NB I

Öt percre lakik a DVTK-stadiontól

Benczés Miklós szombaton hazatér egykori sikerei színhelyére, Miskolcra, ahol győzelemre vezetné a felcsútiakat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hétvégén a Mezőkövesd együttesét fogadta a Puskás Akadémia az élvonal 21. fordulójában. A két újonc csatáját viszonylag simán, 4-0-ra a felcsútiak nyerték, akik győzelmükkel öt pontra eltávolodtak a kiesőzónától. A Rangadó.hu megkereste a felcsútiak vezetőedzőjét, Benczés Miklóst, aki úgy gondolja, hogy a bátor játékuknak köszönhetően fektették két vállra a rivális borsodiakat.

– Kiélezett meccset játszottunk, hiszen mindkét csapat célja az volt, hogy elkerüljön abból a zónából, ahol a kiesés veszélye fenyeget – kezdte Benczés Miklós. – Ilyenkor az a gárda lehet eredményesebb, amelyik bátrabban kezdeményez. Az a csapat eleve kudarcra van ítélve, amelyik gyáván futballozik, és nem meri vállalni támadójátékot, valamint a játékosai nem viszik ki a pályára azt a tudást, ami bennük rejlik. Azt kértem a srácoktól, hogy nyugodtan futballozzanak, és mindenki próbálja a tudása legjavát adni. Tudtuk, hogy nagy a tétje a meccsnek, de számunkra csak a győzelem volt elfogadható eredmény, hiszen hazai pályán szerepeltünk. Úgy érzem, a játékosok ezt meg is valósították, bátran megoldották az egy-egy elleni helyzeteket, illetve a támadózónában vissza tudtuk szerezni a labdát.

Nagy a kontraszt a Puskás FC hazai meccsei között, hiszen a Mezőkövesd elleni győzelmet megelőzően a Bp. Honvédtól 4-0-s vereséget szenvedett Benczés Miklós csapata.

– Azon a meccsen szinte minden mutatóban a Honvéd fölé nőttünk, egyedül a párharcok megnyerésében voltak jobbak nálunk, ami persze nagyon fontos. A labdabirtoklásban, a passzok és a szögletek számában is jobbak voltunk. Azonban a párharcok elvesztése döntőnek bizonyult, hiszen egy labdavesztés után nem tudtuk egymást kisegíteni – ez a Mezőkövesd ellen jól működött –, és a Honvéd megszerezte a vezetést, majd növelni is tudta az előnyét. Ebben éreztem nagy különbséget a két mérkőzés között.

Mint ismert, a Puskás Akadémia 1-1-es eredmény helyett 0-3-as állásról várhatja a DVSC elleni Ligakupa-visszavágót, ugyanis Francisco Gallardo sárga lapok miatt jogosulatlanul lépett pályára Debrecenben. Az eset pikantériája, hogy a felcsútiak az előző körből pont úgy jutottak tovább, hogy a Vasas csapata is hasonló hibát vétett.

– Ostoba hiba ez, és szerintem mindenkinek ez lehet a véleménye a szituációról. Nagyot hibázott a klubunk, előttünk is történtek már ilyen hibák, és utánunk is lesznek. Az ember már csak ilyen, hogy tévedhet és hibázhat. Persze megvan a történetnek a felelőse, de nem csak egy személyt terhel ilyenkor a felelősség, hiszen ki lehetne ilyenkor segíteni a társunkat, ha figyelmesebbek vagyunk.

A Puskás Akadémia a következő fordulóban a DVTK otthonába látogat. Benczés Miklós számára különleges mérkőzés következik, hiszen korábban két évig volt a Diósgyőr vezetőedzője, és 2011-ben ő juttatta vissza a csapatot az élvonalba. A felcsúti tréner először tér vissza ellenfélként Miskolcra, de számára ez inkább egy hazalátogatás.

– Mondhatom, hogy hazamegyek, hiszen öt percre lakom a stadiontól, és egy héten legalább háromszor hazalátogatok, sokat tartózkodom Miskolcon. Mindenki tudja, hogy a karrierem első állomása a DVTK volt, és nagyon szép sikereket értünk el közösen az akkori klubvezetéssel. A diósgyőri klubtulajdonos nagyon sok pénzt invesztált a csapatépítésbe, és nyilvánvaló céljuk, hogy odaérjenek a dobogóra. Azt gondolom, hogy ez talán meg is lehet nekik. Amióta két évvel ezelőtt távoztam, nagyon megerősödött a keretük. Rengeteget köszönhetek a miskolci klubnak, és felejthetetlen élményekben részesítettek minket a szurkolót. A szurkolótábor az egyik legnagyobb ereje ennek a közösségnek, amire nem csak a csapat, hanem az egész magyar futball támaszkodhat, hiszen a médiának is egy közkedvelt helyszíne a DVTK stadionja, ahol valódi futballközeggel találkozhat minden magyar focirajongó. Természetesen mint minden mérkőzésre, most is győzelemre próbálom felkészíteni a csapatomat. Akkor lennék elégedett, ha meg tudnánk nyerni ezt a találkozót – mondta végül Benczés Miklós.

Olvasói sztorik