NB I

A bíró is kellett hozzá…

Artner Tamás taktikáját betartotta a Haladás, ennek, és a játékvezető hibájának köszönhetően szerzett egy pontot Diósgyőrben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Szombathelyi Haladás 1-1-es döntetlent játszott vasárnap a Diósgyőr vendégeként a dobogóért küzdő csapatok mérkőzésén az élvonal 27. fordulójában.

A DVTK kezdő-tizenegyében nagy varázslat most nem történt, a várható összetételben lépett pályára a hazai együttes, talán annyi kivétellel, hogy Nikházi Márkot sokan a kezdőbe várták. A Diósgyőr a várhatónak mondható, támadófocira törekvő csapatösszetételben lépett pályára, annyi eltéréssel, hogy Futács a padon, Bacsa pedig a kezdőben kapott szerepet.

A Haladás kezdőjében Medgyes Zoltán szerepeltetése váratlan húzás volt, viszont ezen a mérkőzésen is bizonyította, miért nevezték oda. Ez Artner Tamás részéről nagy húzás volt, ezen felül a szombathelyiek a mérkőzés elejétől érthetően biztonsági játékra törekedtek, így Fehér Zoltán volt a szűrő, eleinte nem a védelemben kapott szerepet.

Az első félidő

Az első percekben teljes egészében a Haladás uralta a játékot, ami nagy meglepetés volt mindenki számára. A vasiak az első nyolc perc alatt hat szögletet végeztek el, és ezzel kapuja elé szegezték a hazai csapatot. A DVTK-ból ezúttal hiányzott Kádár Tamás, helyette Debreceni András játszott, ami észrevehető különbség volt, mert eddig Kádárral stabilitás jellemezte az együttest, most pedig volt ok az izgalomra. A hazaiak számára őrültnek mondható nyolcperces intervallum után éledezni látszott a Diósgyőr, és nagy meglepetésre, szinte a semmiből megszerezte a vezetést.

A gól után kiegyenlített, férfias párharc folyt a pályán. Radó András hiányát különösebben nem érezte meg a vendégcsapat, mert a fiatal Medgyes kiválóan pótolta, ez is azt mutatja, hogy szakmailag kiváló munka folyik a szombathelyi akadémián. A 32. percben kiegyenlítettek a vasiak, a hetedik szögletüket követően. A vendégeknél Tóth Péter az első félidő folyamán nagyon jól játszott, viszont begyűjtött egy sárga lapot, ellenben a másik oldalon Miroszlav Grumics ma is rossz napot fogott ki, immár sokadik alkalommal. Ezúttal is több helyzete volt, mint egy kézilabda-mérkőzésen a bal átlövőnek, de gólt újfent nem szerzett.

Az első félidő hátralévő részében nyomott a Diósgyőr. A hajrában adódott egy véleményes szituáció, amelyben a játékvezető óriásit hibázott azzal, hogy nem adta meg a szabályos gólt Gosztonyi gyönyörű centerezését követően. A hátralévő percekben az eredmény már nem változott, a szünetre a csapatok döntetlennel vonultak.

A második félidő

A szünetben mindkét csapat változtatott, és Devecseri jött a sárga lapos Tóth Péter helyett a látogatóknál. Ezzel szerkezeti változás azonnal nem történt, viszont így a védelem frissült, és a veszély is elhárult, hogy Tóth esetleg hamarabb megy zuhanyozni. Ellenben a miskolciaknál Barczi helyett jött Futács, ezáltal történt némi szerkezeti módosítás, mivel a kezdőjátékos inkább kreatívabb középpályásnak számít, Futács viszont egy center. A csere következtében az eddig csatárként szereplő Bacsa helyet cserélt az eddig a jobb szélen játszó Grumiccsal. Az ötvenedik perc környékén Fehér Zoltán is bement a védelembe, vélhetően Futács miatt, aki elég veszélyesen játszott, így a Haladás védelme már öt játékosból állt.

Az 55. percben a jól játszó Medgyes helyett pályára lépett Hrepka, később, a 71. percben Gyurján Bence is érkezett, általa kétcsatáros rendszer lépett életben a vendégeknél. Ezek után Szivics mester is cserélt, és a 73. percben Batioja váltotta Bacsa Patrikot, ez egy posztcsere volt a hazaiaknál. Batioja pályára lépését követően Artner Tamás variálta a védelem összetételét, mint rossz kocsis a versenylovat, és ez taktikailag döntőnek bizonyult, mert a hátralévő időszakban a Diósgyőr nem tudott gólt rúgni.

Olvasói sztorik