NB I

Már túlléptek a négyesen

Gosztonyi András szerint magát temetné a csapat, ha túl sokáig rágódna egy vesztes meccs után.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda este a Diósgyőr hazai pályán 1-1-et játszott a Ferencvárossal a Ligakupa elődöntőjének visszavágóján. Mivel a miskolci csapat az első mérkőzésen idegenben győzött 2-1-re, így bejutott a fináléba, amit hazai pályán vívhat a Videotonnal május 13-án. A döntő előtt azonban még több kemény mérkőzés vár a DVTK együttesére. Vasárnap például az úgyszintén a dobogóra kerülésért harcoló Haladás látogat Miskolcra.

A Rangadó.hu megkeresésére a Diósgyőr játékosa, Gosztonyi András elmondta, már túltették magukat a Paks elleni vereségen, és még a Magyar Kupában sem mondtak le a továbbjutásról.

– Milyen volt a Ferencváros elleni visszavágó?
– Egyértelműen az volt a célunk, hogy bejussunk a döntőbe. Úgy mentünk fel a pályára, hogy mindenképpen mi kerüljünk ki győztesen a párharcból. Idegenben sikerült legyőznünk a Fradit, ezért jó előjelekkel vártuk a visszavágót. A győzelem nem jött össze, de a továbbjutás megvan, és csak ez a lényeg – mondta Gosztonyi András.

– Azért az előjelek nem voltak a legjobbak a Paks elleni vesztes meccs után…
– A hétvégét betudhatjuk egy botlásnak, de szerencsére sikerült kiküszöbölnünk ezt a csorbát. Túl vagyunk már a Paks elleni mérkőzésen. Magunkat temetnénk, ha túl sokáig foglalkoznánk vele. Minden csapat életében előfordulnak ilyen meccsek. Kedden is lehetett látni, hogy a Bayern München egy négyest kapott a Real Madridtól. Persze, nem szeretném magunkat a németekhez hasonlítani, de látható, hogy ilyen eredmények olykor előfordulnak egy csapat életében.

– Tomiszlav Szivics is említette, hogy amikor a Paks a Diósgyőr kapujára gondolt, már abból is gól lett!
– Sajnos a Paksnak minden összejött az előző fordulóban, míg nekünk semmi. Remélem, hogy több ilyen mérkőzésünk nem lesz már.

– Szerdán a Debrecent fogadják a Magyar Kupa elődöntőjének visszavágóján. Ledolgozható a kétgólos hátrány?
– Nagyon szeretnénk bejutni a Magyar Kupa döntőjébe is, de nehezebb dolgunk lesz, mint a Ligakupában a Fradi ellen. A Debrecen az egyik legjobb csapat itthon, ráadásul a kétgólos hátrányt sem lesz egyszerű ledolgozni. Megteszünk mindent a győzelemért.

– Szivics sokszor említi, hogy fáradt a csapata. Valóban azok?
– Tapasztaljuk, igen. A háromfrontos terheléshez valóban kevesen vagyunk, de mindenből próbáljuk kihozni a legtöbbet.

– Vasárnap a Haladást fogadják. A mérkőzés a harmadik helyről is dönthet. A szombathelyi csapatban három játékos – Predrag Bosnjak, Radó András és Simon Ádám – sem léphet pályára.
– Nem tudtam, hogy ők nem játszhatnak, de ez biztosan előnyünkre fog válni. Igyekszünk élni vele. Még mindig van esélyünk a harmadik helyre, mert nem vagyunk sokkal lemaradva. Szeretnénk győzni, és mindent meg fogunk tenni a sikerért.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik