NB I

„Végre minden összejött”

Szabó János szerint akkor lesz igazán értékes a diósgyőri győzelem, ha a Kecskemét elleni találkozót is behúzzák.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 26. fordulójában a kiesés ellen küzdő Paks nagy meglepetésre 4-0-ra győzött a Diósgyőr otthonában. A tolnaiak ezzel elmozdultak a kiesőhelyről, és az utolsó négy fordulóra saját kezükbe vették a sorsukat. Minden esélyük megvan a bennmaradásra, mivel sokkal könnyebb a sorsolásuk, mint a helyükre visszacsúszó Mezőkövesdnek.

A Rangadó.hu megkeresésére az MVM Paks védője, a szomabti vezetőgól szerzője, Szabó János elmondta, hogy a Diósgyőr ellen minden összejött a csapatuknak, és kitért rá, hogy ez a győzelem akkor lesz igazán értékes, ha pénteken a Kecskemét elleni mérkőzést is behúzzák.

– Hogy élték meg a Diósgyőr elleni bravúrt?
– Nagyon boldogok voltunk. Tizennyolc nyeretlen meccs után már nagyon kellett ez a győzelem. Remélem, innentől kezdve beindulunk és elkezdjük nyerni a mérkőzéseket – mondta Szabó János.

– Kívülről nézve nagyon sima meccsnek tűnt. Belülről is az volt?
– Korántsem volt egyszerű. Idegenben játszottunk a Diósgyőr ellen, amely nagyon jó csapat. Fantasztikus közönséggel rendelkeznek, ami szintén nehezítette a dolgunkat. Úgy érzem, a második gól után kicsit megrogyott az ellenfél. Utána már mi irányítottuk a játékot, és az történt, amit mi akartunk.

– A tavaszi szereplés tükrében mennyire volt benne ez az eredmény a csapatban?
– Szerintem bennünk volt, csak eddig nem úgy sikerültek a dolgok, ahogy terveztük. Most viszont szerencsére minden összejött.

– A találkozó után nagy volt az ünneplés, vagy azzal még várnak négy meccset?
– Nagyon boldogok voltunk, hiszen régóta nem nyertünk. Ennek ellenére mindenkinek ott van a fejében, hogy még nem menekültünk meg. A diósgyőri győzelem akkor ér majd igazán sokat, ha pénteken sikerül hazai pályán legyőznünk a Kecskemétet is.

– A tizennyolc meccses nyeretlenségi széria mennyire bénította meg a csapatot?
– Mindenkit megviselt, de ugyanúgy tettük a dolgunkat, mint máskor. Reméltük, hogy előbb-utóbb megszakad ez a széria. Csertői Aurél és az egész stáb mindent megtett, hogy levegye a terhet a vállunkról. Nekünk csak azzal kellett foglalkoznunk, hogy jó eredményt érjünk el. Remélem, ez a győzelem most önbizalmat ad nekünk.

– Mennyire figyelik az ellenfeleket?
– Mindenkinek a fejében ott van, hogy mit játszott a Mezőkövesd, illetve a többi láthatáron belül lévő csapat. Figyelünk mindenkit, de elsősorban magunkkal foglalkozunk. Most már a saját kezünkben van a sorsunk.

– A Paks játszik még a Kecskeméttel, a Haladással, a Pápával és a Ferencvárossal. Ez valamivel könnyebbnek tűnik, mint a Mezőkövesd sorsolása…
– Úgy gondolom, hogy a két hazai meccsünket a Kecskemét és a Pápa ellen be kell húznunk. Illetve jó lenne idegenben is begyűjteni egy bravúrgyőzelmet.

– Most két ponttal megelőzték a Mezőkövesdet, amely játszik még a Ferencvárossal, a Péccsel, a Videotonnal és a Győrrel. Ez több mint nehéz sorsolás…
– Ezt nagyon nehéz így megmondani, de valóban könnyebb a sorsolásunk, mint a Mezőkövesdnek, és most már jobb helyzetben is vagyunk. Két győzelemmel is meglehet a bennmaradás, de szeretnénk inkább biztosra menni.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik