NB I

Összefogja a fiatalokat

Mohl Dávid és a PMFC egy héten belül két csapat sorsát is megpecsételheti az élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 27. fordulójában a Pécs 2-0-ra győzött Kaposváron, ezzel megpecsételte a sereghajtó somogyiak sorsát. Hivatalosan még nem esett ki a Rákóczi, de Selymes Tibor már elismerte, hogy innen lehetetlen felállni. Szombaton a PMFC ismét beverheti az utolsó koporsószöget, ezúttal a Mezőkövesd lehet az áldozat.

A Rangadó.hu érdeklődésére a pécsiek játékosa, a Kaposváron büntetőből eredményes Mohl Dávid elmondta, hogy az utolsó három fordulóban feljebb szeretne lépni a csapata a tabellán, még akkor is, ha ez a Mezőkövesd kiesését jelenti.

– Nehéz volt a Kaposvár elleni győzelem?
– Az edzőnk óvatosságra intett minket, hiszen a Kaposvárnak ez az utolsó szalmaszál volt – mondta Mohl Dávid. – A Rákóczi ezúttal nem mutatott olyan erős játékot, mint a korábbi mérkőzéseken, ezért valamivel könnyebb dolgunk volt, de így is végig koncentrálnunk kellett a győzelemhez.

– Az utóbbi négy mérkőzésen veretlenek maradtak. Milyen a hangulat Pécsen?
– Nagyon jó a hangulat a csapatnál, eddig is az volt. Persze ehhez az is hozzájárul, hogy az utóbbi mérkőzéseken sikeresebben szerepeltünk.

– Pécsen sok a tehetséges fiatal. Ön huszonkilenc évesen már a rutinos játékosok közé tartozik. Milyen szerepe van a csapaton belül?
– Az edzők az idősebb játékosoktól azt várják, hogy fogják össze a csapatot és irányítsanak. Én is idősebb vagyok, de itt van még Balogh Béla, aki válogatott futballista volt. Nehéz helyzetekben fontos, hogy felszedjük a többieket a padlóról. Ha meg sikeres szériában vagyunk, akkor igyekszünk mindenkit a földön tartani. Persze az edzéseken nem jön oda hozzánk az edző azt mondani, hogy most segítsetek. Van annyira érett ez a csapat, hogy erre külön ne kelljen odafigyelni.

– Megpecsételték a Kaposvár sorsát, most pedig a Mezőkövesdet fogadják. Egy héten belül két csapatot ejthetnek ki az NB I-ből…
– Mezőkövesden most új edző van és ez mindig veszélyes helyzet. Én is játszottam már olyan meccset, amikor új edző jött, felrázta a csapatot és jól jöttünk ki belőle. Az ellenfél helyzetével nem foglalkozunk. Három mérkőzés van még hátra, és szeretnénk mindhármat megnyerni. Számunkra lényegtelen, hogy a Mezőkövesd edzőt cserélt, nekünk a saját játékunkkal kell foglalkoznunk. Szerintem új felfogásban fognak pályára lépni, mert Véber György sokpasszos, támadószellemű csapatot épített fel. Tóth László talán óvatosabb lesz, hiszen azért hozták, hogy benntartsa a csapatot. Oda kell figyelnünk a játékunkra, és akkor nem hiszem, hogy bármilyen meglepetést tudna okozni nekünk az ellenfél.

– Az előző szezonban öt góllal zárt, idén négynél tart. Szeretné ezt beállítani?
– Amikor a középpályán játszottam, sokkal több lehetőségem volt a gólszerzésre. Most védőként inkább csak pontrúgásokból tudok veszélyeztetni. Idén lőttem három tizenegyest, és volt egy szabadrúgásgólom is. Szeretnék több gólt lőni, de most az a feladatom, hogy minél kevesebbet kapjunk. Szerencsére erre tavasszal nem lehet panasz.

Olvasói sztorik