NB I

„Nem vagyunk még bajnokok”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sz. Haladás – Újpest 1-0

Artner Tamás, Haladás: – Igazi csapatként küzdöttünk, gratulálok a fiúknak és az Újpestnek is. Ezért a győzelemért nagyon sokat kellett tennie a csapatomnak. Ennyi gyors játékost egy csapatban, mint az Újpestben nem láttam a magyar mezőnyben. Minden játékosom szívét-lelkét kitette a pályára. Voltak nehézségeink, de azt lehet mondani, hogy a sors visszaadta a múlt heti pápai mérkőzés három pontját. A negyedik helyen állunk, ez egy nagyon szép teljesítmény, de szerénynek kell maradni. Dolgozunk tovább. Remélem, kiegészülünk a hiányzóinkkal, és akkor még jobbak tudunk lenni.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Jó volt ez a meccs számunkra, hiszen a játékosaim egy olyan dolgot tanulhattak meg, amit nem tudok nekik elmagyarázni az öltözőben. Először is gratulálok a Haladásnak, egy góllal ma jobbak voltak. Ma rengeteg jó egyéni megoldást, egyéni képességet láthattunk a csapatomtól, de csapatjátékot nem. Nem dolgoztunk eleget, főleg az első félidőben. A csapatjáték és a sok munka nélkül az egyéni képesség pedig nem elég a győzelemhez. Egy-null után megpróbáltunk játszani, de akkor már késő volt, mivel rossz irányból közelítettük meg a mérkőzést. Ez lehet, az én hibám is volt. Ahogy mondtam, ez egy jó lecke volt számunkra. Önzőek voltunk ma, de nem csak erre gondolok: nem dolgoztunk ki elég helyzetet, azt hittük, hogy kemény munka nélkül, csak a technikai tudásunkra alapozva is sikeresek lehetünk. A Haladás nem ijedt meg a jó szériánktól, de miért is ijedt volna meg? Sok fontos mérkőzés következik számunkra – bár a mai is az volt – mind a kupában, mind a bajnokságban. Ez jó lecke volt így a nehéz sorozat előtt.


Videoton – Debrecen 1-2

José Gomes, Videoton: – Még nem veszítettük el a bajnoki címet, ugyanis nincs vége a bajnokságnak. Az viszont tény, hogy most már nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen nem csak mi veszítettünk három pontot, hanem a Debrecen is nyert hármat. Nagy a különbség a csapatok között, nagyon meglepő dolgoknak kellene történniük, hogy mi nyerjük a bajnokságot. De a labdarúgásban történhetnek ilyenek. Nehéz mérkőzés volt, az ellenfél kihasználta a két hibánkat, ebből lőtt két gólt. A második félidőben hajtottunk, beszorítottuk őket, de nem tudtunk gólt lőni. Nincs labdarúgás szurkolók nélkül, ezért is kell tisztelnünk a szurkolóinkat.

Kondás Elemér, Debrecen: – Egyelőre még sok mérkőzés van hátra, ez csak a huszonkettedik forduló volt, nem vagyunk még bajnokok. Küzdelmes mérkőzés volt, viszont megérdemeltük a győzelmet. Nincs nekem problémám a kollégámmal, ezt a csatát a játékosok játszották le a pályán. Mindent megtettek a mieink, hogy megnyerjék ezt a mérkőzést. Még volt egy óriási sanszunk, azt is be lehetett volna lőni. Úgy érzem, hogy jól megoldottuk a feladatot, amiért jöttünk. Fontos volt Sidibe beállítása: tudtuk, hogy vannak jól fejelő magas emberei a Videotonnak. A végén ez be is bizonyosodott, hiszen rengetegszer ívelték fel a labdát, és ott Sidibe nagyon jó helyen volt – úgy a kirúgott labdáknál, mint a saját kapunk előtt. Semmi sem fog történni, ha a következő fordulóban nyerünk a Győr elleni rangadón. Ennek a meccsnek vége van, most picit örülünk, aztán hazautazunk, holnap pedig jövünk vissza, mivel Felcsútra kell menni Ligakupa-mérkőzésre. Utána jön a Győr elleni meccs, addig még van egy hetünk.


Győri ETO – MTK 3-0

Horváth Ferenc, Győr: – Szeretném megköszönni a szurkolóinknak, mert szenzációs estét varázsoltak nekünk az első perctől kezdve. Biztatták a csapatot, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy ilyen jól tudtunk játszani. A gólok után nem álltunk meg, hanem mentünk tovább. Nagyon örülök, hogy így sikerült ez a mérkőzés. Remélem a következő is így fog. Két olyan mérkőzésünk volt – az MTK elleni három-három és a Pécs elleni kettő-öt – amikor futottunk az eredmény után. Persze az is a mi hibánk volt. Ilyen esetekben nehéz stabilizálni a védelmet, főleg ha többgólos a hátrány. Most nem kellett mennünk az eredmény után, így stabilan tudtunk játszani. A támadásokat nagyon jól szövögettük most is. Maximálisan elégedett vagyok.

Garami József, MTK: – Szép számmal voltak hiányzóink. Van öt sérültünk, és Rodenbücher sem játszhatott eltiltás miatt. Ettől függetlenül egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, csak elkövettünk néhány olyan egyéni hibát, amire tulajdonképpen felkészültünk. A második félidőben a védekezésünk szervezetlen volt. Rúgtunk egy pontrúgást, majd mi kaptunk gólt belőle. Ezek a hibák eldöntötték a mérkőzést. Egy nagyon jó csapattól kaptunk ki. A mentalitással nem volt probléma. Végig hajtott, küzdött mindenki. Ma ennyire sikerült. Nagyon akartak a játékosok nyerni. Ilyenkor egyszer-egyszer felmegy a pumpa, ütköznek, lökdösik egymást. Volt egy-két elkésett becsúszás is, de a játékvezető kézben tartotta a mérkőzést, ezért nagyobb baj nem történt.


Ferencváros – Lombard Pápa 4-0

Thomas Doll, FTC: – Megérdemelt győzelmet arattunk, hiszen végre többször is eredményesek tudtunk lenni. Jól szervezett volt a csapat, jól osztottuk fel egymás között a területet, és a legmegfelelőbb pillanatokban értük el a góljainkat. Már az első gól előtt is sok helyzetet alakítottunk ki, de mostanában több időre van szükségünk ahhoz, hogy meglőjük az első találatunkat. Fontos volt mindannyiunk számára, hogy érezzük a győzelem ízét. Én is nagyon örülök, hogy megvan az első bajnoki sikerem. Nagyon sajnálom azonban a kapott sárga lapokat. Főleg David Mateosét, aki gólörömével nem tiszteletlen akart lenni, csupán várandós feleségének üzent. Sosem láttam még olyat, hogy ezért valaki sárga lapot kap. Remélem, a szövetség is úgy gondolja, hogy ezért senki nem érdemel büntetést. Végezetül nagyon köszönjük a szurkolóknak, hogy végig buzdítottak minket.

Tóth Bálint, Pápa: – Gratulálok a Fradinak a győzelemhez, megérdemelten szerezte meg a három pontot. A mai találkozón alárendelt szerepet játszottunk, olyan teljesítményt nyújtottunk, mint egy NB II-es csapat. A játékosaim sajnos még mindig nem fogták fel, hogy veszélyes helyzetbe is kerülhetünk. Egy Ferencváros ellen nem engedhetjük meg, hogy négy-öt játékossal kevesebben legyünk a pályán. Ősszel bő keretünk volt, aki nem teljesített megfelelően, azt ki tudtam tenni a csapatból – ennek meg is lett az eredménye. Most azonban hétvégére tizennégy-tizenöt játékossal készülhetek a mérkőzésekre. Ráadásul a fiatalokat sem tudom betenni az együttesbe, mert egyszerűen nincsenek. Olyan gyerekek kerülnek ki az iskolákból, akik nem kapnak megfelelő nevelést, így kerülnek általában a vezetőedzők keze alá is. Korábban egy csapatban voltak olyan rutinos futballisták, akik megmondták a fiatal játékosnak, hogy mit tegyen. Nem is feltétlenül az edzői utasítást követte, hanem azt, amit a pályán lévő idősebbek mondtak neki. Most azonban, hol látunk ilyeneket… A valós célkitűzésünk az lehet, hogy ne kerüljünk negatív sorozatba, és bennmaradjunk az élvonalban.

(forrás: fradi.hu)


Kaposvári Rákóczi – Paks 0-0

Selymes Tibor, Kaposvár: – Egyre rosszabbul játszunk. Jól kezdtük a tavaszi szezont, de a Paks ellen igazi másodosztályú meccset játszottunk. Most nem elvesztettünk két pontot, hanem nyertünk egyet.

Csertői Aurél, Paks: – Szerintem az egész mérkőzésen jól futballoztunk, nehéz is összeadni, hogy hány meccslabdánk volt. Az utolsó húsz percben háromszor álltunk szemben a kapussal, de nem tudtuk értékesíteni a helyzeteinket. A fiúk végig hajtottak, de valami kicsi mégis hiányzott. Összességében jobban játszottunk, mint a Kaposvár. Sajnos ez csak egy pontot ér, mert a helyzetkihasználásunk gyenge volt. Hogy ez mennyit ér majd, azt most nem tudhatjuk, de a nullánál többet. A mi helyzetünkben egy ilyen meccsen könyörtelenül ki kellett volna használni a lehetőségeinket. Hogy a játékvezető miért állított ki, azt igazából nem tudom, mert pont akkor éppen nem mondtam semmit.

(forrás: paksifc.hu)


Pécsi MFC – Kecskeméti TE 0-0

Lőrincz Emil, Pécs: – A fiúkat maximálisan megdicsértük, megtettek mindent. Az első félidőben gólokkal vezethettünk volna, noha kicsit tompán kezdtünk. Három-négy nagy helyzetünk biztos volt, de nem lőttük be. A másodikban is mentünk előre, de inkább a küzdelem dominált. Ennek ellenére szereztünk egy gólt, amit vissza is néztem. Több ilyen szitu is volt, itt eljátszotta a nagy halált a vendég kapus, a játékvezető azonban így döntött, van ilyen. A végén persze szerencsénk is volt, de ha az első félidőben vezetünk, akkor alighanem nyerünk. A hozzáállás és a munka miatt ennek ellenére nem érheti kritika a srácokat.

Bekő Balázs, KTE: – Harminc percig kilátástalanul néztünk ki, nem jó szerkezetben, rossz felfogásban játszottunk. Muszáj volt belenyúlni, frissíteni kellett a játékon, ezért is cseréltem korán. Utána megtaláltuk a ritmusunkat, ami a második félidőben ki is csúcsosodott. Sok lehetőségünk, sok jó kontránk volt, jó döntésekkel ezek ziccerekre válthatóak lettek volna. Az utolsó percben egy hibából még meccslabdánk volt, de ilyen a futball. Ez talán így igazságos, hiszen az első félidőben csak a Pécsen múlott, hogy nem talált a kapunkba.

(forrás: kecskemetite.hu)


Diósgyőr – Puskás Akadémia 2-3

Tomiszlav Szivics, DVTK: Egy-null után Batiojának volt két nagy ziccere, amikor egyedül állt a kapussal szemben. Majd Grumicsnak is volt egy ziccere. Nagyon kellett volna a második gól, hogy felszabaduljunk abból a görcsből, amiben hetek óta vagyunk az eredménykényszer miatt. Tény, hogy nem játszottunk jól, de ez a kilencedik meccs márciusban és tizenöt játékossal nagyon nehéz ezt kibírni. Jogos a kritika, mert ma nem hasonlítottunk semmire. Ilyen helyzetben ilyen eredmény fog születni. Nem könnyes a szemem, csak fúj a szél. Nem tegnap kezdtem a szakmát. Tény, hogy nem esett jól az eredmény, de holnap új nap kezdődik és megbeszéljük majd, hogy mit kell kijavítani.

Benczés Miklós, Puskás FC: – A kapott gól ellenére nem kezdtük rosszul a találkozót. Már a meccs előtt is mondtam, hogy győzni jövünk ide. Az utóbbi hetekben érzetem, hogy egyre jobb formában vannak a játékosaim. Le a kalappal előttük. Büszke vagyok a csapatomra, mert vesztes helyzetből fel tudtunk állni itt Diósgyőrben, ilyen közeg előtt. Nagyon bátor támadójátékot játszottunk. Ehhez az kellett, hogy bátran egy-egyezzünk. Nagyon gyorsan váltottunk át kontrába, pedig a csapatomat sokszor kritizálják a szakértők, hogy milyen lassúak a középpályásaim. Ezt ma megcáfoltuk. Ez volt a mérkőzés kulcsa, illetve az, hogy mindenki nagyon bátran futballozott ma. Vegyes érzelmek vannak bennem, hiszen sokáig voltam itt edző és az volt a dolgom, hogy ez a szurkolótábor örüljön. Ma pont az volt a feladatom, hogy ne örüljön. Ennek ellenére boldog kell, hogy legyek, mert a Puskás Akadémia győzött. A jelenlegi vezetésnek nagyon sokat köszönhetek, mert bíztak bennem, ezért külön öröm számomra a győzelem.


Mezőkövesd – Bp. Honvéd 1-0

Véber György, Mezőkövesd: – A mai mérkőzésen rúgtunk egy gólt egy szenzációs egyéni felismerés után. Ezek Bognár István igazi kvalitásai, bár sokszor jól elrejti, de most zseniális dolgot művelt. Jövök neki egy üveg jóféle pezsgővel, mert egy ilyen helyzetfelismerés, vagy egy gól után megígértem neki, hogy mindig hozok neki egy üveggel. Óriási taktikai harc volt. Jobb csapatot győztünk le, mert a Honvéd jobb nálunk. Ma megvolt az alázat és a taktikai fegyelem. Kemenes Szabolcs is nagyon korrekt módon elismerte az öltözőfolyosón, hogy egy kapura lövésük volt. Nekünk egy-null után megint volt három-négy. Ma gyakorlatilag ez volt az egészségkárosító, mert eldönthettünk volna a meccset és lehetett volna nagyarányú a győzelem is. Igaz, a Honvéd volt mezőnyfölényben, de csak meddőben. Mi pontosan tudtuk, hogy erre számíthatunk. A meccs végén nem gondoltam volna, hogy a kapussal szemben ismét három-négy helyzetet elpuskázunk. Majdnem meg is büntetett minket a futball, de csak majdnem. És ez annak köszönhető, hogy ma nagyon sokat tettünk a győzelemért. Tudok én dicsérni is. Le a kalappal a csapat előtt, mert ma egy nálunk jobb csapatot győztünk le, de úgy gondolom megérdemelten. Ebben a játékrendszerben egy csúcsékkel játszunk. Múlt héten Rajczi Péter volt elöl, neki most Szlezák Zoltán megjegyezte viccesen, hogy kivettük a féket a csapatból. Ilyenkor van humor is az öltözőben. Jó dolog, hogy aki bekerült, az el tudta dönteni a meccset, mert ez az ő lelkének is jót tesz. George mostanában nem volt kezdő, de nagyon jó százalékban használta ki a helyzeteit, mert ez az egy volt neki, és be is lőtte. Magunknak tettük izgalmassá a találkozót, de taktikailag nagyon fegyelmezettek voltak a srácok. Nem volt szép meccs, de tudtuk, hogy ez lesz.

Marco Rossi, Honvéd: – Mérges vagyok, mert nem kellett volna kikapnunk ezen a mérkőzésen. Domináltunk a mérkőzés elején, majd a Mezőkövesd kihasználta az egyetlen lehetőségét. Ezután futottunk az eredmény után. Amikor az ellenfél már több játékossal volt a pályán, akkor tudtak csak veszélyes kontrákat vezetni ellenünk. Egész éjszaka játszhattunk volna, ma akkor sem rúgunk gólt. Ez hiányzott a mai napon. Ha nem rúgjuk be a helyzeteket, akkor nem nyerjük meg a mérkőzést.

Olvasói sztorik