NB I

Kiesett a Puskás Akadémia

A Vasas 3-1-re kikapott Felcsúton, idegenben lőtt góllal mégis továbbjutott a nyolcaddöntőből.
Ligakupa, nyolcaddöntő, visszavágó
Puskás Akadémia FC – Vasas FC 3-1 (1-1)
Felcsút, 300 néző. Játékvezető: Szőts
PFLA: Somodi – Szekeres A., Tóth II B., Vaskó, Spandler – Denkovics, Nagy Zs. (Vaszicsku, a szünetben), Czvitkovics (Gallardo, 63.), Szakály D. – Bertus (Orbán G., 63.), Tischler. Edző: Benczés Miklós
Vasas: Németh G. – Horváth L., Grúz, Nánási, Engel – Berecz, Gál (Pál D., a szünetben), Vida (Szedlár, 59.) – Menyhárt (Tamás L., 88.), Ferenczi, Remili. Edző: Szanyó Károly
Gólszerzők: Tischler (45.), Denkovics (62.), Vaszicsku (79.), illetve Remili (26.)
Kiállítva: Tischler (83.)
Továbbjutott: Vasas (3-3, idegenben lőtt góllal)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sérülés miatt Aposztolopulosz, Margitics Andor és Polonkai Attila, betegség miatt Tóth I Balázs, válogatottbeli szereplés miatt Lorentz Márton, Tóth László, Tamás Márk, Lencse László, eltiltás miatt pedig Fabio és Farkas Norbert hiányzott a Puskás Akadémia csapatából a Ligakupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

A Vasasból is többen hiányoztak: Cseke Benjámin, Nagyházi Dávid, Piller József, Görgényi Dávid és Nagy Tamás. Némi meglepetésre ott volt a kezdőben a korábban távozónak titulált Horváth Levente.

A nyolcadik percben Remili lövése egy védőről veszélyesen pattant a kapu felé, de végül néhány centivel elkerülte a kapufát. Két perccel később Remili nagy erejű szabadrúgását védte Somodi. A 12. percben Czvitkovics távoli szabadrúgása a kapufa mellett fél méterrel suhant el, de Németh Gábor rajta volt a lövésen. A huszadik percben Szakály Dénes beadását Tischler Patrik három méterről kapura lőtte, de Németh bravúrral védett. A 26. percben Remili két csel után, 15 méterről laposan a hálóba lőtt (0-1).

A 29. percben Berecz szabadrúgását Remili visszafejelte Ferenczinek, aki a kapuba fejelt, de a bíró les miatt érvénytelenítette a Vasas újabb gólját. A 34. percben Berecz szögletét Ferenczi csúsztatta meg, de Grúz centikkel lemaradt róla. Öt perccel később Menyhárt kiváló beadása után Ferenczi fejesét védte Somodi. A szünet előtt Berecz vesztett labdát középen, Tischler lecsapott rá, és 16 méterről védhetetlenül a hálóba lőtt (1-1).

A 62. percben Denkovics ugrott ki a jobb szélen, lefutotta Engel Alexet, és külsővel Németh Gábor mellett a kapuba lőtt (2-1). A 76. percben egy felcsúti szöglet után a rövid saroknál Tischler fejelt, de az angyalföldi védők felszabadítottak. A 79. percben egy kapu előtti kavarodásnál össze-vissza pattogott a labda az ötös környékén, Vaszicsku eszmélt a leggyorsabban, és a hálóba lőtt (3-1).

Őrült hajrá kezdődött: a nyolcvanadik percben Berecz 22 méterről eleresztett, életerős lövése a kapu fölé szállt. Ezután Remili szabadrúgását a hazai kapus a jobb felső sarokból tornázta ki. A szögletet Berecz végezte el, Ferenczi üresen maradt, de a kapunak háttal állva a kapu mellé lőtt. A 83. percben Tischler megkapta második sárga lapját, így a kiállítás sorsára jutott. Egy perccel ezután egy hazai szabadrúgás után Vaskó került helyzetbe hat métere a kaputól, de lest intett a partjelző.

A kilencvenedik percben Tóth Balázs szabadrúgása a sorfalról kipattant, majd Vaszicsku emelés után a Vasas javára ítél a játékvezető. A 92. percben Szedlár óriási helyzetet hagyott ki, három méterről próbálkozott, de a labda egy védőről kipattant. Több gól nem született, így a Vasas idegenben lőtt góllal továbbjutott – tudósított a Vasas FC honlapja.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik