NB I

Idén sem lesz triplázás

Akár három érem is kerülhetett volna a DVTK-játékosok nyakába a szezon végeztével; ilyesmi korábban csak a Debrecennek sikerült.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem kis bravúrt végrehajtva, 4-2-es hátrányból harcolta ki a döntőbe jutást a Magyar Kupában a Diósgyőr. A borsodiak emellett a Ligakupa fináléjában is érdekeltek, amelyet hazai pályáján játszhatnak, sőt sokáig a bajnokságban is harcban álltak a dobogóért. A két döntővel a két érmes helyezés már biztos, de jobb NB I-es hajrá esetében a harmadik medál is a diósgyőriek vitrinjébe kerülhetett volna. Ám a Ferencváros elleni, szombati vereség megpecsételte a borsodiak sorsát, akik legjobb esetben ötödikek lehetnek a tabellán.

Csak a Debrecen tudott triplázni

A Ligakupa 2007-es indulása óta csak a Debrecen volt képes triplázásra: 2008-ban a bajnokságban és a Ligakupában is a második helyen végzett, míg a Magyar Kupát az emlékezetes, Honvéd elleni 9-1-re végződő párharccal húzta be.

Két évvel később a Debrecen ismét triplázott, ráadásul ezúttal hibátlan mérleggel: a 2009–2010-es bajnokságot egyetlen ponttal nyerte a Videoton előtt, a kupában a ZTE-t verte 3-2-re, míg a Ligakupában a Paksnál bizonyult jobbnak egy góllal (2-1).

Csak egyszer nem volt duplázó

2008-ban szerezhetett először három érmet egy NB I-es csapat a szezon végén. Azóta csupán egyszer fordult elő, hogy nem volt duplázó az élvonalban: 2009-ben a bajnokság dobogóján Debrecen, Újpest, Haladás volt a sorrend; a Magyar Kupa-döntőt a Honvéd nyerte a Győr ellen; a Ligakupában pedig a Videoton verte a Pécset.

Ezen kívül minden évben volt legalább egy olyan csapat, amely a bajnokság első három helyének valamelyikén végzett, és mellette az egyik kupában is finálét játszott: 2011-ben a bajnok Videoton a Magyar Kupa döntőjében a Kecskeméttől kapott ki, míg a Paks második helyen zárt a bajnokságban, a Ligakupát pedig megnyerte. 2012-ben a Videoton zárt hasonló évet, mint egy évvel korábban a Paks – bajnoki második hely és Ligakupa-győzelem –, míg a Debrecen megnyerte az OTP Bank Ligát és a Magyar Kupát is. Tavaly a Győrnek volt kiemelkedő éve: a bajnokságot megnyerte, míg a Magyar Kupa döntőjében kikapott a Debrecentől, így ezüstéremmel gazdagodott.

Olvasói sztorik