NB I

Az utolsó utáni pillanat

Tizenhárom alkalommal született győztes találat a lefújást megelőzően az idei bajnokságban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az utolsó percben szerzett góllal győzte le a Diósgyőr a Mezőkövesdet az élvonal legutóbbi fordulójában. Bacsa Patrik a 91. percben egy szabadrúgás után megpattanó labdát pofozott a hálóba, biztosítva ezzel az értékes három pontot.

A Rangadó.hu ennek kapcsán utánajárt, vajon az idei szezonban hány meccs dőlt el az utolsó pillanatokban, mely csapatok számítanak nagy hajrázónak az NB I-ben.

Nem ez volt az első a DVTK-nak

A Diósgyőr a mostani 1-0-s győzelem mellett az őszi, pápai bajnokiját is az utolsó percekben nyerte meg: akkor Nagy Tamás egy igazán szerencsétlen – diósgyőri szempontból szerencsés – öngóllal döntötte el a találkozót a 88. percben.

Két meccset nyert az utolsó pillanatban a bajnoki címért harcoló Győr az idei kiírásban: az MTK elleni 2-1-es összecsapást Lázok János döntötte el a 89. percben, míg Varga Roland a 93. percben fejelte a hálóba a győztes találatot a Kecskemét ellen (2-1).

További két együttesnek van két-két utolsó percekben megnyert találkozója: a Fradi a Győr, illetve az Újpest elleni rangadókat húzta be 2-1-vel (előbbi meccsen Jenner, utóbbin Leonardo lőtte a győztes gólt a 88. percben). A Puskás Akadémiánál Tischler Patrik egy-egy gólja hozott összesen plusz négy pontot a Kaposvár (1-0), illetve a Diósgyőr (3-2) ellen – előbbi együttes kapuját a 90., utóbbiét a 88. percben vette be.

A Lombard játékosa, Griffiths a 88. percben szerezte meg a három pontot csapatának a Honvéd elleni 1-0 alkalmával. A debreceni Tisza Tibor a 94. percben értékesített egy büntetőt, ezzel nyert a DVSC 1-0-ra a Pécs ellen. Szintén sorsdöntő hajrágólt könyvelhetett el Kleinheisler László, a Videoton tehetsége a Mezőkövesd ellen 87 percig 0-0-ra álló találkozón. A Honvéd légiósa, Perea a 92. percig húzta a szurkolók idegeit a Videoton elleni 2-1-re megnyert bajnokin, és a Paks is sokáig halogatta a döntést az Újpest otthonában: Simon Attila a 93. percben megítélt büntetővel (2-1) döntötte el a három pontot. Az Újpest is nyert már meccset a lefújás előtti pillanatokban: a KTE-t győzte le Balogh Balázs 89. percben jól helyezett fejesével.

Egy pont is pont

Természetesen nem csak a győzelem megszerzése okozhat kitörő örömet egy csapatnál. Az utolsó percekben kiharcolt pont is nagy önbizalmat adhat a folytatásra. Ennek kitűnő példája a Lombard Pápa, amely háromszor is az utolsó öt percben mentett pontot: Goran Marics a 86. percben a Haladás (1-1), Csizmadia Csaba a 89. percben a Mezőkövesd, Orosz Márk pedig a 92. percben a Debrecen (2-2) hálóját zörgette meg. Az Újpest kétszer kerülte el a vereséget az utolsó pillanatokban: a Puskás Akadémia elleni 3-3 alkalmával Simon Krisztián a 88., a Kaposvár elleni 2-2-es meccsen pedig Lázár Bence a 87. percben volt jó helyen.

Egy-egy pontot köszönhet Filip Holendernek a Honvéd (a KTE elleni 1-1) és Varga Rolandnak a Győr (FTC, 1-1) – mindkét játékos a rendes játékidő utolsó másodperceiben volt eredményes; Németh Márió (Haladás) a Debrecennek, Varga Szabolcs (MTK) pedig a Puskás Akadémiának köszönt be a hosszabbítás utolsó percében, így végzett csapatuk 1-1-re az említett bajnokin.

Olvasói sztorik