NB I

Egyáltalán nincs pánikhelyzet

Verpecz István szerint megengedhetetlen, hogy a DVSC még egyszer úgy futballozzon, mint a Videoton ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden este a Debrecen hazai pályán 5-1-re kikapott a Videotontól a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén. A Loki továbbjutási esélyei ezzel elszálltak, így most már a bajnokság és a Magyar Kupa megnyerésére kell figyelnie.

A Rangadó.hu megkeresésére a DVSC kapusa, Verpecz István elmondta, hogy nem adták fel a Ligakupát a bajnoki aranyérem miatt, a keddi találkozó csupán egy balszerencsés összecsapás volt.

– Mi volt a probléma a Videoton ellen?
– Csalódott vagyok az eredmény miatt. Ki lehet kapni a Videotontól, de nem így – kezdte Verpecz István. – A mutatott játékunk hagyott némi kívánnivalót maga után. Sajnos nem koncentráltunk eléggé. Az első nyolc percben kaptunk két gólt, ami nagyban befolyásolta a játék képét. Majd jött a harmadik gól előtti tizenegyes-szituáció, amit összehoztam. A második félidőt jól kezdtük, sikerült is szépítenünk, ezért muszáj volt feljebb tolni a védekezésünket, hátha sikerül még egy gólt rúgnunk. A Videoton viszont kontrákkal kihasználta, hogy kinyíltunk. De ilyen megengedhetetlenül gyengén nem játszhatunk még egyszer.

– A tizenegyes-szituációban hibásnak érzi magát?
– Korábban ki kellett volna jönnöm, de hezitáltam. Hibáztam, de az edzőkkel már megbeszéltük a dolgot. A jövőben erre sokkal jobban kell majd figyelnem.

– A Videoton alapcsapattal állt fel, míg a Debrecen főként fiatalokkal. Nem vették annyira komolyan a találkozót?
– Meg kell nézni, hogy egész évben kik játszottak a Ligakupában. Mi arra használtuk ezt a sorozatot, hogy a fiatal, rutintalan játékosok, és azok, akik kevesebb lehetőséget kapnak, a szakmai stáb döntése alapján egy jó egyveleget alkossanak ilyenkor. A Győrt is úgy ejtettük ki a Ligakupából, hogy főként fiatalok kaptak szerepet. Nem a csapattal volt baj, hanem inkább a koncentrációval.

– A Győri ETO játékosa, Rudolf Gergely szerint a DVSC elvesztette a fonalat. Ön is így látja?
– Egyáltalán nincs pánikhelyzet. Nem beszélünk erről az ötözőben. Volt egy rosszul sikerült MTK elleni meccsünk, majd Pakson sem tudtunk győzni. Megbeszéltük, hogy miben hibáztunk, de ez maradjon az öltözőn belül. Még mindig vezetjük három ponttal a bajnokságot. Most már csak előre szabad tekintenünk. Nagyon fontos mérkőzések jönnek, és szeretnénk mindet megnyerni. A Magyar Kupában is megvan az előnyünk a Diósgyőr ellen, de nagyon oda kell figyelnünk. A következő hetekben csak fontos mérkőzéseink lesznek, de úgy látom, hogy mindenki nagyon komolyan veszi a feladatát. A hozzáállással nem lesz probléma.

– Ősszel alapember volt Debrecenben, még Pintér Attila szövetségi kapitány figyelmét is felkeltette. Tavasszal viszont a sérüléséből felépülő Nenad Novakovics élvezi a bizalmat a bajnokságban…
– Mint minden kapus, én is szeretnék védeni a bajnokságban, de a stáb így döntött, és ezt el kell fogadni. Örülök, hogy Pintér Attila meghívott az összetartásokra, számomra nagyon jó visszajelzés volt. Úgy érzem, hogy az őszi teljesítményem jó volt. Itt a Debrecennél nem csak kapusposzton, hanem minden csapatrészben nagy a konkurencia. Úgy gondolom, bárki védene, meg tudná oldani a feladatot. Szerencsére sok mérkőzés van – Magyar Kupa, Ligakupa – és élesedik a helyzet mindkét sorozatban. Abszolút nincs meccshiányom, a felkészülés kezdete óta játékban vagyok. Küzdök keményen, és ha be kell állnom, akkor meg kell mutatnom, hogy lehet rám számítani.

– A kecskeméti Vukasin Polekszics is a Debrecen kapusa, aki remekül véd, és állítólag nyáron visszatér. Nem riad meg ekkora konkurenciaharctól? Felveszi a kesztyűt, vagy esetleg már gondolkodott a váltáson?
– Ez még a jövő zenéje, nem szeretnék ezzel foglalkozni. Teszem a dolgomat, és azért járok edzésre, hogy ha hétvégén be kell állnom, akkor százszázalékos legyek. Inkább csak a következő feladatra koncentrálok, mert ha az ember túlságosan előre tekint, az nem szül jó dolgokat. A Lokira mindig az volt a jellemző, hogy lépésről-lépésre haladt a cél felé.

– Az utolsó két bajnoki mérkőzésük két olyan csapat ellen volt, amelyek az életükért harcoltak. Szombaton a Kecskemétet fogadják, amely már nem eshet ki, de sokkal feljebb sem kerülhet. Ideális ellenfél?
– Az utóbbi időben a Kecskemét felszabadult futballt mutat, ami eredménnyel is párosul. Nagyon kell majd koncentrálnunk és muszáj jól játszanunk, de bízom a csapatban.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik