NB I

„Nincs vesztenivalónk Fehérváron”

Tisza Tibor szerint bárki szerezhet 27 pontot, így korai még bajnoki címről beszélni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 21. fordulójában a Debrecen hazai pályán legyőzte a PMFC csapatát. A találkozó győztes gólját a télen szerződtetett Tisza Tibor szerezte a saját maga által kiharcolt büntetőből. A Loki újabb győzelmével komoly lépést tett a bajnoki cím felé, de a legnagyobbat vasárnap, a második helyezett Videoton otthonában teheti meg.

A Rangadó.hu megkeresésére a debreceni támadó, Tisza Tibor elmondta, hogy nagyon jót tett neki, hogy a Ligakupában és a Magyar Kupában is pályára léphetett. Ezen kívül kitért a Videoton elleni rangadóra, ami szerinte korántsem bajnoki döntő.

– A Pécs ellen lépett pályára először az NB I-ben, amióta Debrecenbe igazolt…
– Nagyon örültem, hogy végre bajnoki mérkőzésen is ott lehettem a csapatban. Nehéz találkozó volt, mert a Pécs most jó formában van, így a győzelmünk is felértékelődik – kezdte Tisza Tibor.

– Amiben önnek is nagy szerepe van, hiszen győztes góllal tért vissza!
– Szerencsére sikerült kiharcolnom és értékesítenem egy büntetőt. Annak pedig különösen örülök, hogy három pontot ért a találat.

– A Ligakupában és a Magyar Kupában is betalált az utóbbi két hétben. Miért csak a negyedik tavaszi fordulóban lépett pályára először?
– Ez a szakmai stáb döntése volt. Úgy érezték, most jött el az ideje, hogy pályára lépjek. November közepe óta nem játszottam bajnoki mérkőzést, így azért meccshiányom volt. Ezért is jött jól nekem a Ligakupa és a Magyar Kupa is, mert játékba lendülhettem.

– Sikerült már beilleszkednie a Lokiba?
– Úgy érzem, igen. Eddig három mérkőzésen léptem pályára, és mindhárom alkalommal csatárposzton játszottam. Valószínűleg a jövőben is a támadósorban kapok majd szerepet.

– Mi a Debrecen legnagyobb erőssége?
– A csapategységet mindenképpen kiemelném. A pályán talán az, hogy egy játékot játszunk.

– A Debrecen kiütötte az NB II-es Nyíregyházát a Magyar Kupából, így bejutott a legjobb négy közé. Mennyi esélyt lát a végső győzelemre?
– Jó esélyünk van rá, hiszen a négy között vagyunk, és itt már bármi megtörténhet. De mi mindig csak a következő mérkőzéssel foglalkozunk, úgyhogy ennyire még ne szaladjunk előre.

– A következő mérkőzés a második helyezett Videoton ellen lesz vasárnap…
– Igazi rangadó lesz. Az aktualitása szempontjából most ez a legfontosabb mérkőzésünk. Szerintem minden esélyünk megvan rá, hogy jó eredményt érjünk el. Vezetjük a bajnokságot és – bár vannak sérültjeink – természetesen győzni szeretnénk Székesfehérváron is. Nincs vesztenivalónk, így nem hiszem, hogy félnünk kellene a Viditől.

– Hétpontos előnnyel vezetik a bajnokságot. A szakértők szerint, ha vasárnap legyőzik a Videotont, akkor már bajnoknak is tekinthető a Loki. Egyetért velük?
– Egyáltalán nem foglalkozunk ezzel. Vasárnap szeretnénk jó eredményt elérni, majd utána meglátjuk, hogy alakul a jövőnk. Van még kilenc mérkőzés a bajnokságból, és bárki szerezhet még huszonhét pontot.

Olvasói sztorik