NB I

A szerencsére is szükség van

Simon Krisztián szerint nincsenek rossz formában, csak ami eddig bepattant, az most kifelé jön.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 24. fordulójában az Újpest 0-0-t játszott a Pécs otthonában. A lila-fehérek sorozatban harmadik mérkőzésükön nem tudtak nyerni. Szerdán este az év egyik legfontosabb mérkőzése vár rájuk az MTK ellen, hiszen nem titkolt céljuk, hogy megnyerjék a Magyar Kupát, amelyben már az elődöntőnél járnak.

A Rangadó.hu megkeresésére az újpestiek szélső középpályása, Simon Krisztián elmondta, hogy az MTK az egyik legkeményebb ellenfél, de mindenképpen előnyt szereznének a párharc első mérkőzésén.

– A Pécs elleni mérkőzésen nagyon gyengén futballoztak. Mi volt a probléma?
– Valóban nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Abszolút nem volt jó mérkőzés. A pécsiek beálltak védekezni, egyáltalán nem éreztem, hogy nyerni szeretnének. Megölték a játékunkat. Ettől függetlenül mi is hibásak vagyunk, mert hiányzott a játékunkból a kreativitás és az a frissesség, ami az előző meccseken jellemző volt ránk. Hétfőn elemeztük a mérkőzést. Remélem, ilyen nem fordul elő többet.

– A kupa negyeddöntőjében kettős győzelemmel gázoltak át a pécsieken. Nem volt benne a pakliban, hogy emiatt lefutottnak érezték a találkozót?
– Egyáltalán nem. A hozzáállásunkkal semmi probléma nem volt. Inkább a pécsiek változtattak, hiszen két meccsen kaptak hét gólt, ezért most beálltak öt védővel a kapujuk elé. Mi ugyanazt próbáltuk játszani, de sajnos helyzetünk sem nagyon volt.

– Ferencváros ellen elvesztett derbi mennyire fogta meg a csapatot?
– Nyilván megviselt minket, hiszen mindenki győzni akart a Fradi ellen. Egy derbi után mindig nehéz felpörögni, mert teljesen más a körítés, és ezzel nem a Pécset akarom bántani. Le voltunk törve, de főleg balszerencsénk volt a zöld-fehérek ellen.

– Három mérkőzés óta nyeretlenek. Rossz formában vannak?
– Úgy gondolom, hogy azok a helyzetek, amelyek eddig bementek, azok most kimaradnak. A Pécs és a Haladás elleni meccset egy kalap alá venném, mert hasonló találkozók voltak, ráadásul idegenben. A Fradi elleni összecsapás teljesen más volt, mert nyernünk kellett volna. Nem gondolom, hogy gödörben lenne a csapat, de lehetne nagyobb szerencsénk is.

– A tavaszi szezont sérülten kezdte, de nem titkolt célja volt, hogy a derbin már pályára léphessen. Most milyen erőben van?
– Egyre jobb erőben vagyok, bár azt nem mondanám, hogy már százszázalékos vagyok. Meccsszituációkban még érződik rajtam a mérkőzéshiány. A szakmai stáb viszont folyamatosan megadja nekem a lehetőséget, úgyhogy próbálom visszanyerni a formámat. Erre szükség is lesz, mert a bajnokságban és a Magyar Kupában nehéz meccsek várnak ránk. Nem lesz egyszerű a hajrá.

– Szerdán az MTK otthonába látogatnak a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. Mit vár a találkozótól?
– Láttam az MTK meccsét a Debrecen ellen és nagyon jól futballozott a csapat. Komoly ellenfél a kék-fehér gárda, és a tabella sem az együttes reális erejét mutatja. Biztos, hogy nehéz mérkőzés lesz, hiszen az MTK-nak is a Magyar Kupa a legnagyobb lehetőség arra, hogy megmentsék a szezont. A bajnokságban is közel vagyunk egymáshoz, kiélezett párharc lesz, de be akarunk jutni a döntőbe.

Olvasói sztorik