Hírek

Mit hoz a magyar rangadó?

A Videoton-Debrecen meccs mellett egy gall bajnokinak jártunk utána...

Videoton-Debrecen x2!

Nem kap ki a listavezető Fehérváron: a Loki pontot, pontokat szerezhet riválisánál.
A 22. forduló rangadóját a Sóstói Stadionban rendezik: a második az elsőt látja vendégül. A Videoton 38 pontig jutott eddig, 8-0-3-as hazai mérleggel. A piros-kékek a 2014-es esztendőt nem kezdték jól a pontvadászatban, két iksz után kikaptak otthon a Győrtől, viszont a múlt hétvégén megtört a jég, és három pontot kasszíroztak a Hungári körúton (1-2, MTK). Jose Manuel Gomes mester fiai győzelmi kényszerben lépnek pályára, ugyanis hátrányuk immár 7 egység a listavezetővel szemben. A keretben valamennyi meghatározó játékos bevethető.
A Loki magabiztosan menetel a bajnoki cím felé, Kondás Elemér csapata 45 egységet zsebelt be, vendégségben 4-4-2-es mérleget produkálva. Bódiék remek passzban vannak, a héten bejutottak a legjobb 4 közé a Magyar Kupában, és a bajnokságban is szeptember 22-e óta őrzik veretlenségüket. Korhuték szerintünk a bajnoki cím elsőszámú esélyesei, céljuk eléréséhez ma egy pontra mindenképpen szükségük lenne. A sérültek többsége felépült, így a hajdúságiak is erős csapattal utaznak a rangara.
Ősszel a Debrecen otthon tartotta a három pontot. És ma sem kapnak ki Kulcsárék, az az érzésünk, hogy az egységesebb Loki legalább ikszel Székesfehérváron. Tippünk tehát: X2!

Lille-Guingamp 1!

A dobogóra gyúró hazaiaknak illene elverniük az újoncot…
A kupakudarc után a bajnokságban vigasztalódna a Lille: a piros-feketék be akarják biztosítani bronzérmes pozíciójukat, ehhez pedig ma mindhárom egységre szükségük van. A feladat nem tűnik megoldhatatlannak, főleg annak ismeretében, hogy a szakvezetés szinte a teljes kerettel kalkulálhat, hiszen csak a középpályás Mavuba nem bevethető. Otthon erős Rene Girard alakulata: 10-3-2-es a sora, ehhez 20-6-os gólarány társul. A bajnokságban február eleje óta veretlenek, két döntetlenből érkeznek a mai meccsre. Előbb otthon nem bírtak a Nantes-tal, majd viszont remiztek Monacóban.
A Guingamp célja egyértelmű: benn akar maradni az élvonalban az újonc, és erre minden esélye megvan. Jelenleg a 14. 35 ponttal – vonal alattiak 28-nál járnak. Pontjaik zömét otthon gyűjtik a fiúk, de azért idegenben sem teljesen hitehagyottak: 3-4-7-os a vonatkozó statisztikájuk, legutóbbi két túrájukat megnyerték. A formájukra mégsem mondhatjuk, hogy ideális lenne, ugyanis a hazai fellépéseit bebukták. A kupában viszont továbbléptek Yatabare-ék. A keretben két bekk sérült – mindketten alapembernek számítanak…
Ősszel 0-0 lett a vége, ma viszont az az érzésünk, hogy a bronzéremre hajtó piros-feketék behúzzák a három pontot. Tippünk tehát: 1-es!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik