NB I

Meglepetést terveznek a lilák

„Az utóbbi napokban bevezettünk néhány újítást” – mondta Simon Krisztián; Kabát Péter úgy készül, hogy mindenképpen pályára lép.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán délelőtt nyílt edzés volt a Szusza Ferenc Stadionban. Az újpestiek gőzerővel készülnek a Ferencváros elleni derbire, amelyet pénteken 19 órától rendeznek. Nem túlzás kijelenteni, mindkét oldalon az év mérkőzésének harangozzák be az összecsapást.

A lilák edzője, Nebojsa Vignjevics minden mozdulatra odafigyelt a tréningen. Ha éppen rossz passzt, vagy egy gyengébben kivitelezett támadásvezetést látott, azonnal megállította a gyakorlatot, és pontosabb instrukciókat adott játékosainak.

Az Újpest futballistái a héten frissítő edzésekkel készülnek a Ferencváros ellen, mert az utóbbi időben többen is fáradtságra panaszkodtak. Ez alól kivételt képezhet Simon Krisztián, aki sérülés miatt kihagyta az első négy tavaszi mérkőzést. A Pécs elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágón fél órát játszott, majd vasárnap a Haladás ellen is kapott csereként 36 percet.

– Biztos, hogy az év mérkőzése lesz a pénteki. Nyilván sosem jó kikapni, de a mester is megmondta, hogy számunkra a legjobbkor jött a szombathelyi pofon, mert a négymeccses veretlenségi széria után talán már sokan elhitték, hogy verhetetlen a csapat – kezdte a 22 éves szélső, aki nem írja le a Fradit a gyengébb eredményei miatt. Szerinte egy ilyen meccs előtt fölösleges a statisztikával foglalkozni. – A Fradi most megszerezte az első győzelmét, és ez biztosan lendületet adott neki. Egyébként meg a derbi, az mindig derbi. Teljesen mindegy, hogy a két csapat milyen formát mutatott előtte.

Nagyon úgy tűnik, hogy a hazai csapatban az MLSZ fegyelmi bizottságának döntése értelmében Kabát Péter eltiltás miatt nem szerepelhet, ezzel egyik legveszélyesebb fegyverét veszítheti el az Újpest. A zöld-fehérek legnagyobb erőssége a támadójátékosok kvalitásaiban van.

– Böde Dániel fizikálisan az NB I egyik legerősebb játékosa, aki bármikor képes gólt szerezni. Mellette Leonardóra kell nagyon odafigyelnünk majd, mert a brazil egyre jobb formába kerül, és életveszélyes, amikor befelé húz – folytatta Simon Krisztián.

Azt nem lehet tudni, hogy az újpestiek mivel akarják meglepni az FTC-t, de Simon annyit elárult, hogy készülnek valamivel…

– Az utóbbi napokban bevezettünk néhány újítást, amivel remélhetőleg sikerül majd meglepnünk a Fradit. Ezt természetes a meccs előtt nem kotyognám ki, de reménykedem a legjobbakban – mondta végül Simon Krisztián.

A szerdai edzésen Kabát Péter is teljes értékű munkát végzett. Az Újpest csapatkapitánya gólokban gazdag találkozót vár pénteken.

– Izgalmas meccset várok. A hangulatra nem lesz panasz, a telt házra is van esély. Remélem, sokgólos, közönségszórakoztató meccs lesz, ami után mi örülhetünk majd – mondta Kabát Péter, aki fellebbezett az eltiltása ellen, a végleges döntés csütörtökre várható az ügyben. – Egész héten úgy készültem, hogy játszani fogok. Nem adom fel. Mindenképpen pályára szeretnék lépni pénteken. Az ilyen meccsekért érdemes focizni. Nem szeretném kihagyni az év meccsét, úgyhogy fellebbezünk. Nagyon remélem, hogy pozitív döntés születik majd – folytatta az újpesti közönség kedvenc.

A Ferencváros a várakozásokkal ellentétben gyengén kezdte a tavaszi szezont. Kabát Péter azonban nem becsüli le az ősi rivális játékerejét.

– A Fradi nem kezdte jól a szezont, de erős a kerete. A tiszteletet megadjuk a zöld-fehéreknek. A széleken gyors játékosokkal rendelkeznek, és az előrejátékban is több veszélyes emberük van, akik képesek eldönteni egy meccset.

Simon Krisztián is említette, hogy a szombathelyi pofon jókor jött az Újpestnek, mert kijózaníthatja a csapatot. A Ferencváros viszont megszerezte első győzelmét a tavaszi szezonban, így jobb hangulatban érkezhet a találkozóra.

– A lendületünket biztosan nem törte meg a vereség. Most nagyon jó szériában vagyunk. Ez teljesen más meccs lesz, mint a szombathelyi, főleg mert hazai pályán játszunk. Lehet, hogy a Fradit feldobta a győzelem, de ez nem lényeges. Ez egy rangadó, ahol nem a múlt heti eredmények számítanak. Ez akkor is derbi lenne, ha az egyik csapat az utolsó helyen állna, a másik meg első lenne. Itt apróságok fognak dönteni – szögezte le Kabát.

Ha Kabát Péter eltiltását nem törli el az MLSZ fegyelmi bizottsága, akkor jó esély van rá, hogy Zamostny Balázs lesz az Újpest csatára a Fradi ellen. Mindenesetre beszédes, hogy a Haladás ellen a 22 éves támadó helyettesítette rutinos csapattársát.

– A derbi mindig az év meccse, ráadásul itthon játszunk, ezért kiemelten fontos a győzelem. Erős Fradi lesz az ellenfelünk, de itthon kell tartanunk a három pontot. Ha jól játszunk, nem lehet probléma – kezdte Zamostny Balázs.

A fiatal támadó sem veszi félvállról a találkozót, főleg azért, mert a zöld-fehérek edzőváltáson mentek keresztül, és ilyenkor nem megy minden olajozottan egyik pillanatról a másikra.

– A Ferencváros csalóka eredménysorral rendelkezik. Most szerezték meg az első győzelmüket, de többször balszerencséjük is volt. Thomas Doll személyében új edzőjük van, és most kezd látszani, mit is akar játszatni a csapattal. Leonardo nagyon jól szervezi a játékot, és ott van Böde Dániel, aki remek felépítésű csatár. A zöld-fehérek támadószekciója erősebb, mint ősszel, de nekünk nagyon jó a védelmünk. Meg fogjuk oldani a semlegesítésüket – folytatta az újpesti csatár.

Zamostny a Pécs elleni Magyar Kupa-negyeddöntő visszavágón két gólt is szerezett, és Szombathelyen is kezdő volt Kabát helyén.

– Nem készülünk másképpen Kabát Péter eltiltása miatt. Csütörtökön tárgyalják az ügyet, ha felmentik, akkor valószínűleg kezdő lesz. A rutinjából fakadóan nagyon hasznos tagja lehet a csapatnak a Fradi ellen. Ha mégsem játszhat, akkor több jelentkező is van a posztra. Én is játszani szeretnék. Bárhogy is alakul a dolog, szerintem megoldjuk. Nem voltam ott a törökországi edzőtáborban, ezért utol kellett érnem magam. A Pécs ellen sikerült két gólt szereznem és jól is ment a játék. Úgy érzem, hogy jó formában vagyok – mondta Zamostny Balázs.

Olvasói sztorik