NB I

Nagy csaták várnak a Lokira

Kondás Elemér az MTK elleni meccset sem tartja könnyebbnek, mint a Győr elleni rangadót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat este az élvonal 23. fordulójának csúcsrangadóján a Debrecen hazai pályán 2-2-es döntetlent játszott a Győr ellen, így nem tudta növelni előnyét a tabellán, de a nyolcpontos különbség továbbra is megvan a címvédő ETO-val szemben. A DVSC-t az utóbbi hetekben a legtöbb szakértő már kikiáltotta bajnoknak, azonban a csapat vezetőedzője nem esik abba a hibába, hogy előre igyon a medve bőrére.

A Rangadó.hu megkeresésére Kondás Elemér elmondta, hogy csapata sorsolása megtévesztő lehet, mert a legnagyobb rangadókat már lejátszotta, de még sok kemény csata van hátra a bajnokság végéig.

– Nagyon jó mérkőzést játszottunk a Győr ellen – mondta Kondás Elemér. – A nézők is jól szórakoztak, bár az eredménnyel nem vagyok elégedett, mert győznünk kellett volna. Persze elkeseredettek sem lehetünk, hiszen az előnyünket sikerült megtartanunk, de van bennünk hiányérzet.

A Debrecennek a további menetrend tükrében már sokan megelőlegezték a bajnoki címet, Kondás szerint a helyzet korántsem ilyen egyszerű.

– Ne szaladjunk annyira előre! Papíron lehet, hogy már túl vagyunk a legjobb csapatok elleni mérkőzéseken, de most olyan ellenfelek következnek, amelyek az életükért küzdenek. Szombaton utazunk az MTK otthonába, majd megyünk Paksra. Egyik feladat sem tűnik egyszerűnek. És akkor ott van még a Honvéd és az Újpest elleni meccsünk hazai pályán, meg az egyre jobb formában lévő Puskás Akadémia elleni idegenbeli fellépésünk…

A kötelező győzelmeket a legnehezebb megszerezni. Szombat este nyolctól például a kiesés által fenyegetett MTK otthonában szerepel a listavezető.

– Az MTK nagyon jó csapat. Pakson is remekül játszottak, nagyon szép gólokat lőttek. Rendkívül veszélyes ellenfélnek tartom a kék-fehéreket – hangsúlyozta a Loki edzője.

A Magyar Kupa elődöntőjében a Debrecen a Diósgyőrrel találkozik április 15-én és május 7-én.

– Teljesen mindegy, hogy melyik csapat az ellenfél. Bárkit kaptunk volna, ugyanúgy meg kell küzdenünk a győzelemért. Az a célunk, hogy továbbjussunk – mondta végül Kondás Elemér.

Olvasói sztorik