NB I

Elfáradt az összetartáson

Szatmári Lóránd jól érzi magát a PMFC-nél, és meg sem fordult a fejében, hogy távozzon a nehéz helyzetben lévő klubtól.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A PMFC játékosa Szatmári Lóránd is meghívót kapott Pintér Attilától a magyar válogatott két napos keretedzésére, amelyet Telkiben tartottak hétfőn és kedden. A korábbi utánpótlás-válogatott labdarúgó a pécsi klubban kezdte pályafutását, és négyéves olasz kitérő után tért vissza hazánkba, ahol először Pakson futballozott, majd 2012-ben tért vissza nevelőegyesületéhez. A Rangadó.hu megkereste a petrozsényi születésű támadó középpályást, aki elárulta, hogy fárasztó volt a kétnapos összetartás, amely az ismerkedésről és taktikai gyakorlatokról szólt.

– Szinte mindenki nulla edzettségi állapotban érkezett az összetartásra, úgyhogy egy kicsit elfáradtunk – kezdte Szatmári Lóránd. – Hétfőn és kedden is két gyakorláson vettünk részt, de inkább az ismerkedésről és a taktikai dolgokról szólt ez a két nap. Többen mondták már, hogy Pintér Attila taktikailag nagyon jól felkészült szakember, és ezt most tapasztalhattuk is.

A 25 éves játékos tisztában van vele, hogy ez a meghívó még nem jelenti azt, hogy válogatott labdarúgó lett, ezért a klubcsapatában szeretne olyan teljesítményt nyújtani, hogy pályára léphessen a nemzeti együttesben.

– Elsősorban a klubcsapatomban szeretnék fontos szerepet betölteni, és nyilván azon keresztül vezet az út a válogatottba. Ha a csapatomban nem játszom, akkor a nemzeti együttesben sem számíthatok meghívóra. Az, hogy most gondolt rám a szövetségi kapitány, még nem jelenti azt, hogy válogatott vagyok. Még sokat kell dolgoznom és sokat kell tennem ahhoz, hogy pályára lépjek a válogatottban.

Mint ismert, a PMFC nehéz anyagi helyzetbe került, hiszen távozott a klub tulajdonosa, Matyi Dezső. Szatmári azonban elmondta, meg sem fordult a fejében, hogy távozzon.

– Kicsit szomorú a helyzet, hogy így félúton megvonja az anyagiakat a tulajdonos. Reménykedünk, hogy jó megoldás fog születni, és találnak egy befektetőt vagy szponzorokat, hogy az anyagiakkal ne legyen gond. Nem fordult meg a fejemben a távozás gondolata, bízom benne, hogy megoldódnak a dolgok. Jól érzem magam, és rendszeresen játszom is, valamint nagyon jó kis társaság jött össze itt Pécsen – mondta Szatmári Lóránd.

Olvasói sztorik