NB I

Tisza duplázott a listavezetők rangadóján

A Debrecen 3-1-re győzött Nyíregyházán a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén.
Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzés
Nyíregyháza Spartacus – Debreceni VSC-TEVA 1-3 (0-0)
Nyíregyháza, 3000 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Nyíregyháza: Balogh J. – Polényi (Kákonyi, 49.), Rubus, Gengeliczki, Jánvári – Máté J. (Molnár M., 86.), Sándor I., Ulvicki, Huszák T. – Pákolicz, Bajzát (Kis R., 56.). Edző: Lucsánszky Tamás
DVSC: Verpecz – Ferenczi J., Vadnai, Króner, Ludánszki (Szakály P., a szünetben) – Brkovics, Bódi (Mihelic, 78.), Spitzmüller, Tisza T. – Szatmári, Seydi (Sidibe, 58.). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Huszák (63.), illetve Tisza T. (50., 79.), Bódi (tizenegyesből 54.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző Magyar Kupa-sorozathoz hasonlóan most ismét összekerült a két nagy keleti rivális, a Debrecen és a Nyíregyháza, vagyis az NB I és a másodosztály listavezetője. A szabolcsi megyeszékhelyen rendezett első találkozón Tisza Tibor kezdő volt a némileg tartalékos összeállításban szereplő vendégeknél. A meccs elején a hazaiak nagy fölényben játszottak, a Loki sokáig még a kapu felé sem lőtt. A hetedik percben Bajzát kapott egy felívelést, 16 méterről a kapuba lőtt, de a gólt les miatt nem adta meg a bíró.

A 12. percben Ludánszki fejelt a kapu mellé három méterről. A huszadik percben az egyedül hagyott Ferenczi János hat méterről kapásból lőtt, mellé. Az első tíz perc hazai fölénye után kiegyenlítődött a játék. A 24. percben Seydi lőtt laposan, 12 méterről a védője szorításában, de Balogh János védeni tudott. Ezután jobbára a mezőnyben folyt a játék, nem alakultak ki helyzetek, de jó volt az iram. A 43. percben Huszák került nagy helyzetbe 14 méterre a kaputól középen, de lövése centikkel fölé ment.

Az első félidőben kiegyenlített volt a játék, de kimaradtak a helyzetek. Jó volt az iram, dominált a támadójáték, sokat próbálkoztak a csapatok.

A szünet után Tisza Tibor szerzett vezetést a semmiből a vendégek javára: egy beadás után hét méterről, középről talált a kapuba (0-1). Ezzel megtört a jég, és hamarosan jött a második debreceni találat is: a Gengeliczki szabálytalansága miatt megítélt büntetőt Bódi Ádám a jobb sarokba lőtte, Balogh János majdnem védeni tudta, de mégsem (0-2). A 63. percben jött a szépítés: Huszák Tamás 24 méterről, szabadrúgásból a kapu jobb oldalába lőtt (1-2).

A 79. percben Tisza Tibor szép mozdulattal átemelte a labdát a kapus felett, 16 méterről (1-3). A továbbjutás minden bizonnyal eldőlt, ezért a hajrában főleg a mezőnyben zajlott a játék, kevesebb volt a támadás – tudósított az onlajnok.com.

– Nem úgy alakult a találkozó, ahogy a Nyíregyháza szerette volna – vélekedett a Rangadó.hu szakértője, Szatke Zoltán, a Nyíregyháza egykori kiváló játékosa. – Bár az első tíz percben nagyon bekezdett a csapat, nekiesett a Debrecennek, komoly helyzeteket nem tudott kialakítani. A folytatásban kiegyenlítődött a játék, javarészt a két tizenhatos között küzdöttek a csapatok. A Debrecennek volt egy nagyobb lehetősége, illetve Bajzát szerzett egy lesgólt a másik oldalon, ezen kívül nem igazán jegyezhettünk fel más helyzetet. A második játékrész elején aztán a vendégek eldöntötték a találkozót egy tizenegyessel, illetve egy fejesgóllal. A Nyíregyháza egy szabadrúgásgóllal még talpra állt, és ez a közönséget is belelkesítette, de a harmadik gól végleg lehűtötte a csapatot. Összességében elmondható, hogy az első félidőben nem volt érezhető különbség az együttesek között – bár az igaz, hogy labdabirtoklásban a Debrecen volt a jobb –, a második játékrész elején szerzett két gól azonban megnyugtatta a vendégeket, jól tartották a labdát, egyértelműen ők domináltak.

Edzői értékelések

Kondás Elemér, Debrecen: – A hazai csapat jobban kezdte a mérkőzést, az elején több szögletet is elvégezhetett egymás után a szél támogatásával, de nagy gólhelyzetet nem tudott kialakítani. Nekünk Bódi Ádám és Ferenczi János révén több ziccerünk volt. A második félidőben a helyzetek mellett már gólokat is rúgtunk, úgyhogy összességében azt tudom mondani, az első tíz percet leszámítva kézben tartottuk a mérkőzést, irányítottuk a játékot, és megérdemelt győzelmet arattunk. Jelentős az előnyünk, de ettől még nagyon komolyan vesszük a visszavágót, amelyen szintén nyerni szeretnénk. Tisza Tibor eddig azért nem játszott, mert lemaradása volt, próbáltuk felzárkóztatni. Ezúttal végig a pályán volt, jól mozgott, tehát egyre több feladatot kaphat az elkövetkezendő időkben.

Lucsánszky Tamás, Nyíregyháza: – Két egyéni hibából gólt kaptunk, ami megfogta a csapatot. Sajnos sérülés miatt váltani sem úgy tudtam ahogy szerettem volna. Becsülettel küzdöttünk, mint ahogy a visszavágón is harcolunk majd.

Olvasói sztorik