NB II

Szép siker az út elején

Szanyó Károly reméli, hogy csapata NB II-es szinten üde színfoltja lesz az ország futballjának.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II-es Vasas hazai pályán 2-0-ra győzött az élvonalbeli Puskás Akadémia ellen a Ligakupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, kedden délután. A lefújás után az angyalföldiek vezetőedzője, Szanyó Károly elmondta, nagyobb különbséggel is nyerhettek volna, hiszen az utolsó negyedórát kettős emberelőnyben játszották le.

– Pici hiányérzetem van, de mi még nagyon az út elején járunk. Most kezdtünk el építkezni, egy fiatal csapatot építünk fel, amely ma is bizonyította, hogy NB II-es szinten biztosan üde színfoltja lesz az ország futballjának – kezdte Szanyó Károly. – Sok tehetséges játékosunk van, akik megkapták a lehetőséget, és úgy érzem, hogy tudtak is élni vele. A pici hiányérzetem a két kiállítás utáni helyzetek kihagyásából adódik. Ha egy kicsit jobban összpontosítunk, akkor ez lehetett volna nagyobb arányú győzelem is, de természetesen nem vagyunk elégedetlenek, mert egy fiatal csapattal vágtunk neki a tavasznak. Nekünk ez most arra fog rámenni, hogy ők minél több mérkőzésterhelést kapjanak, minél több meccs legyen a lábukban, és majd nyáron kell összeraknunk egy olyan ütőképes csapatot, amelyik versenyben lehet az NB I-es tagságért.

A mérkőzés legjobb teljesítménye Remili Mohamed nevéhez fűződik, aki szinte folyamatosan játékban volt, és a hajrában egy emlékezetes bombagólt is lőtt. Edzője szerint nincs túl korán jó formában a 28 éves csatár.

– Volt egy nem rövid felkészülésünk. Nagyon hosszúnak tartom ezt a téli szünetet, szerintem ez befolyásolja a labdarúgásunk esetleges felemelkedését, színvonalát. Úgy gondolom, hogy ennél még jobb teljesítményre is képes lesz, ha még jobban koncentrál, és még jobban összerakja, odateszi magát, akkor láthatunk tőle ennél még jobb teljesítményt is.

A másodosztály mezőnye rendkívül sűrű, a Vasas mindössze három pontra van a kiesőhelytől. A tavaszi folytatásban az egyik nagy rivális vendége lesz az angyalföldi együttes.

– Azért utazunk Békéscsabára, hogy megnehezítsük a tabellán előttünk álló riválisunk dolgát, de természetesen minden mérkőzésre úgy megyünk el, hogy nyerni szeretnénk, ez a mai meccsen is így volt. Meglátjuk, hogyan időzítettük a formánkat. Hozzáteszem, ezek tényleg az első lépések, és a mi csapatunkban van tizenhét éves játékos is, aki sztenderden fog szerepelni, először fog végigjátszani felnőtt közegben tétmérkőzéseket. Ezeknek a fiataloknak maximálisan bizalmat szavazok, és ma is látható volt, hogy egyelőre élnek is vele.

A Vasas vezetőedzője elárulta, hogy sérült játékosai közül Vida Máté a jelek szerint meggyógyult, szerdától már a többiekkel edz, de Cseke Benjámin valószínűleg Békéscsabán sem játszhat, ráadásul a Puskás Akadémia ellen Szedlár Zoltán is megsérült.

– Bízom benne, hogy a mai keret szombaton is hadra fogható lesz, és akkor azt mondhatom, hogy erős csapattal tudunk elutazni – mondta végül Szanyó Károly.

Olvasói sztorik