NB I

Két pont a játékvezetőnél maradt

A házigazda Diósgyőr 1-1-es döntetlent játszott a Haladás ellen az élvonal 27. fordulójában.
OTP Bank Liga, 27. forduló
Diósgyőri VTK – Szombathelyi Haladás 1-1 (1-1)
Diósgyőr, 6000 néző. Játékvezető: Erdős
DVTK: Rados – Vadász, W. Alves, Debreceni, Huszics – Gosztonyi, Egerszegi, Kosztics, Barczi (Futács, a szünetben) – Bacsa (Batioja, 73.), Grumics (Marjanovics, 84.). Edző: Tomiszlav Szivics
Haladás: Rózsa – Schimmer, Guzmics, Dvorschák, Tóth P. (Devecseri, a szünetben) – Fehér Z., Iszlai – Szakály A. (Gyurján B., 74.), Nagy G., Halmosi – Medgyes (Hrepka, 55.). Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Kosztics (17.), illetve Dvorschák (32.)
Kiállítva: Halmosi (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A bronzéremért küzdő csapatok találkoztak a Diósgyőr és a Haladás mérkőzésén. A hazaiaktól Eperjesi Gábor és Elek Ákos, a vendégek közül pedig Predrag Bosnjak, Radó András és Simon Ádám hiányzott vasárnap délután.

Remekül kezdtek a szombathelyiek, négy perc alatt öt szögletet rúghattak, a harmadik után Tóth Péter 17 méterről a keresztlécet találta telibe. Az ötödik percben Tóth újabb távoli lövését Rados szögletre ütötte, jöhetett a hatodik! A hazaiak a nyolcadik percben vezették első támadásukat, tulajdonképpen akkor lépték át először a felezővonalat. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, bár a vendégek továbbra is hatékonyan védekeztek a félpálya magasságában, és ez nem ízlett a miskolciaknak. A 17. percben egy távolról beívelt szabadrúgás után Kosztics fejelt az ötösről a hálóba (1-0).

A továbbiakban is remek iram jellemezte a meccset, de ebben az időszakban már inkább a DVTK támadásai hordoztak magukban több veszélyt, a 32. percben egy szöglet után mégis a Haladás egyenlített: Dvorschák fejelt a kapuba (1-1). Ezután Halmosi veszélyes beadását Rados kivetődve fogta. A 39. percben Kosztics eljátszotta, hogy Schimmer a tizenhatoson belül felrúgta, ezért a játékvezető sárga lapot adott neki színészkedésért – kiváló döntés volt. Egy perc elteltével Grumics fejelt közelről a kapufa mellé. A 43. percben Gosztonyi mesteri passzát Kosztics a hálóba fejelte, de a bíró nem adta meg a gólt, mert szerinte az előkészítő a beadás előtt szabálytalankodott Tóth Péterrel szemben – nagy tévedés volt. Az első félidő vége előtt Grumics közeli lövését védte Rózsa.

A fordulás után Nagy Gábor lövését Rados kiütötte, éppen Szakály Attila elé, aki lesen volt. Az 54. percben Vadász beadását Futács lőtte kapura közvetlen közelről, de rózsa hárított. A 61. percben Gosztonyi szabadrúgása süvített el a kapufa mellett. Öt perccel később Grumics indításával Bacsa nyargalt a kapu felé, de lövésébe a szombathelyiek kapusa bele tudott kapni, így gól helyett szöglet lett az akció vége. Tovább rohamozott a DVTK, a hetvenedik percben Futács lőtt mellé. A 77. percben a kivetődő Rózsa Dániel nagyot mentett Futács elől.

A hajrában is rendíthetetlenül rohamoztak a hazaiak, de nem tudtak gólt szerezni, sőt az ellenfél került helyzetbe, de Hrepka lyukat rúgott. A lefújás előtt Halmosi Péter megkapta második sárga lapját, de a DVTK nem került létszámfölénybe, mert Marjanovics sérülése miatt néhány perce tíz emberrel játszott. Az első félidőben látottak alapján igazságos a döntetlen, a második felvonásban azonban a hazaiak sokkal közelebb álltak a sikerhez. A diósgyőriek jogosan kérhetnek számon két pontot a játékvezetőn, aki nem adta meg Kosztics gólját a szünet előtt.

A harmadik hely szempontjából a döntetlen egyik csapatnak sem jó.

– Ijesztő volt a mérkőzés eleje, hiszen öt perc alatt hat szögletet végezhettek el a szombathelyiek. A folytatásban a hazai csapat dominált, és lehetett látni, hogy teljesen elégedettek a döntetlennel a vendégek – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője. – A DVTK rászolgált volna a győzelemre, megvoltak a helyzetei, bár nem annyi, amennyi hazai pályán szokott. Régi önmagát, a játszósabb időszakát idézte a csapat. A kontralehetőség benne volt a játékban, de így sem akadt veszélyes helyzete a Haladásnak. Meglepő bírói döntés volt a második hazai gól visszavonása, de ha nem mondok róla semmit, bölcsebb maradok.

– A DVTK-ból hiányzott Kádár Tamás, és vele együtt a stabilitás. Kiegyenlített, férfias küzdelem zajlott a pályán az első félidőben, a vendégek Radó hiányát nem érezték meg, mert Medgyes remekül pótolta. Tóth Péter az első felvonásban hatalmasat játszott, a hazaiaknál viszont Grumicsnak annyi helyzete volt, mint kézilabdában a balátlövőnek, de most sem rúgott gólt. A második félidőben a Haladás öt védővel játszott, majd Gyurján beállásával kétékes rendszerre állt át elöl. Artner Tamás variálta a védelmet, mert a DVTK támadott, a szombathelyieknek viszont érthetően jó volt a döntetlen. Szoros meccsen vendégsikert vártam, ez az iksz viszont egyik csapatnak sem igazán jó – mondta a Rangadó.hu szakértője, Kovács Bálint, az AFCK menedzsere.

Olvasói sztorik