NB I

Megtört a paksi pechszéria

A tolnaiak az elmúlt évek harmadik leghosszabb nyeretlenségi sorozatát produkálták az NB I-ben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

18 meccsből álló nyeretlenségi szériát szakított meg a Paks a Diósgyőr ellen aratott 4-0-s sikerével. Csertői Aurél együttese legutóbb a hetedik fordulóban, a Kaposvár ellen tudott győzni az OTP Bank Ligában, azóta kilenc döntetlen és ugyanennyi vereség volt a mérlege.

A Paks ezzel a legutóbbi tíz év harmadik leghosszabb nyeretlen szériáját tudhatja magáénak az élvonalban. Az elmúlt tíz szezonban a Zalaegerszeg 2011–2012-es vesszőfutása emelkedik ki: a szezon végén búcsúzó együttes nyolc döntetlennel és 17 vereséggel „kezdte” a szezont, első és egyetlen győzelmét pont a 26. fordulóban szerezte, a Pápa otthonában.

Szintén megszenvedett a 2005-ös bajnoki rajttal a Lombard Pápa: első húsz bajnokiján csupán hat pontot gyűjtött (hat döntetlennel), emellett pedig 14 vereséget könyvelhetett el. A csapat aztán a 21. fordulóban megrázta magát, és a ZTE elleni 2-1-es győzelmével megindult felfelé, de végül 22 megszerzett pontja kevésnek bizonyult a bennmaradáshoz.

A paksiak a mostani sorozatukkal tehát a harmadik helyre léptek elő az elmúlt tíz szezont tekintve. A csapatot ősszel még az azóta Győrbe távozó Horváth Ferenc irányította, vele négy döntetlennel és hat vereséggel zárta a 2013-as évet az együttes a már említett Kaposvár elleni 2-0 után. A télen Csertői Aurél vette át a csapatot, ám neki sem sikerült elsőre felrázni a keretet, így öt döntetlen és három vereség után szerezték csak meg a kiesés elkerüléséhez oly fontos három pontot.

Az elmúlt évekből mindenképpen érdemes kiemelni a 2006–2007-es váci nyeretlenséget is: az utolsó helyen záró csapat az ötödik és huszadik forduló között 16 meccsen nem tudta kiharcolni a győzelmet, öt döntetlen mellett 11 vereség volt a mérlege. A tavalyi idényben is az egyik búcsúzó produkálta a leghosszabb nyeretlenséget: az Egri FC a Debrecen elleni győzelem (8. forduló) után 15 meccsen keresztül nem bírt az ellenfeleivel – négy döntetlen és 11 vereséggel böjtölte végig az időszakot, mely megpecsételte a sorsát.

Olvasói sztorik