután egyenlíthetett volna a felcsúti együttes, de Szakály Dénes elrontotta a lövést, amely így a kapu mellé ment. Az első félidő iramában, színvonalában, és a helyzetek számában is elmaradt a várakozástól.

A szünet után Vass Patrik lövése kipattant Hajdúch kapusról, de éppen Horváth Zsolt elé, a hálóba passzolt (2-0). Az 51. percben Eppel közeli lövését védte a vendégkapus. A 67. percben Lencse egy remek csel után a kapufát találta telibe. Egy perccel később Tischler távoli szabadrúgását fogta Hegedüs. A 77. percben Lencse közeli lövése kipattant az MTK kapusáról, de visszakerült hozzá a labda, és amikor éles szögből, az alapvonal közeléből újra rálőtte, Hegedüs összeütközött egyik csapattársával, Vass Ádámmal, így nem tudott védeni, a labda pedig a hálóban között ki (2-1).

Másfél perccel később Czvitkovics kapáslövése suhant el a kapufa mellett. A 82. percben Kanta József bombázott a keresztléc fölé. Megélénkült a játék, a másik kapu előtt ismét Czvitkovics próbálkozott, de Hegedüs megfogta a labdát. A kilencvenedik percben Szekeres Adrián közeli fejesét Hegedüs kiütötte.

A Puskás Akadémia csak kétgólos hátrányban kezdett igazán futballozni, de a szépítés után az egyenlítés már nem jött össze, így nyeretlenségi sorozata immár hat mérkőzést számlál. Újabb sikerükkel a hazaiak számára matematikailag is eldőlt, hogy megmenekültek a kieséstől, amely a felcsútiakat továbbra is veszélyezteti.

– Az MTK értető módon nagyon elfáradt a meccs végére, hiszen hat nap alatt a harmadik mérkőzését játszotta. Az Újpest elleni két meccs után ez sem volt sétagalopp, bár nem volt magas a színvonal – kezdte értékelését a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Puskás Akadémia és a Videoton korábbi vezetőedzője. – Benczés Miklós cseréi jól jöttek, Czvitkovics beküldése, és a kétcsatáros megoldás is, mégsem sikerült az egyenlítés, pedig a Puskás játékában benne volt még egy gól, ugyanakkor az MTK-nak is volt helyzete. Sorozatban nagyon erős, a tabella első feléhez tartozó ellenfelekkel játszottak a közelmúltban a felcsútiak, és több alkalommal is egy hiba döntött, például a Győr ellen egy eladott labda, most pedig egy öngól, illetve a második gól előtt is, amikor felszabadítás helyett a védő tulajdonképpen odapasszolta a labdát az ellenfélnek. Ezek a hibák büntetnek. Nehéz a helyzet, de szerintem a Mezőkövesd annyira nem fog megtáltosodni, hogy a Puskás kiessen. Elég mély a hullámvölgy, a szerencse elpártolt a csapattól, és sorra jönnek a nehéz ellenfelek, de emelt fővel kell tovább játszani az együttesnek.

Olvasói sztorik