NB I

Elszórakozta a továbbjutást Loki

A Diósgyőr hazai pályán 2-0-ra nyert a Debrecen ellen a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján, és bejutott a fináléba.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, elődöntő, visszavágó
Diósgyőri VTK – Debreceni VSC-TEVA 2-0 (2-0)
Diósgyőr, 3000 néző. Játékvezető: Iványi
DVTK: Rados – Vadász, W. Alves, Debreceni, Huszics – Kosztics (Egerszegi, 82.), Kádár, Elek Á. – Batioja (Grumics, 86.), Futács, Bacsa (Barczi, 90.). Edző: Tomiszlav Szivics
DVSC: Verpecz – Bernáth (Mészáros N., a szünetben), Máté P., Brkovics, Vadnai – Spitzmüller, Ludánszki, Mihelic (Seydi, 70.) Bódi – Tisza T., Volas (Novakovics, 34.).Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Debreceni (2.), Bacsa (20.).
Kiállítva: Verpecz (34.).
Továbbjutott: Diósgyőr (4-4, idegenben lőtt góllal)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda este a Debrecen kétgólos előnnyel utazhatott Miskolcra a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágójára, hiszen az első találkozót 4-2-re megnyerte.

Kondás Elemér felforgatott összeállításban küldte pályára csapatát, amit talán már a mérkőzés elején megbánt. A második percben Kosztics szabadrúgása után Debreceni András fejelt közelről Verpecz István kapujába (1-0). Az ötödik percben Huszics beadása után Batioja fejelt centikkel a kapu fölé. Öt perccel később Bódi Ádám cselezett befelé, majd 18 méterről kapura tekert, de a lövés célt tévesztett.

A 15. percben kis híján egyenlített a Debrecen: Mihelics szabadrúgására Volas érkezett, de Rados hárítani tudta a ziccert. A kipattanót Brkovics passzolta az üres kapuba, de Iványi játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt. A huszadik percben már a Diósgyőr állt továbbjutásra: Kádár hosszú indítását a rutinos Bernáth Csaba elnézte, és a diósgyőri Bacsa Patrik bele tudott kanalazni a pattogós labdába, ami átszállt Verpecz feje fölött (2-0). A 31. percben Bacsa iramodott meg a baloldalon, majd magasan belőtte a labdát a debreceni kapu elé. Verpecz nem mozdult ki a labdára, amit Batioja éles szögből a kapufára fejelt.

A 34. percben kilátástalan helyzetbe került a Debrecen: Bacsa Patrik kapott egy kiugratást, egyedül vezethette a labdát Verpeczre, aki 18 méterre kimerészkedett a kapujából és elsodorta a támadót. Iványi azonnal felmutatta a piros lapot a debreceni kapusnak. A 39. percben Bacsa Patrik a balszélről cselezgetett, majd a lapos lövését a csereként beállít Novakovics szögletre tudta menteni.

A második félidőt az emberelőnyben játszó Diósgyőr kezdte aktívabban. Az 51. percben Kádár tüzelt 28 méterről, de lövése elkerülte a debreceni kaput. Az 57. percben Tisza Tibor kapott egy remek labdát, amit enyhén kisodródva kapura lőtt, de Rados hárítani tudott. A 63. percben egy labdaszerzés után Bacsa került óriási ziccerbe, de addig toporgott a labda előtt, amíg a kilépő Novakovics felszedte előle.

A 71. percben Futács lépett ki ziccerben és lőtt a kapuba 16 méterről, ám lesről indult, így érvénytelen volt a gól. A 76. percben a Diósgyőr adogatott a debreceni tizenhatos előtt, majd Elek Ákos szánta el magát lövésre, de bombája elkerülte Novakovics kapuját.

A mérkőzés hajrájában Tomiszlav Szivics jól sáfárkodott a megmaradt cseréivel. A DVTK eldugta a labdát, és a Lokinak nem maradt esélye a szépítésre, így a továbbjutás kiharcolásra.

– Rég láttam már ilyen jó és izgalmas mérkőzést Diósgyőrben – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője. – A tétnek megfelelően izgalmas, és fordulatos mérkőzés volt. A Diósgyőr teljesen megérdemelten jutott be a Magyar Kupa döntőjébe. A két gyors gól megadta a mérkőzés alaphangját. Ilyenkor benne van a pakliban, hogy az ellenfél talál egy gólt, de szerintem arra is tudott volna reagálni a DVTK. Ma nagyon jó napot fogott ki a csapat. Én nem éreztem veszélyben a továbbjutást, amikor már megvolt a kétgólos vezetés. Nem szeretnék azzal foglalkozni, hogy Kondás Elemér hibázott-e az összeállításnál, vagy sem. Biztos, hogy a Debrecen is szeretett volna kupadöntőt játszani. Talán annyit lehet írni a Loki rovására, hogy esetleg megnyugodtak, amiért az első meccsen négy gólt tudtak lőni. Talán úgy gondolták, hogy egy kicsivel biztonságosabb játékkal is meg tudják szerezni a győzelmet a mai mérkőzésen.

Edzői értékelések

Tomiszlav Szivics, DVTK: – Nagyon boldog vagyok. A második döntőt hozzuk ide Miskolcra. Kivertük a Videotont és a Debrecent is. Büszke vagyok a csapatomra. Gratulálok mindenkinek. Most bármilyen más szó fölösleges lenne. A mai meccs sokat elárul a csapatról. Az öltözőben három perccel a kezdés előtt azt mondtam, hogy a legjobbaknak akkor kell a legjobbnak lenni, amikor a legjobb kell. Mi azok vagyunk, és ma is azok voltunk. A srácokat meg fogom büntetni, amiért nem hallgattak rám, és túl korán gólokat lőttek. Egy gyors gólt terveztünk, és utána kicsit várni akartunk. Voltak még helyzeteink bőven. A csapat ma megmutatta a karakterét. Két döntőbe bejutni szép dolog.

Kondás Elemér, DVSC: – Rosszul kezdtük a mérkőzést, és kaptunk két gólt. Az első félidővel nem voltam elégedett, de a második játékrészben megmutattuk, hogy van bennünk elképzelés, de nem tudtunk gólt lőni. Egy gól kellett volna, és akkor továbbjutunk. A két gól és a kiállítás átírta a forgatókönyvet. Nem erre készültünk. Az első gólnál a Diósgyőr magassági fölényben volt, de a második gólt mi rúgattuk az ellenféllel. Haza kell fejelni a labdát, és meg is vagyunk. A kiállítás előtt jött egy mélységi indítás, hogy a kapus hozzáért-e Bacsához, vagy nem, majd meg fogjuk nézni. A második félidőben mi veszélyeztettünk többet. Nem gondoltuk négy-kettő után, hogy megvan a továbbjutás. Ez a legrosszabb eredmény, mert két gólt rúgott az ellenfél. Bíztam a továbbjutásban, de azzal nem lehet kalkulálni, hogy az első félidőben tíz emberre fogyatkozunk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik