NB I

Milliókra büntették az edzőt

Arról nem nyilatkozhatnak az érintettek, hogy mi volt Márton Gábor bűne, csak találgatni lehet...

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Amint azt korábban megírtuk, Matyi Dezső tulajdonos nemrég megbüntette a Pécsi MFC játékosait, akiknek fejenként 150 ezer forintjuk bánta, hogy nem úgy edzettek, ahogy kellett volna, amolyan sztrájkhangulatot teremtettek. Úgy látszik, az nem érdekelte Matyit, hogy mindez éppen azért történt, mert már jó ideje vártak a fizetésükre… Most kiderült, hogy nem csak ők jártak rosszul. Állítólag a csapat edzője, Márton Gábor is kapott büntetést.

– Igen, ő is kapott büntetést, de ezzel kapcsolatban csak ennyit tudok elmondani – nyilatkozta a bama.hu érdeklődésére Feleki Attila ügyvezető.

Azt tehát nem tudhattuk meg, miért büntették meg Mártont, és azt sem, hogy mennyire. Megpróbáltuk mindezt kiszedni a szenvedő félből.

– Nem nyilatkozhatok – jött a rövid válasz Márton Gábortól.

A hírek szerint Márton Gábor sokkal súlyosabb büntetést kapott, mint a játékosai, állítólag hétszámjegyű összegről kellene lemondania. És hogy miért? Nos, egyrészt biztosan ott van az indokok között a csapat múltkori figyelmeztető sztrájkja, másrészt úgy tudni, a tréner már korábban is kihúzta a gyufát Matyi Dezsőnél.

A tulajdonosnak nagyon nem tetszett, hogy saját kapcsolatait felhasználva elvitte a csapatot Törökországba edzőtáborozni, és állítólag akkor majdnem menesztette – pedig Márton mindössze azt tartotta szem előtt, hogy játékosai minél jobban felkészülhessenek a tavaszi szezonra.

A trénerrel szembeni büntetéssel kapcsolatban további érdekes adalék, hogy Feleki Attila elmondása szerint Márton Gábor még nem kapta meg a szezon során felhalmozódott eredményességi prémiuma egy részét. Vagyis a klub tartozik neki – illetve lehet, hogy már csak tartozott… Ügyes húzás!

A szurkolókat nem hagyja nyugodni az a pletyka, amely szerint a tulajdonos, Matyi Dezső már értékesítette a csapat két tehetségét, Márkvárt Dávidot és Kővári Róbertet. A jól értesültek szerint a Videoton csapott le a két játékosra. Ezzel kapcsolatban Feleki Attila ügyvezető elmondta, hogy ilyesmi nem történt, a télen két ajánlatot is kaptak velük kapcsolatban, de nem született megegyezés.

Olvasói sztorik