NB I

Óriáscég kapta meg a Fradi-stadiont

A Lagardere Group magyarországi leányvállalata lesz az FTC új arénájának üzemeltetője.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Európa egyik legnagyobb médiakonszernje, a Lagardere Group magyarországi leányvállalata, a LUSS Kft. lesz az FTC új stadionjának üzemeltetője – írja az MTI.

Kubatov Gábor, az FTC elnöke a szerdai sajtótájékoztatón bejelentette, hogy a néhány napja megkötött szerződést másfél évig tartó tárgyalássorozat előzte meg. A felek tízéves megállapodást kötöttek egymással, ám az anyagi részleteket nem hozták nyilvánosságra.

– Ez egy világcég a stadionüzemeltetésben, a reklámok és a jegyek értékesítésében, koncertek és a konferenciák szervezésében, valamint a szponzorok felkutatásában segédkezik majd. Azért egy ilyen nagy céggel állapodtunk meg, hogy visszajussunk az európai futballelitbe – nyilatkozta Kubatov Gábor. Hozzátette: ez egy óriási előrelépés a klub gazdasági életében.

A LUSS Kft. magyarországi ügyvezető igazgatója, Szekeres Tamás, aki játékosként két bajnoki címet nyert a zöld-fehérekkel, elmondta, hogy az éves szinten hétmilliárd eurós bevétellel rendelkező anyacég Európában olyan csapatok stadionjának üzemeltetéséről gondoskodik, mint a Bundesligában szereplő Borussia Dortmund és Hamburger SV, a Serie A-s Juventus és Sampdoria, vagy a francia élvonalban érdekelt Paris Saint-Germain, illetve a Monaco.

– A stadionnal kapcsolatosan az összes lehetőséget szeretnénk a legoptimálisabban kihasználni, úgy, hogy az a Ferencvárosnak előnyére váljon – mondta a korábbi válogatott futballista, hozzátéve, hogy a 100–120 futballon kívüli eseményt szeretnének megrendezni majd a létesítményben, köztük két-három olyan nagy koncertet is, amely jelentős bevétellel járhat.

Kubatov Gábor a névhasználattal kapcsolatban elmondta, hogy a szerződés erre nem tér ki, ugyanakkor ha a klub megfelelő ajánlatot kap, akkor az Albert-családdal, a Baráti körrel, valamint az elnökséggel közösen kell majd tárgyalniuk. Az FTC elnöke újságírói kérdésre válaszolva a várható jegyárakról annyit árult el, hogy a nyárra elkészülő új stadionban a legolcsóbb belépő 1800 forintba kerül.

Olvasói sztorik