NB I

Szép lehet a befejezés

Bacsa Patrik nyugodtabb lenne, ha nagyobb előnnyel várnák a Ligakupa elődöntőjének visszavágóját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda este a Fradi vendégeként lépett pályára a DVTK a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. A találkozót 1-0-s első félidő, és a fiatal ferencvárosi Gyurácz kiállítása után 2-1-re megfordították a diósgyőriek, akik így előnnyel várhatják a hazai visszavágót. A győztes gólt a 66. percben Bacsa Patrik szerezte. A fiatal támadó a Rangadó. hu érdeklődésére elmondta, hogy akár több góllal is verhették volna az FTC-t.

– Úgy gondolom, jól kezdtük a mérkőzést, már az elején betalálhattunk volna, de sajnos nem sikerült gólt rúgnunk – kezdte Bacsa Patrik. – Aztán kaptunk egy gólt, de utána is nyomtunk tovább, és a kiállítás is sokat segített. A piros lap előtt is mi voltunk fölényben, és akár több góllal is vezethettünk volna. A második félidő elején sikerült egyenlítenünk, majd szerencsére a fejesemmel át is vettük a vezetést. Megérdemelten nyertük meg kettő-egyre a mérkőzést, de még a végén is volt két-három olyan helyzetünk, amiből legalább egyet be kellett volna lőnünk, mert három-egy után egyszerűbb lenne a dolgunk.

Bacsa úgy véli, hogy az idegenben lőtt góljaik sokat fognak számítani, de nagyon nehéz meccset vár az április 30-án, jövő szerdán sorra kerülő visszavágótól.

– Nehéz mérkőzésre számítok, mert a kettő-egy azért nem ledolgozhatatlan hátrány senkinek, de az idegenbeli gól sokat fog számítani. A Fradi biztosan úgy fog idejönni, hogy mindent elkövet a továbbjutásért, de nekünk ugyanolyan fontos lesz, hogy megtartsuk ezt az előnyt.

A fiatal csatár a Fradi elleni győztes gólt megelőzően a hétvégi, Mezőkövesd elleni bajnokin is három pontot érő találatot szerzett.

– Szerencsére most két meccsen is sikerült betalálnom, ráadásul mindkét gól győzelmet ért. Huszics adott be szélről jól egy labdát, amit el tudtam fejelni. Jova Levente nagyon jól védett az egész meccsen, és ezen a fejesen is rajta volt, de sikerült jól elfejelnem, úgyhogy nem érhette el. Ha Jova nem véd ilyen jól, akkor sokkal több gólt is szerezhettünk volna.

A DVTK a Ligakupa mellett a Magyar Kupa elődöntőjében is ott van, a bajnokságban pedig a bronzéremért harcol. Bacsa Patrik örül, hogy mindhárom fronton érdekeltek még, és szeretné két döntőben is pályára lépni.

– Nagyon sűrű a programunk, hiszen mindhárom porondon ott vagyunk. És nem csak ott vagyunk, hanem jól is szerepelünk mindhárom fronton. A Ligakupában mondhatom, hogy fél lábbal a fináléban vagyunk, és csak rajtunk múlik, hogy bejutunk-e. A Magyar Kupában kicsit nehezebb dolgunk van, mert nehéz lesz két góllal legyőzni a DVSC-t, de mindent meg fogunk tenni, mert a kupában is szeretnénk döntőt játszani, és akkor elmondhatnánk, hogy két fináléban is ott vagyunk. A bajnokságban is holtversenyben a harmadik helyen állunk, és most fogunk játszani azokkal a csapatokkal, amelyek hozzánk hasonlóan a dobogóra pályáznak. Itt már az erőnlét és a kispadok hosszúsága is számít, de úgy gondolom, ha megfelelően koncentrálunk és odatesszük magunkat, akkor nagyon szép lehet számunkra a befejezés, mert tényleg csak rajtunk múlik.

A Diósgyőr a hétvégén a kiesés ellen küzdő Paksot látja vendégül. Bacsa jó csapatnak tartja a tolnaiakat, és nehéz találkozóra számít.

– Nem lesz egyszerű meccs, hiszen a Paks elég jó csapat. Néhány éve még ott volt a mezőny elején, szinte ugyanezzel a kerettel. Nincsenek jó formában, de nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a kiesés ellen harcolnak, és minden pontért küzdenek. De számunkra is fontos a meccs, hiszen ott lebeg a szemünk előtt a harmadik hely, nagyon szeretnénk nyerni. Biztos vagyok benne, hogy mindkét csapat mindent meg fog tenni a mérkőzésért, úgyhogy egy nagyon jó meccsnek ígérkezik az összecsapás – mondta végül Bacsa Patrik.

Olvasói sztorik