NB II

Kizárták a Vasast

A Puskás Akadémia kezdeményezi a meccs újrajátszását. Frissítve!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

FRISS:

A Puskás Akadémia FC felajánlja a Vasasnak a Ligakupa-párharc első mérkőzésének újrajátszását, amelyet a pályán 2-0-ra a fővárosi csapat nyert meg, ám Görgényi Dávid jogosulatlan szereplése miatt szerdán 3-0-val a Puskás Akadémia javára igazolt az MLSZ Fegyelmi Bizottsága. Mészáros Lőrinc klubelnök az MLSZ-nél hivatalosan kezdeményezi az angyalföldi mérkőzés megismétlését – áll a felcsútiak honlapján.

Mészáros Lőrinc, a Puskás Akadémia elnöke, amint értesült az MLSZ fegyelmi bizottságának döntéséről, a következőket mondta a portálnak:

– Örültem a továbbjutásunknak, amikor eljutott hozzám a fegyelmi határozat híre. A Vasas elleni két Ligakupa-meccsünk sportszerű hangulata azonban azt mondatja velem, hogy jobban örülnék, ha a pályán sikerült volna kiharcolnunk a legjobb nyolc közé jutást. Ezért úgy döntöttünk, hogy felajánljuk a Vasasnak a mérkőzés újrajátszását, megadva a lehetőséget arra, hogy a tárgyalóterem helyett a pályán dőljön el a negyeddöntőbe jutás kérdése. Hivatalosan is kezdeményezzük az MLSZ-nél, hogy a Vasassal újrajátszhassuk a mérkőzést, amelynek eredményét a Fegyelmi Bizottság eltörölte.”

Korábban írtuk:

Bár kedden, a pályán elért eredmény alapján a Vasas jutott tovább a Ligakupa nyolcaddöntőjéből a Puskás Akadémia ellen, egy adminisztratív hiba miatt, az MLSZ döntése értelmében mégis az első osztályú csapat jutott a legjobb nyolc közé. Az erről szóló MLSZ határozatot már megkapta a Vasas FC – erősítette meg a klub honlapján Vancsa Miklós ügyvezető.

Eszerint: „A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága a február 25-én lejátszott Vasas-Puskás Akadémia Ligakupa nyolcad döntő kapcsán az alábbi határozatot hozta: a pályán elért eredményt (2-0) törölte, és a mérkőzést 3-0-ás gólkülönbséggel a Puskás Akadémia javára igazolta.”

A bizottság indoklása szerint az angyalföldiek egyik játékosa, Görgényi Dávid annak ellenére pályára lépett, hogy a november 20-i Ligakupa-meccsén megkapta második sárga lapját, ami automatikusan egymeccses eltiltást von maga után, a játékosnak ezt a Puskás Akadémia ellen kellett volna letöltenie. Az MLSZ versenybizottsága jogosulatlan játék megállapítása alapján hozta meg határozatát.

A határozat nem jogerős, az ellen a Vasas jogorvoslattal élhet. Mivel a csoportmeccsek után nem törlődtek a lapok, és mivel a Puskás Akadémiának elkerülte a figyelmét a második sárga lap, így bár a találkozót követően nem óvott, de a Magyar Labdarúgó Szövetségnek hivatalból el kellett járnia az ügyben.

– Ez a mi mulasztásunk, a mi hibánk. Ezt házon belül már rendeztük. Szomorú vagyok, hogy el lett nézve Dávid második sárga lapja. Ám az elmúlt két hónap intenzív, zaklatott, túlhajszolt munka tempójába kódolva volt, hogy becsúszhat egy ilyen hiba. El kell fogadni a döntés. Ám szerencsés lett volna a versenybizottsági határozatot a meccs előtt meghozni, hogy csapatunk tisztában legyen: ennek tudatában milyen eredményt kell elérnie a visszavágón a továbbjutáshoz. Elfogadjuk a döntést, bár volt versenybizottsági tagként jól emlékszem, hogy az ehhez hasonló sürgős ügyekben kör e-mailben tudtunk döntéseket hozni. Nagyon sajnáljuk, és elnézést kérünk a szurkolóinktól, akik szomjaznak a Vasas-sikerekre. Úgy gondolom, hogy a történtek ellenére a szakmai és erkölcsi siker a mienk marad – hangsúlyozta Vancsa Miklós.

Olvasói sztorik