NB I

Júliusra készül el a Fradi-stadion

Ez lesz a magyar válogatott ideiglenes otthona.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Fürjes Balázs kormánybiztos szerint júliusra készül el a Ferencváros új stadionja – derül ki a FradiMédia videójából. Elmondása szerint manapság már nem az a kérdés, hogy elkészül-e határidőre a létesítmény, hanem az, hogy mennyivel fog a határidő előtt elkészülni. A határidő augusztus lett volna, de biztos, hogy júliusban meg tudják nyitni. A székeket felerészben már felszerelték.

– Reméljük, hogy nem csak az ország, hanem Európa egyik legjobb gyepszőnyegét tudják most megvalósítani, és jó sokáig használni. Az épület belsejében is a befejező munkálatok zajlanak, így az egészét tekintve is elmondhatjuk, hogy befejező szakaszába lépett az építkezés – mondta Fürjes Balázs. – Belül már a melegburkolás és a festés zajlik, májusban elkezdjük a stadion előtti köztér építését, júniusban biztosan mindennel végzünk, jöhetnek a próbaüzemek, és a használatbavételi engedély.

A kormánybiztos elmondása szerint lelkesen távozott az UEFA munkatársa, aki jelenteni fogja Platini elnöknek, hogy érdemes a következő években UEFA-eseményt rendezni itt. Jerome Champagne, a FIFA elnökjelöltje is járt itt. Hangsúlyozta: amíg nem készül el a Puskás-stadion, addig a válogatott itt fogja játszani a legtöbb mérkőzését.

Fürjes arról – nem meglepő módon – nem beszélt, hogy a sajtóhíreknek megfelelően valóban nem Albert Flórián Stadionnak fogják-e hívni a létesítményt, és arról sem, hogy a korábbiakhoz képest tényleg jelentős jegyáremelkedés várható-e…

Olvasói sztorik