Hírek

Összetartáson az U19-válogatott

Mészöly Géza szövetségi edző 26 játékosnak tart edzőtáborozást a hét első felében, Telkiben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A finnek elleni két győzelem és a Ciprus elleni, áprilisi elején esedékes felkészülési meccsek előtt Mészöly Géza szövetségi edző háromnapos összetartásra hívta a hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U19-es válogatott tagjait.

A keret ezúttal nem teljes, néhány külföldön játszó labdarúgó (Tamás Krisztián, Forgács Dávid, Varga Szabolcs) kihagyta az összetartást, így olyan játékosokat is szemügyre vesz a szakmai stáb, akik az utóbbi időszakban nem voltak kerettagok. Részt vesz az edzéseken Vida Krisztofer, aki a holland másodosztályú Jong Twente együttesében a legutóbbi három bajnokiján egyaránt gólt szerzett, míg Szántó Gergő, a német harmadosztályú RB Leipzig játékosa első alkalommal kapott meghívót az együttesbe.

– Tovább építjük a csapat játékát, három nap alatt négy edzésen gyakoroljuk azokat a játékelemeket, amiket már jól ismernek a labdarúgók, de amelyekben továbbra is van tere az előrelépésnek – mondta az MLSZ honlapján Mészöly Géza. – Egyre inkább érezzük, hogy közeleg az Európa-bajnokság, ezért minden egyes edzés jól jön a csapat számára, bízom benne, hogy lépésről lépésre tovább javul a játékunk, és ezt már az áprilisi, Ciprus és Törökország elleni felkészülési mérkőzéseken is lemérhetjük majd.

Az U19-válogatott kerete

Kapusok: Hrabina Alex (Budaörs), Leindler Domonkos (Szolnok), Rácz Gergő (Ferencváros), Székely György (1860 München, német)

Védők: Medgyes Zoltán (Haladás), Asztalos Dávid (MTK), Talabér Attila (MTK), Spandler Csaba (Puskás Akadémia), Lorentz Márton (Puskás Akadémia), Lenzsér Bence (Győri ETO), Bobál Dávid (Honvéd-MFA)

Középpályások: Csábi Mihály (Honvéd-MFA), Nagy Dominik (Ferencváros), Vida Máté (Vasas), Németh Márió (Haladás), Berecz Zsombor (Vasas), Mervó Bence (Győr), Szántó Gergő (RB Leipzig, német)

Támadók: Tóth László (Puskás Akadémia), Bobál Gergely (Honvéd-MFA), Tóth Martin (Illés Akadémia), Farkas Zoltán (Győri ETO), Balogh Norbert (Létavértes), Vida Krisztofer (Twente, holland)

Olvasói sztorik