NB I

Külföld, MTK vagy Pécs?

Szatmári Lóránd esetében élt az opciós jogával a PMFC, mégis szóba került a nyári klubváltás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mezőkövesd vezetett, a Pécs azonban fordítani tudott az élvonal 28. fordulójában. Vereségükkel a borsodiak minden bizonnyal búcsúznak az élvonaltól, míg a PMFC az anyagi zűrök ellenére a hatodik helyen áll. A mecsekiek egyik vezére Szatmári Lóránd, akit Pintér Attila szövetségi kapitány is behívott a válogatott keretébe. A korábban Olaszországban is pallérozódó támadó középpályás a DigiSport televízió kedd reggeli műsorában beszélt a pécsiek tavaszi szerepléséről és saját jövőjéről is.

– Tartottak a Mezőkövesd elleni meccstől?
– Egy kicsit igen, hiszen senkit nem szabad lebecsülni, főleg, hogy ők ilyen pozícióban álltak. Az első félidőben jól játszottak, de úgy érzem, adódtak lehetőségek előttünk is, és szépen kihasználtuk ezeket – kezdte Szatmári Lóránd.

– Gondolta, hogy sikerülhet megfordítani a mérkőzést?
– Úgy nem állunk hozzá, hogy nem akarunk megnyerni egy meccset. Több ilyen találkozó is volt, amelyet megfordítottunk. Talán ez is jellemezte a csapat erejét ebben az évben, és most is sikerült.

– Az utolsó percben rúgták a győztes gólt. Ezt lehet szerencsének is mondani, de mennyire van benne a küzdeni akarás és a kitartás?
– Pont arról beszéltünk az öltözőben, hogy általában az utolsó percekben mi kaptuk a gólokat, úgyhogy a szerencse nem mellénk állt. Most azonban igen, és úgy érzem, tettünk azért, hogy ez így legyen.

– A Mezőkövesd ezzel a vereséggel elbúcsúzott az NB I-től. Nem furcsa érzés, hogy a szakadékba löktek egy csapatot?
– Ebben az évben most ez a feladat jutott nekünk. A Kaposvárral is megcsináltuk ugyanezt, illetve néhány edző a mi meccsünk után mondott le. Mi tesszük a dolgunkat, magunkért játszunk, és most így alakult.

– A télen úgy tűnt, hogy az anyagi nehézségek miatt akár a Pécs is kerülhetett volna a Kaposvár vagy Mezőkövesd sorsára. Mi hozta mégis ezt a sikeres tavaszt?
– Nyilván mindenkiben benne van, hogy csak azért is meg akarom mutatni. Ha kiszállna az elnök, akkor is lássa mindenki, hogy mi akarunk, és nem adjuk fel. Ha esetleg úgy alakul, hogy vége lenne itt a klubnak, akkor mindenki jobb helyre tudna igazolni azáltal, hogy jól szerepeltünk. Ha jól teljesítünk, abból csak jól jöhetünk ki.

– El tudja képzelni, hogy jóra fordulnak a dolgok a pécsi klubnál?
– Olaszország után én mindent el tudok képzelni. Nem tudjuk, hogy mi lesz később, ezért próbálunk jól játszani.

– Hogyan jellemezné a PMFC tavaszi játékát, és a közösség állapotát?
– A játékba annyira nem merülnék bele, mert inkább a közösség az, ami egy irányba húzott. Ez meglátszott a pályán is, hogy egymásért játszottunk.

– Teljesen félre tudták tenni a feszültséget, ami a bizonytalanságból adódott?
– A meccseken jobban félretettük, mint a hétköznapokon és az edzéseken, mert ott azért mindenkit jobban frusztrált ez a dolog. Nagyon sokat beszéltünk róla az öltözőben és azon kívül is, úgyhogy nem volt egyszerű. A meccseken azonban teljesen kizártuk ezt.

– Olasz és hazai kiruccanás után tért vissza a nevelőegyesületéhez. Hogyan alakul a jövője, kapott esetleg külföldi ajánlatot?
– Igen, tudok róla, de országot és csapatot sem szeretnék mondani. Még van egy évem itt, ugye élt az opciós jogával a Pécs. Nyilván ha valamilyen összeget szeretnének nyerni rajtam, akkor értékesítenek. Azonban jól érzem magam, itthon vagyok és folyamatosan játszom. Jól is megy a játék, és ha úgy alakul, akkor egyáltalán nem bánom, ha még egy évet Pécsett játszom.

– Viszont ha úgy alakul, akkor készen áll a külföldi kalandra is…
– Igen, nem mondtam még le róla. Olaszország is benne van, bár talán oda egy kicsit félve mennék, de nem mondom, hogy nem.

– Ott van még az MTK is, amely mindig érdeklődik ön iránt…
– Nem árulok el azzal nagy titkot, hogy most is keresnek. Gondolom, felvették már a kapcsolatot a pécsi klubbal is, úgyhogy nem csak rajtam múlik.

Olvasói sztorik