Hírek

Megléphet a Debrecen, zárkózhat a Videoton

A bajnoki cím megszerzése szempontjából kiemelt fontosságú mérkőzést rendeznek vasárnap az élvonalban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A 22. forduló rangadóján az éllovas Debrecen és a második helyezett Videoton csap össze Székesfehérváron. A DVSC előnye hét pont közvetlen üldözőjével szemben, így ha a különbség megmarad vagy nő, az egyenletesen teljesítő debreceniek közel kerülnek a végső győzelemhez. A hajdúságiak 13 mérkőzés óta veretlenek a bajnokságban, legutóbb szeptember 22-én, Győrben kaptak ki. A Videoton viszont a bajnoki sorozat középső szakaszában visszaesett, és hat nyeretlenül megvívott összecsapás után az előző fordulóban sikerült ismét győznie, mégpedig az MTK vendégeként.

A Videoton legutóbb 2012 októberében játszott Székesfehérváron bajnoki mérkőzést a DVSC-vel, akkor 3-1-re nyert, és otthon tartotta a három pontot. A 2013-as év viszont nem alakult túl jól számára, mivel tavasszal és ősszel is Debrecenben volt a mérkőzés, és mindkétszer a hazaiak örülhettek a 2-1-es eredménynek. Most a vendéglátók sikerével nyíltabbá válna a bajnokság végkimenetele.

A Videoton mellett a harmadik helyezett Győr is hozzájárulhat ahhoz, hogy sűrűsödjön az élmezőny. A címvédő – amely a Debrecentől nyolc, a Videotontól pedig egy pontra van – szombat este az MTK-t fogadja azután, hogy szerdán hazai pályán csak döntetlenre volt képes a fővárosi együttessel szemben, és így a negyeddöntőben búcsúzott a Magyar Kupától. A győrieknek vélhetően ezúttal sem lesz könnyű dolguk, mivel a 14. helyezett MTK-nak is nagy szüksége van a pontokra.

Az eddigi négy tavaszi forduló alapján a legjobb formában lévő Honvéd és a legrosszabb Mezőkövesd pénteki meccse nyitja a fordulót. Pikáns meccsről szombaton sem lesz hiány, ugyanis a Diósgyőr az élvonalba visszajuttató Benczés Miklós ellenfélként meccsel Miskolcon, ahol egyébként azóta is él, a kiesőhelyen álló két csapat pedig egymással találkozik.

OTP Bank Liga, 22. forduló

Március 28. péntek

19 óra: Mezőkövesd-Zsóry – Bp. Honvéd, játékvezető: Solymosi (TV: Sport1)

Március 29. szombat

14 óra: Diósgyőri VTK – Puskás Akadémia, játékvezető: Németh Á. (TV: M1)

16 óra: Kaposvári Rákóczi – MVM Paks, játékvezető: Fábián

16 óra: Pécsi MFC-Matias – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano, játékvezető: Vad II (TV: Sport1)

18 óra: Ferencvárosi TC – Lombard Pápa Termál FC, játékvezető: Becséri (TV: Sport1)

20 óra: Győri ETO FC – MTK, játékvezető: Farkas Á. (TV: Sport1)

Március 30. vasárnap

16.30: Videoton FC – Debreceni VSC-TEVA, játékvezető: Iványi (TV: M1)

18.30: Szombathelyi Haladás – Újpest FC, játékvezető: Andó-Szabó (TV: Sport2)

Olvasói sztorik