NB I

Szájkarate volt az újrajátszás

A Vasas elbúcsúzott, mert a felcsútiak nemes felajánlása megmaradt a szavak szintjén.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ligakupa nyolcaddöntőjének első meccsén a Vasas 2-0-ra győzött a Puskás Akadémia ellen. A felcsúti visszavágót a hazaiak nyerték 3-1-re, de idegenben lőtt góllal az angyalföldiek jutottak tovább.

Mindez logikusan hangzik, de a második mérkőzés után egy nappal – érdekes, vajon miért csak akkor? – kiderült, hogy a fővárosi találkozón Görgényi Dávid a sárga lapjai miatt jogosulatlanul játszott, ezért az MLSZ elvette a Vasas győzelmét, és a PFLA jutott a nyolc közé.

De ezzel még mindig nem ért véget az ügy, hiszen március 5-én megjelent egy cikk a Puskás Akadémia honlapján: „Újrajátszanánk a Vasas ellen a zöld asztalnál eldőlt meccset. Dőljön el a pályán!”

Ebben az szerepelt, hogy a PFLA felajánlja a Vasasnak a Ligakupa-párharc első mérkőzésének újrajátszását, Mészáros Lőrinc klubelnök az MLSZ-nél hivatalosan kezdeményezi az angyalföldi mérkőzés megismétlését.

– Örültem a továbbjutásunknak, amikor eljutott hozzám a fegyelmi határozat híre, a Vasas elleni két Ligakupa-meccsünk sportszerű hangulata azonban azt mondatja velem, hogy jobban örülnék, ha a pályán sikerült volna kiharcolnunk a legjobb nyolc közé jutást. Ezért úgy döntöttünk, hogy felajánljuk a Vasasnak a mérkőzés újrajátszását, megadva a lehetőséget arra, hogy a tárgyalóterem helyett a pályán dőljön el a negyeddöntőbe jutás kérdése. Hivatalosan is kezdeményezzük az MLSZ-nél, hogy a Vasassal újrajátszhassuk a mérkőzést, amelynek eredményét a fegyelmi bizottság eltörölte – nyilatkozta Mészáros Lőrinc klubelnök.

Mindez majdnem két hete történt, de azóta teljes a csönd az üggyel kapcsolatban. Kedden már a negyeddöntő első meccseit rendezik a Ligakupában, tehát az újrajátszás elmarad, a Puskás FC készülhet a Debrecen ellen. Újabb cikk nem született, ezért hivatalosan nem is lehet tudni, hol akadt el a történet. Nos, a Rangadó.hu angyalföldi forrásból úgy értesült, hogy a Puskás Akadémia javaslata megmaradt a felajánló írói munkásságának része, tehát nem jutott el a szövetségig… De akkor vajon mi szükség volt a szép szavakra?

Ligakupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések

Március 18. kedd

17 óra: Debreceni VSC-TEVA – Puskás Akadémia FC

17.30: Pécsi MFC-Matias – Videoton FC

18 óra: Diósgyőri VTK – Szigetszentmiklósi TK-Erima

Március 19. szerda

18 óra: Ferencvárosi TC – Lombard Pápa Termál FC (TV: Sport1)

A visszavágókat április elsején rendezik.

Olvasói sztorik