NB I

Tovább csökkent a különbség

A Debrecen gól nélküli döntetlent játszott a Paks otthonában, és már csak három pont az előnye a tabella élén.
OTP Bank Liga, 25. forduló
MVM Paks – Debreceni VSC-TEVA 0-0
Paks, 400 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Paks: Molnár P. – Heffler T., Fiola, Kovács G., Szabó J. – Kecskés, Windecker – Könyves, Bori (Lázok, 63.), Bartha – Simon A. (Tököli, 63.). Edző: Csertői Aurél
DVSC: Novakovics – Korhut, Brkovics, Máté P., Lázár P. (Morzov, 68.) – Tisza T. (Kulcsár T., 54.), Mihelic, Zsidai, Bódi – Volas, Seydi (Sidibe, 54.). Edző: Kondás Elemér

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Győr pápai győzelme miatt a Debrecennek mindenképpen győznie kellett a kiesőhelyen álló Paks otthonában. Mindezt a hiányzó Ferenczi János, Szakály Péter, Mészáros Norbert, Dombi, Vadnai, Bernáth, Bouadla és Damahou nélkül kellett elérni. A hazaiaktól Éger, Nyári és Horváth Gábor hiányzott. Érdekesség, hogy a mérkőzésre nagyon kevesen voltak kíváncsiak a helyszínen.

Rendkívül aktívan kezdték a meccset a vendégek, két ígéretes lehetőségük is volt, de a paksiak gyorsan rendezték a soraikat. A hatodik percben Kecskés távoli lövése suhant el a keresztléc fölött. A 17. percben Szabó János szabadrúgását Novakovics szögletre mentette. A 24. percben Zsidai beadása centikkel ment el a kapu fölött.

A 31. percben Bori Gábor fejesét Windecker a keresztlécre fejelte, a kontra végén Tisza Tibor lövését Fiola fejelte ki. Taktikusan játszottak a csapatok, hiszen nagy volt a tét mindkét oldalon, ez mégsem ment a minőség és a helyzetek rovására. A 39. percben Bódi Ádám lövését, a szünet előtt pedig a szabadrúgását védte Molnár Péter.

Az 55. percben egy debreceni nagy bedobás után Sidibe megcsúsztatta a labdát, majd Volas lövése 14 méterről fölé ment. Négy perc elteltével Kulcsár Tamás remek beadása után a középen érkező csapattársak nem tudtak lőni, Mihelic igen, de az ő kísérletét blokkolta Szabó János. A 61. percben Szabó lőtt éles szögből a kapu mellé. A játék képe nem változott, továbbra is mindkét oldalon akadtak lehetőségek. A 69. percben Zsidai lövése ment mellé. A másik oldalon Kecskés távoli bombája arasznyival a keresztléc fölött suhant el.

A 75. percben Máté Péter 25 méteres lövését Molnár Péter kiütötte, majd Kulcsár Tamás 14 méterről a kapu fölé bombázott. Sidibe fejbe rúgta a kivetődő Molnár kapust, aki látványos kötést kapott vérző sebére. A hajrában rohamozott a DVSC, de gólt nem sikerült szereznie, úgyhogy egy döntetlen és egy vereség után ismét csak egy pontot szerzett, előnye pedig három pontra olvadt a tabella élén.

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Kereki Zoltán, a ZTE és a Haladás egykori válogatott játékosa elemezte:

Magyar futball egyik élcsapatát láthattuk, ennek ellenére elég gyenge meccs volt. Teljesen defenzív játékot produkáltak a felek, véletlenszerű dolgokkal. Szerintem egy igazán kreatív játékos van Debrecenben, méghozzá a sérülés miatt ezúttal hiányzó Szakály Péter. Ami a nézőszámot illeti, lehet, hogy a tévének meg kellene fordítania a kameraállást, mert így azt látjuk, hogy nincs néző a lelátókon. Márpedig ha nincs néző, akkor nem lehet jó mérkőzést játszani. Kőszeg jut eszembe, ahol kezdtem a focit, ott voltak ennyien. Körmenden, az NB II-ben ennél rendszerint többen jöttek ki a meccsekre.

Nagyon nehéz egy ilyen meccsről jót mondani. Egy veszélyes lehetőség volt mindkét oldalon az első félidőben, az is egy percen belül. A biztonságra törekedtek, a védőknek sokkal többet kellett volna segíteniük a támadókat mindkét oldalon. Több olyan csapat van az NB I-ben, ahol ha az edző önmagát cserélné be, akkor járna a legjobban. A Paks tovább kínlódhat a bennmaradásért, a Debrecen pedig a bajnoki címért. Szerény, kínlódós, alacsony színvonalú, akarnok meccs volt.

Olvasói sztorik