NB I

Véget ért a belga átvilágítás

Az MLSZ elnökségi ülésén bemutatták az utánpótlás-akadémiákat érintő vizsgálat eredményét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szövetség elnökségének április 22-i ülésén bemutatták a belga Double Pass cég utánpótlás-akadémiákat érintő átvilágításának eredményét, amelyet ezután megtárgyalt a testület.

Az átvilágítás eredményei, megállapításai a készülő utánpótlásképzés- koncepció egyik legfontosabb alapját képezik, emellett az elnökség az utánpótlásra fordítandó támogatás elosztásakor is figyelembe vette a Double Pass által közölt eredményeket. Az MLSZ az átvilágítás eredményének vezetői összefoglalóját a szövetség hivatalos internetes oldalán megjelenteti a közvélemény számára.

Az elnökség döntést hozott arról, hogy a projekt második szakaszát is végrehajtja – ugyancsak a Double Pass bevonásával. A projekt második szakasza az utánpótlás-képzés megújítására létrejött ad-hoc bizottság munkájával összhangban valósul meg. Azt követően pedig a program utolsó eleme a 2016-os záró audit lesz.

A Magyar Labdarúgó Szövetség elnöksége előkészítette a májusi éves küldöttközgyűlés napirendi pontjait, elfogadta a 2013-as elnökségi szakmai beszámolót, jóváhagyta 2014–2015-ös sportfejlesztési programját, illetve a soron következő év szakmai tervét. Az elnökség megvizsgálta az Alapszabály módosítására vonatkozó javaslatokat, ideértve a FIFA ajánlásait és elfogadta az okirat módosításával kapcsolatos fő irányelveket.

A testület elfogadta az előterjesztést az MLSZ versenysorozatai presztízsének fejlesztéséről, a hagyományok ápolásáról, és ez alapján a közeljövőben megújulnak a hazai bajnoki és kupasorozatok győzteseinek járó elismerések, érmek, trófeák.

A testület elfogadta az Országos Sporttelep-felújítási Program második üteméről szóló tájékoztatót: a program keretében az előző szakasz 660 projektje után ezúttal 726 amatőr sportszervezet részére összesen hárommilliárd forint támogatást szavazott meg a központosított TAO-program keretében.

Az MLSZ elnöksége döntést hozott a Kedvezményes Pályaépítési Program keretében benyújtott pályázatokról is: a megyei igazgatóságok javaslatait figyelembe véve a leghátrányosabb helyzetű térségekben húsz műfüves pálya kiemelt támogatással történő kivitelezéséről döntött – írja az MLSZ honlapja.

Olvasói sztorik