NB I

Guzmics és Radó külföldre igazol?

Van olyan szombathelyi játékos, akinek a klubvezetők kevesebbet ajánlottak a jelenlegi fizetésénél.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Haladás vezetőinek egyelőre nem sikerült megegyezniük a nyáron lejáró szerződésű játékosaival. Guzmics külföldben gondolkodik, az élő megállapodással rendelkező Radó iránt pedig Nyugat-Európából érdeklődnek – írja a haladas.hu.

Hét szombathelyi játékos szerződése jár le a bajnokság végén, ám a klubnak még egyikükkel sem sikerült megegyeznie. Noha Schimmer Szabolcs, Guzmics Richárd, Tóth Péter, Simon Ádám, Nagy Gábor, Halmosi Péter és Hrepka Ádám egyaránt megkapta új szerződéstervezetét, még egyikük sem bólintott rá a hosszabbítási ajánlatra. Közülük Guzmics távozására van a legnagyobb esély, a 27 éves védő a nyáron vélhetően külföldön folytatja pályafutását.

– Van, akinek többet, de van, akinek kevesebbet ajánlottunk a jelenlegi fizetésénél, kortól is függ, hogy kinek mennyit – mondta Tóth Miklós, a Haladás ügyvezetője. – Guzmics légiósnak készül, egy külföldi klub ajánlatával sajnos nem tudunk versenyezni. Simon a Palermo játékosa, kölcsönben szerepel nálunk, ha rajtunk múlik, a következő bajnokságban is minket erősít. Neki a bajnokság után az olasz klubjánál kell jelentkeznie. A többiekkel leülünk még tárgyalni, szeretnénk, ha valamennyien maradnának. Radó Andrásnak ugyan élő kontraktusa van, de jelenleg ő a legkapósabb futballistánk, Nyugat-Európából mutatkozik érdeklődés iránta.

Guzmics Richárd leszögezte, hogy egyelőre kizárólag a Haladás érdekli, a jövője nem igazán foglalkoztatja.

– A menedzsereim tárgyalnak, azt gondolom, amíg nincs konkrét ajánlat, felesleges csapatneveket vagy országokat említeni. Mint minden magyar játékos, én is szívesen kipróbálnám magam külföldön. Most azonban az a legfontosabb, hogy a kaposvári vereséget kijavítsuk, és a Mezőkövesd ellen valamelyest visszaszerezzük a szurkolók bizalmát – magyarázta a válogatott védő.

Az F-Group ügynökség képviseletében Szabó Tibor megerősítette, lehet, hogy nyáron elválnak a Haladás és Guzmics útjai. A játékát Európából és Európán kívülről is figyelemmel kísérik, de konkrétum egyelőre nincs. A hátvéd nyitott az új kihívásokra, ezért nem kizárt, hogy a kontinensen kívül találnak számára csapatot.

– Meghallgattuk egyébként a Haladás ajánlatát is, de mint említettem, a nyáron elsősorban külföldben gondolkodunk. Ha az nem jön össze, nem zárjuk ki, hogy – mivel Ricsi kötődik a szombathelyi együtteshez – ismét tárgyalóasztalhoz ülünk a Haladással – mondta Szabó Tibor.

Olvasói sztorik