NB I

Egy góllal nyert az U19-es válogatott

Mészöly Géza együttese végig nagy fölényben játszott Ciprus korosztályos együttese ellen.

Kapcsolódó cikkek

U19 nemzetközi felkészülési mérkőzés
Magyarország–Ciprus 1-0 (0-0)
Telki
Magyarország: Hrabina (Székely Gy., 68.) – Lorentz (Medgyes, 28.), Asztalos, Bobál D., Forgács – Németh M., Nagy D., Szántó G. (Mervó, 59.) – Kővári (Vida, 59.), Balogh N. (Farkas Z., a szünetben), Varga Sz. (Berecz, 76.). Szövetségi edző: Mészöly Géza
Gólszerző: Mervó (88.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar U19-es válogatott Ciprus ellen folytatta felkészülését a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságra. A Telkiben megrendezett mérkőzésen első alkalommal lépett pályára a válogatottban Kővári Róbert, a Pécs támadója, és hosszú idő után tért vissza az együttesbe Szántó Gergő, aki az elmúlt két évben nem volt kerettag, de most esélyt kapott a bizonyításra.

A mieink gyorsan magukhoz ragadták a kezdeményezést, de a mezőnyfölény meddőnek bizonyult, a ciprusiak harcosan, agresszívan védekeztek, alaposan megnehezítették a támadók dolgát. Igazán nagy lehetőségünk nem volt a gólszerzésre, ráadásul Lorentz Mártont sérülés miatt 28 perc után le kellett cserélni.

A második félidőre sem változott jelentősen a játék képe, sokkal többet támadtunk, de eredménytelenül. Mészöly Géza cserékkel igyekezett frissíteni az együttesen, ennek köszönhetően a hajrára fordulva egyre veszélyesebbé vált a támadójátékunk. A győztes gólt a 88. percben szerezte meg a válogatott, ekkor Berecz Zsombor hagyott maga mögött néhány védőt a bal szélen, pontosan tette középre a labdát, az érkező Mervó Bence pedig öt méterről a hálóba helyezett (1-0).

Az utolsó pillanatokban magabiztosan őrizte meg előnyét a válogatott, és megérdemelt győzelmet aratott. A két csapat csütörtökön 17 órától ismét megmérkőzik egymással Telkiben, azt a találkozót a Sport1 élőben közvetíti.

– Agresszív, kemény futballt játszottak a ciprusiak, és ennek bizony nem volt könnyű megtalálni az ellenszerét – mondta a meccs után az MLSZ honlapján Mészöly Géza. – Túlságosan görcsösek voltunk támadásban, nem voltunk kellően türelmesek, és ezúttal a frissesség is hiányzott a csapatból. Mindenképpen pozitívum, hogy ismét bizonyítottuk, ez egy győztes mentalitású társaság, és még ha nem is megy igazán a játék, meg tudjuk nyerni a meccseinket. Végig azt éreztem a kispadon, hogy meglesz a győzelem, és a végén góllá is érett a fölényünk. Bízom benne, hogy csütörtökön játékban, kreativitásban sikerül javítanunk, és ez eredményesebb játékkal is párosul majd.

Olvasói sztorik